Yılmaz: Kimse siyasi rant devşirmeye kalkmasın

Yılmaz: Kimse siyasi rant devşirmeye kalkmasın

14.05.2022 14:43:02

Silivri Sahilindeki Balıkçı Barınakları bölgesindeki kaçak yapıların tahliye ve yıkım süreci hakkında Mayıs Meclisi ikinci oturumunda konuşan Başkan Yılmaz, mevcut keşmekeşin sürdürülebilirliğinin kalmadığını belirtirken, çözüm sağlayacak iradesinin kendilerinde olduğunu belirtip son gelişmelere değindi.

Geçmiş ve Balıkçı Barınaklarının yapıldığı dönemdeki Silivri Belediye Başkanları Özcan Işıklar ile Selami Değriminci'nin kamuoyuna yansıyan faaliyet dışı yerlerin tahliye kararı üzerine değerlendirmelerinin ardından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bir kez daha mecliste konu hakkında konuştu.
YILMAZ: BİZİM KİMSEYİ
SUÇLADIĞIMIZ YOK
Yılmaz şunları söyledi: “Bu konuda çok konuşmak istememiştim ama hem benden hem de iki dönem önce belediye başkanımız Selami Değirmenci ve Özcan Işıklar Bey açıklama yapma gereği hissettiler. Konu çok basit, çok açık bizim kimseyi suçladığımız yok. Küpeşte'den Balıkçı Barınakları ve ağlarının konulduğu yere kadar alanın tamamı; Balıkçı Barınağı olarak adlandırılıyor. Ve Balıkçı Barınaklarındaki bütün görev ve yetkiler, büyük ölçüde Tarım Bakanlığına ait. Yasa da şunu emrediyor; Balıkçı Barınaklarında sadece balıkçılık faaliyeti yapabilirsiniz! Burada bir lokali olabilir bir de tuttukları balıkları, aracıyı ortadan çıkartıp, satacakları mezat yeri. Ağa kurutma odalarına da müsaade var. Bizim burada “Belediye eliyle kaçak yapılar yapıldı” derken ağa kurutma odalarını vesaire kast etmedik. Balıkçı Barınağı içerisindeki kafeler, çay bahçeleri ve yapılmış olan restoranlar sözünü ettiklerimiz.
“GEÇERLİ
SEBEPLERİNİZ OLABİLİR AMA
YAPILMAMASI GEREKEN BİR ŞEY YAPILMIŞ”
“Silivri Belediyesi Volkan Yılmaz, balıkçı barınaklarındaki lokantaları yıkıyor” demek esasen vicdansızlıktır. Siz yapılmaması gereken bir yere, geçerli sebepleriniz olabilir, sosyal bir hayat oluşsun, vatandaş ucuz balık yesin gibi sebeplerle bunu yapmış olabilirsiniz. Ama buraların kaçak yapı olduğu ve belediye eliyle yapıldığı gün gibi ortada. Bu balık lokantaların hiç birinden ne belediye kira alıyor ne de bakanlık ecrimisil talep edebiliyor. Sıfır kira ile orada o arkadaşlarımız yıllardır balık lokantası işletiyor.
“KİMSE SİYASET, POPÜLİZM
YAPMAYACAK”
Bir de kimse kızmasın, gücenip, darılmasın ama öyle 4 kişinin 150 TL'ye yemek yediği yerler olmaktan da çoktan çıkmış oralar arkadaşlar. Mümkün olduğunu ifade eden orada uzun yıllardır balık yemiyorlar. Lüks lokantalarda yedikleri için balıklarını. Buradaki halk lokantalarının amacından saptığını herkes konuşacak, kimse siyaset, popülizm yapmayacak.
Zabıta eliyle yapılan büyümelere dur dediğimizde durmadıklarını, aymaz bir şekilde bütün yeri kapladıkları için en son CİMER'e yapılan şikayet neticesinde Tarım Bakanlığı müfettişlerinin buraya gelmesi marifetiyle yapılan tespitlerde Küpeşte'den başlayarak, Öğretmenevi dahil hepsine yıkım kararı Kaymakamlık marifetiyle bizlere tebliği edildi. Yani Silivri Belediyesi'nin bu yıkım kararında dahili olduğunu, yıkacağını söylemek vicdansızlık arkadaşlar.
Şu da bilinsin biz buradaki sosyal hayattan haberdarız. Şu anda milyonlar telaffuz edilerek hava parası alıp el değiştirmeler oluyor. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Ucuz balık yeme şansı bu alanlarda artık yok. Burayı yıkalım demiyorum. Kaymakam Bey ile istişare ettikten sonra bu bölgedeki işletmeciler ile görüşüp durumun vahametini ilettik.
“KİMSE SİYASİ RANT DEVŞİRMEYE KALKMASIN”
Her problemi çözme iradesi ve gayretinde olduğumuz gibi bizim yönetim ve anlayışımızla çözüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse de oradaki esnafı kışkırtıp, kafasında soru işaretleri oluşturmak marifetiyle siyasi rant devşirmeye kalkmasın. Tekrarlıyorum bütün problemleri çözdüğümüz gibi oradaki sorunu çözecek irade yine biziz. Çözüme de son derece yakınız. Hem İl Tarım Müdürümüz, Ulaştırma İl Temsilcimiz, hem de Milli Emlak Daire Başkanımızla yapmış olduğumuz ve Kaymakamımızın da katılmış olduğu toplantıda belli bir noktaya geldik.
“MEVCUT KEŞMEKEŞLİK DEVAM EDEMEZ”
Burada bu şekilde bir keşmekeşliğin, kimin ne yaptığının belli olmadığı bir ortamın sürdürülebilmesinin de doğru olmadığının altını çizip Silivri kamuoyunun takdirine konuyu bırakıyorum.”
Sevginar
SALİ

YORUM YAP