Yıldız’dan Yılmaz’a üslup eleştirisi!

Yıldız’dan Yılmaz’a üslup eleştirisi!

5.01.2021 10:54:54

Silivri Belediye Meclisinde Başkan Volkan Yılmaz ile CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız arasındaki diyaloglar giderek daha ilginç bir hal alıyor.

Silivri Belediyesi 2021 yılı Ocak Ayı I. Birleşimi, I. Oturumu'nda söz alan İBB CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Ömer bey hakkında çok ağır suçlamalarda bulundu. Bu suçlamaların hepsini reddediyoruz. Çok ağır ithamlarınız var. Lütfen, bunları bir daha tekrarlamayın, cevabımız ağır olur. Biz de en az sizin kadar ülkesini seven insanlarız. Lütfen, bunu unutmayın.

YILDIZ'DAN BAŞKAN YILMAZ'A ÜSLUP ELEŞTİRİSİ
Başkanım sizden de bir ricam var. Sizi bir konuda eleştiriyorum. Lütfen, meclis toplantısı bittikten sonra meclis videosunu bir kez izleyin. Bize karşı üslubunuzu bir gözden geçirin. “Teşekkür edeceksiniz, teşekkür etmek zorundasınız” dediniz. Biz ne yaptığını ve nerede ne konuşacağını bilen insanlarız. Bize karşı üslubunuzu gözden geçirirseniz memnun oluruz.

“TEŞEKKÜR EDERKEN ELEŞTİRİMİZİ DE YAPACAĞIZ”
Biz teşekkür ettik, Ekrem bey ayrı etti. Evet, KİPTAŞ 3'ün 75-80'ini önceki yönetim tamamlamıştı. Diğer tarafta Enerji Üretim Tesisinin temeli atılmıştı, bazı sorunlardan dolayı yarım kalmıştı.
Bir teşekkür de üst geçitten dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğüne ve diğer üst geçitten dolayı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ben ediyorum. Asansörden dolayı bir teşekkür de Silivri Belediyesine… Teşekkür ederken eleştirimizi de yapacağız.

“BU MAHARETE SAHİP KARAYOLLARI 10 SENEDİR NEREDEYMİŞ?!”
Karayolları 30-35 günde bitirdi. Tebrik ediyorum. Bu maharete, kabiliyete sahip bir Karayolları Bölge Müdürlüğü 10 senedir neredeymiş?! Onu da merak ediyorum. Arkadaşlar kızmayın, engellediniz, takoz koydunuz dediğimiz zaman AKP'li arkadaşlar tepki gösteriyor. Bu iş zaten burada bir ihtiyaçtı. Keşke 10 senedir yapsalardı. Biz gelir gelmez zaten hemen kolları sıvadık. Orası acildi. Keşke Silivrili hemşerilerimizi cezalandırmak yerine hizmet verseydiniz.

“ÜST GEÇİDE İHTİYAÇ VAR”
Karayolları Bölge Müdürlüğünden bir ricamız daha var. Silivri'nin muhtelif yerlerinde üst geçide ihtiyaç var. Bunlardan bir tanesi Samsun Mahallesi'nin olduğu yer. Nüfus artıyor. En kısa zamanda ihtiyaç doğacak. Bir diğer bölge Lider Kent bölgesi. Çanta bölgesinde de ihtiyaç var. AK Partili arkadaşlara da sesleniyorum. Oralara da yaptırırsanız yine burada size teşekkür ederiz.”

BARLAS: DEVLET VE MİLLET YARARINA KAÇ PROJE ÖNERİSİNDE BULUNDUNUZ?
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, söz alarak konuyla ilgili şunları söyledi: “AK Parti hükümeti olarak 18 yıllık iktidarımızda Allah'a çok şükür utanılacak bir şey yapmadık. Yapsaydık zaten vatandaş bizi 18 yıldır iktidarda tutmazdı. Devlet ve millet deyip her projenin karşısında durmayı maharet sayıp siyaset yapıyorsunuz. 18 Yıldır devlet ve millet yararına kaç adet proje önerisinde bulundunuz?
“HATALAR KARŞILIKLI”
Boğluca Deresi ile ilgili son günde birbirinde tapu devreden arkadaşların masa kurup yapılan çalışmaları da biliyoruz. Buğluca Deresi'nin süresinin uzamasının sebeplerinden bir tanesi odur. Belki imalat hatasında bizim de eksiklerimiz olur ama bunları da es geçmeyelim. Hatalar hepimizin ve karşılıklı.
Üst geçit konusuna gelince yeterince zaten yapıldı. Yapılmaya devam edilecek. Melih beye önerisinden dolayı teşekkür ederim. Keşke Büyükşehir Belediyesi de bu sayıları fazlalaştırsa. Hep birlikte vatandaşımıza hizmet edelim. Konutlar bölgesi 2018 yılında yapılmıştı. Unutmayalım. Hizmetlerimize hep birlikte devam edelim. Vatandaşın faydasına olan hizmetleri yapalım.”
Karşılıklı tartışmalar şöyle sürdü:
Başkan Yılmaz, “Sorumluluk bölgesi diye işin içinden çıkarsak hiç hizmet gelmez.” dedi.

GÜLER: İMAMOĞLU, ÇOK ŞÜKÜR HEDER ETMEDEN TAMAMLAYABİLİYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, CHP'li Melih Yıldız'a cevap olarak, “Ekrem beye ben çok teşekkür ediyorum. AK Parti'nin başlattığı projeleri çok şükür heder etmeden tamamlayabiliyor. Üst geçit projesi de bunlardan bir tanesi. Tramvay hattı, metro hattı daha sayılacak çok şey var. Hatta temel atmama törenlerini saymıyorum. Süheyl kardeşim de “AK Parti kırdı, döktü” dedi ama hepimizin ailesinde bir CHP mağduriyeti yaşanıyor. Her şeyden önce SGK'dan biliyoruz. O yüzden bazı şeyleri söylerken hakaretvari konuşmayalım diyoruz ama insanlığa ülkemize yapılan hizmetleri de alaşağı ederek değil, evet eksikler ve yanlışlar olabilir. Eleştirmek değil talep ve istek olabilir. Yapılmadı şeklinde değil de şu da yapılsaydı daha iyi olurdu şeklinde dile getirirseniz çok daha faydalı olur. Genel siyasete bence de girmeyelim, girersek çok farklı şeyler olabilir. Hepimiz hepimizi seviyoruz.” şeklinde konuştu.

YILMAZ: ÜSLUP SORUNUM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Melih bey üslup dedi de. İki yıla yaklaştık. 31 Tane meclis üyem var. Hiç birinize ‘sen' diye hitap etmedim. İsmiyle hitap etmedim. Hep siz diye hitap ediyorum. Kaldı ki sen ve siz kelimesini seçerek kullandığım bir mecliste bana üslup konusunda söyleyecek bir sözünüz… Megaloman değilim dönüp dönüm kendimi izlemem, önüme bakıyorum. Daha yapacak çok işim var. Kimseye hakaret etmedim. Her ihsanın hiddetlenme, sevinme gibi insani duyguları var. Üslup konusunda bir sıkıntımın olduğunu düşünmüyorum, Silivrili vatandaşlarımın hoşuna gittiğini düşünüyorum. Bu üslubumla siyaset yapmaya devam edeceğim. İster hoşunuza gitsin ister gitmesin. Teşekkür edeceksiniz. Teşekkür etmek zorundasınız demek bir üslup sorunu değil bir mecburiyettir. Güzel işler yapanları sırf siyaseten düşünüyor diye yok saymalarını ben kabul edemem. Teşekkür edeceğiz. Üslup sorunu yaşamadık, yaşamayacağız, bu mecliste de yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz.

“HER ŞEYİ BAŞKALARINDAN BEKLER HALİNİZE ALIŞTIM”
Karayollarına gelecek olursak, sizin her şeyi başkalarından bekler halinize alıştım. ‘Karayolları bu bölgeleri bize devretsin de bu üst geçitleri biz yapalım' demenizi beklerken ‘Karayolları şunu yapsın, Silivri Belediyesi bunu yapsın' diyorsunuz. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile görüştüm, Kipa'nın oradaki bir yıldır bitirilemeyen üst geçidin hikayesini burada anlatırsam üzülürsünüz. Buradaki yaya geçidin alınıp Bakırköy'de kullanıldığını siz de biliyorsunuz. Kim yaparsa yapsın bir üniversite veya Mühendisler Odası'ndan projenin onaylanması gerekiyor. Projeyi yapan müteahhit firmaya bunu onaylatamazsınız, statik hesaplarını yapan kişiye teslim edemezsiniz. Kontrol mekanizmasının olması lazım. O üst geçit çöktüğü zaman bunun hesabını kimse kimseye veremez. Silivri'de asansörlü üst geçit yoktu. İBB'ninki de uzayınca ben Karayolları Bölge Müdürüyle gittim görüştüm ve protokol yaptım. Üst geçidi onlar yaptı, yaklaşık 500 bin TL'lik asansör kısmını da Silivri Belediyesi olarak biz üstlendik. Asansörsüz olan kısmı 25 günde, asansörle beraber de 40 günde tamamladık. Şu an engelli kardeşlerim, yaş almış büyüklerim veya elinde bebeği olan insanlar o üst geçitten geçiyor. Kötü mü oldu? Devlet Hastanesi'nin Acil bölümüyle Tapu Dairesi, SGK'yı birleştiren bir asansör oldu. Sırf siyaset adına, ‘Yüz metle ileride biz yapıyoruz' diye bir açıklama kimseye yakışmaz. Aradaki mesafe 300 metre. Şehrin iki yakasını bağlayan iki asansörlü üst geçidin fazla gelen anlayış zaten hizmet etmeme anlayışıdır. Karayolları Müdürlüğü, Semizkumlar ve Albayrak'a iki tane üst geçit yaptı. Silivri'ye yaptığı da üçüncü oldu. Kaldı ki bu yıl içinde İstanbul'un hiçbir ilçesine 3 tane üst geçit yapılmadı. Biri İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatıyla, bir tanesi Karayolları Müdürlüğü ve sonuncusu da Silivri Belediyesinin tarafından yapıldı. 2021 Yılında bütçeler ne olur ne olmaz hepimizin malumu. Siz nereye istiyorsanız biz Karayolları Bölge Müdürlüğü ile veya Silivri Belediyesi olarak da yaparız. İBB olarak işin ucundan siz de tutun” dedi.

YILDIZ: BİZ AYRIŞIRKEN TOPLUMU DA AYRIŞTIRIYORUZ
Melih Yıldız, “Başkanım siz biz diye ayırıyoruz ya, biz de, siz de bu yanlışı yapıyoruz. Özellikle şu iki üst geçitle ilgili biz ayrışırken toplumu da ayrıştırıyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Emek harcadığınızı biliyorum. Süreci hızlandırmanız için büyük çaba sarf ettiğinizi biliyorum. Teşekkür ederiz. Fevzi Çakmak Caddesi'nde yürürken partilimiz yaşlı bir amca, “İki tane üst geçit oldu. Biz bundan mı geçeceğiz? diye sordu. Bunu yapmayalım. Siz de biz de hatalıyız. İBB'nin yaptığı üst geçidi Ekrem İmamoğlu babasının parasıyla yapmadı. Siz de diğer üst geçidi kendi cebinizden yapmadınız. Dikkat etmemiz nokta bu. Toplumu ayrıştırmayalım. İBB'nin de sizin yaptığınız üst geçit de hepimiz. Biz hepimiz gelip geçiciyiz ama üst geçitler kalıcı olacak ve Silivrili hemşerilerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Ne o sizin, ne bu bizim, hepimizin diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.” dedi.

YILMIZ: SİZ BİZ DİYE BAKMIYORUM, İCRATLARIM BUNUN AYNASI
Yılmaz, “Zaten öyle baksaydım, İBB'nin yaptığı üst geçide sizin diye bakıp mücadele etmezdim. Mücadele ettiğimi iddia ediyorum. Müteahhitle bir araya gelelim ne kadar çaba gösterdiğini anlayalım. CHP'li meclis üyelerinin yaptıkları Silivri'de CHP'ye gönül veren benim vatandaşlarımı bağlamaz. Ben hizmet ederken hangi partiye değil, herkes için çalışıyorum. Siz biz diye bakmıyorum. İcraatlarım da bunun aynası.”

CHP'DEN AÇILIŞ SİTEMİ
“Biz Silivri'nin meclis üyeleriyiz” diyen Yıldız, üst geçit açılışına davet edilmediklerini söylemesi üzerine Başkan Yılmaz, “Salgın nedeniyle hiç kimseyi davet etmedim. Kaymakamımıza sorabilirsiniz. Başkan Yardımcım ve müdürlerimle açtım.” açıklamasını yaptı.
Renginar SALİ

YORUM YAP