Yılmaz’a söylem, AK Parti’ye politika eleştirisi

Yılmaz’a söylem, AK Parti’ye politika eleştirisi

7.06.2021 14:47:55

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, Silivri Belediyesinin Haziran Meclisinde yaptığı konuşmada Başkan Volkan Yılmaz'ın İBB'nin tarım desteklerine yönelik değerlendirmelerine sitem etti, AK Parti'ye alana yönelik politikalarını gözden geçirme zorunluluğunu aktardı.

 Silivri Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı birinci birleşiminde gruplar adına yapılan konuşmalarda CHP Sözcüsünün gündemini temelde iki konu oluşturdu Atatürk'e yönelik saldırılar ve tarım…

Melih Yıldız, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı İBB'nin tarım desteklerine yönelik tutum ve söylemleri sebebiyle eleştirirken, AK Parti'ye de meclis üyeleri üzerinden çiftçi politikalarını acil ve zorunlu şekilde gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Yıldız, Başkan Yılmaz'ın İBB'de faaliyet raporu değerlendirmeleri esnasında bulunduğu değerlendirmelere atıfta bulunarak, “İBB'nin ilçemizde yaptığı tarım çalışmalarını defaten ifade ettim, ya ben anlatamadım, ya sizler anlamadınız ya da anlamak istemediğinizi düşüyorum. Belediye Başkanımızın İBB'de Tarım Destekleri ile ilgili yapılan bu destekleri alaycı ve küçümseyici bir tavır ile eleştirilmiştir. Tarım Dairesi ve bürokratlarına karşı tutunduğu suçlayıcı tavır, bizler tarafından asla kabul edilmemektedir. Doğru da bulmadığımızı ifade etmek isterim” dedi.

İBB'NİN TARIM DESTEKLERİNİ HATIRLATTI

İBB'nin ilçemize yapmış olduğu tarım desteklerini anlatan Yıldız, yazlık sebze, kışlık fide, küçükbaş hayvan, büyük baş hayvan yem katkıları ile balıkçılığa ve Seymen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine gerçekleştirilmesi planlanan ilave desteklerin bir kez daha altını çizdi.

“TEŞEKKÜR BEKLERKEN ALAYICI ELEŞTİRİ BİZLERİ YARALAMIŞTIR”

Başkan Yılmaz'ın söylemi üzerinden değerlendirmelerini sürdüren CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “Belediye Başkanımızın İBB'de ifade ettiği sözcükleri hayretle izledim. Çünkü kendisi her fırsatta tarıma değer ve destek, önem verdiğini ifade etmekte.  Yapılan desteklere teşekkür etmek yerine eleştirmesi, hatta alaycı bir üslupla bunu yapması bizi yaralamıştır. Ben kendisinden teşekkür ve farklı öneriler ile yapılan desteklerin artarak devam etmesine katkı sunmasını beklerdim.

Biz her zaman Silivri Belediyesi'nin tarım desteklerine katıldığımızı, iyi bir uygulama olduğunu ve arttırılması gerektiğini ifade ettik” dedi.

“EL BİRLİĞİ İLE TARIMA DESTEKLERİN ARTTIRILMASININ YOLLARINI ARAMALIYIZ”

AK Parti'nin tarım politikaları üzerinden tarım desteklemelerinin önem vurgulamasını sürdüren Yıldız, “Her zaman çiftçimizin desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Özellikle son dönemde girdi maliyetlerindeki artış göz önünde bulundurulduğunda bu durum daha da önem kazandı. El birliği ile tarıma desteklerin arttırılmasının yollarını aramalıyız.

“AK PARTİ ACİLEN TARIM POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ”

En önemli sorunumuz yaklaşık olarak 20 yıldır bizi yönetenlerin tarımı önemsememesi, tarıma hak ettiği değeri vermemesi. AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımdan partilerine bu yöndeki politikalarını gözden geçirmesi gerektiği konusunda baskı yapmalarını tavsiye ediyorum.”

Planlama eksikliği, çiftçinin ithalata mahkum edilişini ifade eden Yıldız, “Sadece para ver sırtını dön çiftçiye ile olmuyor. Sadece para vermekle tarım bir adım öteye gitmiyor. Milli hasıladan yapılması gereken desteğin zaten yarısı veriliyor. AK Parti çiftçinin ihtiyaç ve beklentilerini gözden geçirirse ancak rahat bir nefes aldırabilir.

Girdi maliyetlerinin düşürülmesi tüketiciye de faydası olur” dedi ve mazota yapılan zammı eleştirdi. “En çok ihtiyaç olunan dönemde gübre ve mazota yapılan zammı manidar buluyorum” şeklinde konuştu.

Yıldız sözlerini, “İBB bürokrat ve Silivri Belediyesi Tarım Müdürlüğü bürokratlarına teşekkür ediyorum çok kıymetli bir görev yapıyorlar” ifadeleriyle noktaladı.

 

YORUM YAP