Yılmaz: Derelerin ıslah edilmesi olası felaketlerin önüne geçecektir

Yılmaz: Derelerin ıslah edilmesi olası felaketlerin önüne geçecektir

8.09.2020 10:12:49

Giresun'da yaşanan sel felaketine bulundukları desteği meclisle paylaşan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'deki dere ıslahı projelerimizin esasında hiç bekletilmeden ıslah edilmesi, önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız bu tür felaketlerin de önüne geçecektir” vurgusunda bulundu.

Silivri Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısının açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geride kalan bir aylık dönemde gelişen olaylar ve önemli günlerle ilgili görüş ve değerlendirmelerde bulunarak, Giresun'da meydana gelen sel felaketinde şehit olan 5 asker ve 6 vatandaşa rahmet diledi.

BAŞKAN YILMAZ: GİRESUN'A MOTORİN YARDIMINDA BULUNDUK

Konuşmasında, Silivri Belediyesi olarak selzedeler için yardım elini uzattıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Sel felaketinin yaşanması ile birlikte Giresun ile Yağlıdere ilçemizin belediye başkanı ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde zor durumda olduklarını, motorin ve iş makinası ihtiyaçlarının olduğunu ifade ettiler. Biz de Silivri Belediyesi olarak Giresun Yağlıdere ilçesine motorin alımında kullanılmak üzere 15 bin TL değerinde nakdi bir yardım yolladık. Yardımlaşma ve dayanışmanın çok önemli olduğu bugünlerde bir kez daha Giresunlu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. ” dedi.

“SİLİVRİ'DEKİ DERELERİN ISLAH EDİLMESİ OLASI FELAKETLERİN ÖNÜNE GEÇECEKTİR”

Konuşmasında Silivri'de ıslah edilmeyen derelere dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bu sel hadisesi Silivri'nin hafızasında üzücü olaylarla yer bulmuş bir olay. Türkiye'de 1 saatte metrekare başına en fazla yağışın düştüğü ilçe maalesef Silivri. Zaman zaman can kayıpları ile de sonuçlanan sel felaketlerini yaşamamızın nedenlerinden biri de bu. Onun için İBB ve DSİ ile devletimiz ile yaptığımız Silivri'deki dere ıslahı projelerimizin esasında hiç bekletilmeden ıslah edilmesi, önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız bu tür felaketlerin de önüne geçecektir. En son Esenyurt ve Büyükçekmece'de yağıştan kaynaklanan su basmaları oldu. İstanbul'da 108 litre olarak yine en fazla yağış alan ilçe Silivri oldu. Esenyurt 47 litre yağış almasına rağmen ciddi sıkıntılar yaşadı ama biz 108 litre yağış almamıza rağmen çok büyük bir sıkıntı yaşamadık. Bunda da Silivri Belediyesi olarak İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak, bizde bir kombine kanal temizleme aracı kiralayarak, yaklaşık bir yılda Değirmenköy'den Selimpaşa'ya 83 km yağmur suyu kanallarının tamamını temizledik. Bunun neticesinde çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. Bu konuda İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP