YILMAZ’DAN İMAMOĞLU’NA; “Gençlere ne vaat ettiniz ne yaptınız?”

YILMAZ’DAN İMAMOĞLU’NA; “Gençlere ne vaat ettiniz ne yaptınız?”

18.05.2022 14:36:56

İBB Meclisinde MHP Grup Sözcüsü olarak konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ekrem İmamoğlu'nun gençler ile ilgili seçim vaatlerini sorguladı.

İBB Meclisi Mayıs toplantısında MHP Grubu adına konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu gençlere verdiği sözler üzerinde durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2022 yılı, Mayıs ayı 1. oturumunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'un seçim öncesi gençlere birçok söz verdiğini anımsattı ve bunların uygulama ile yönetim anlayışında yer bulmadığını savundu. Yılmaz, “İstanbul'u gençler için pahalı ve yaşanması güç bir kent olmaktan çıkaracağız” diyen İmamoğlu'nun, Nisan ayı meclis toplantısında Cumhur İttifakı Grubunun çabalarıyla geçen ‘Öğrenci abonman ücretlerine % 40 zammın yapılmaması, bu oranın İBB'nin kaynakları ile sübvanse edilmesi' kararını veto ettiğini ifade etti. Konuşmasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına değinen Başkan Yılmaz, “1919'da ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' inanan Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu'ya yansıyan ve yayılan kutlu bir mücadeleyi başlatmıştır. Bu kutlu mücadele necip Türk milletinin zaferiyle taçlanmış, cumhuriyetin temellerinin atılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile birlikte 19 Mayıs 1919 günü büyük Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir” şeklinde konuştu.
“VAATLERİNİZİ UYGULAMALARINIZLA BOŞA ÇIKARDINIZ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde İstanbul gençliğine vermiş olduğu sözleri ve vaatlerini hatırlatan Yılmaz; “Sayın İmamoğlu, seçim döneminde gençler için bir takım vaatlerde bulundu. “İstanbul'u gençler için pahalı ve yaşanması güç bir kent olmaktan çıkaracağız” demişti. İstanbul'u gençler için pahalı ve yaşanması güç bir kent olmaktan çıkaracağız diyen Sayın İmamoğlu Nisan ayı meclis toplantımızda Cumhur İttifakı olarak sunduğumuz “Öğrenci abonman ücretlerine % 40 zammın yapılmaması, bu zammın İETT'yi düşünerek İBB'nin kaynakları ile sübvanse edilmesi'' teklifimizi mecliste kabul edilmişken, veto etti. ‘Genç Kart' vaat ettiniz, gençler İBB tesislerinin tamamında yüzde 40 indirimli kullanacağının sözünü verdiniz. Siz bunları yerine getirmeye çalışırken bugün % 40 ulaşım zammının iptalini veto ederek bu vaadinizi boşa çıkardınız” dedi.
“39 İLÇEDE SÖZ VERİLEN YÜZME HAVUZU VE KAPALI SPOR SALONU YAPILAN VAR MI?”
İBB Başkanının her ilçeye gençlerin spor yapabileceği kapalı spor salonu ve yüzme havuzu seçim sözlerini de hatırlatan Yılmaz, “Çok merak ediyorum İBB tarafından ilçelerimize yapılan yüzme havuzu ve kapalı spor salonu var mı? 39 ilçede temeli atılan spor salonu var mı? 39 ilçede projesi hazırlanan kapalı spor salonu, yüzme havuzu projesi var mı? Programlanan var mı? İBB olarak önümüzdeki 2 yıl içerisinde İstanbullu gençlere verdikleri kapalı spor salonu ve yüzme havuzu sözlerini tutsunlar” şeklinde konuştu.
YURT VE KÜTÜPHANE/ETÜT MERKEZİ SORULARI
Yılmaz, İmamoğlu'nun gençlik vaatlerine yönelik sorgulamasını öğrenci yurdu ve Gençlik Kütüphanesi Etüt Merkezi ile şöyle sürdürdü: “İstanbul genelinde yapmayı vaat ettiğiniz 12 kadın, 8 erkek öğrenci yurdu hangi aşamada merak ediyoruz. Bu vaat edilen yurtların kaçının yapıldığını, hangi aşamada olduğunu buradan CHP'li yetkililere ve belediye başkanımıza sormak istiyorum.
Ayrıca “İBB Saraçhane Gençlik Kütüphanesi” hangi aşamada merak ediyorum. Her ilçeye içerisinde gençlerin etüt yapabileceği, sınavlara hazırlanacağı kütüphane formatından daha çok ders çalışabilecekleri, çeşitli ikramların yapılabileceği, rehber öğretmenlerin gözetiminde kütüphanelerin yapılması gerekiyor. İBB'nin bütçesi içerisinde 39 tane gençlik kütüphanesini çok bir para tutmayacağı aşikardır. Bu kütüphanelerin yapımına başlanmasını buradan kendilerine hatırlatmak istiyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP