“Her güne bir mezun” yeni başarı hikâyeleriyle

“Her güne bir mezun” yeni başarı hikâyeleriyle

5.01.2021 10:19:51

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” adlı projesi kapsamında öğrencilerinin mesleki tercih, tecrübe ve başarılarını paylaşmayı sürdürüyor.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” adlı projesi çerçevesinde mezun öğrencilerinin mesleki yolculuklarını ve başarılarını paylaşmaya devam etti.

Okulumuz mezun öğrencilerinden; Kaan Uluşar, Elif Üner, Ceren İlhan, Tuana Gençata, Begüm Yaman, Beste Sevinç, Şenol Açıkgözoğlu, Ramazan Şeker ve Semiha Küçük'ün mesleki hayatlarına bir göz atalım;

KAAN ULUŞAR

Kaan Uluşar, 2014 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu.  Lise stajını Wow Otel'de tamamladı. Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölümünden mezun oldu. Kariyerinde Jamie's İtalian Restoranı, İstanbul Feriye Lokantası, Maça Kızı Hotel, Mükellef Restoran, Neolokal Restoran gibi ünlü işletmelerde çalıştı. Şu anda Silivri'de dededen toruna üç kuşaktır devam eden tarihi Uluşar Lokantası'nın menüsünü çıkarmakta. Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde etti.

ELİF ÜNER

Elif Üner, 2014 yılında Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Lise stajlarını Klassis Resort Otel Restoranlarında ve Eser Diamond Otel pastane bölümünde tamamladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2018 yılında mezun oldu. 2018 Yaz döneminde Hapimag Sea Garden Resort Otel'de F&B Mutfak Ofis Koordinatörü olarak çalıştı. 2019 Mart ayından beri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosunda Muhasebe Uzmanı olarak çalışmakta. Ayrıca ticaret lisesi öğrencilerine genel muhasebe eğitimi vermekte. Kendi bürosunu açmak için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanmakta.

CEREN İLHAN

Ceren İlhan, 2014 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Beltur Sarı Köşk'te lise stajlarını tamamladı.  Ege Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Silverside Otel'de resepsiyonist olarak, Swiss Otel'de Organizasyon departmanlarında üniversite stajlarını tamamlaDI. Tekrar üniversite sınavına girerek Rumeli Üniversitesi Odyometri bölümünü kazandı. 2018 yılında aynı okuldan mezun oldu. Halen Ear techinice bağlı Siser işitme cihazlarının Silivri Şube Müdürlüğünü aynı zamanda odyometrisliğini yapmakta. Pera Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim almakta.

TUANA GENÇATA

Tuana Gençata, 2015 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Sırasıyla çalıştığı işletmeler; Hıltın Garden in Golden Horm, Four Season Hotel, Taksim Kitchenette Restorani oldu. Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü kazandı. 2019 yılında mezun olup halen Morini Restoran'da Comi Chef olarak görevine devam etmekte. Öğrencimiz Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak dereceler aldı.

BEGÜM YAMAN

Begüm Yaman, 2017 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Lise stajlarını Eser Diamond Otel ve Big Mammas Restoran gibi işletmelerde yaptı. Liseden mezun olunca İstanbul Aydın Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alanında öğrenim görerek sağlık sektörüne geçti. Staj eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Medicalpark Silivri hastanesinde radyoloji alanında tamamladı.  Şuan Silivri Anadolu Hastanesinde Radyoloji Teknikeri olarak görevine devam etmekte.

BESTE SEVİNÇ

Beste Sevinç, 2014 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Lise stajlarını Malta Köşkü'nde servis ve pastane departmanında yaptı. 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nden  mezun oldu. İki yıldır Bolu'da eğitim sektöründe bir çocuk Kulübü'nde Halkla İlişkiler Uzmanı olarak görev yapmakta. Ayrıca aynı firmanın Muhasebe işlemlerini yürütmekte.

ŞENOL AÇIKGÖZOĞLU

Şenol Açıkgözoğlu, 2013 yılında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanından Lise 2.si olarak mezun oldu. Lisedeki ilk stajını Beltur AŞ Malta Köşkü'nde yaptı.

İkinci stajını Leonardo Da Vinci projesi kapsamında Portekiz'de Hotel da Estrela'da Aşçı olarak tamamladı. 2018 yılında Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Lisans bölümünden mezun oldu. Askerlik biter bitmez önce Abacı Konak Otel'de Aşçı olarak çalıştıktan sonra 2019 yılında Bigchefs Restoran'da Garson/Şef Garson olarak çalıştı. 2020 yılında girmiş olduğu mülakatlar sonucu, eğitim aldıktan sonra Qnb Finansbank'da Bireysel Satış Temsilcisi olarak görevine devam etmekte.

RAMAZAN ŞEKER

Ramazan Şeker, okulumuz 2015 yılında Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun oldu. İlk stajını bir proje kapsamında Almanya'da resepsiyonist olarak yaptı. Lise stajının ikincisini Güzelce Askeri Kampında tamamladı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü'nü bitirdi. Aralık 2018 tarihinden beri Pegasus havayollarında kabin memuru  olarak görevine devam etmekte.

SEMİHA KÜÇÜK

Semiha Küçük, 2013 yılında okulumuz Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. Lise stajlarını Beltur AŞ. bünyesinde yer alan köşklerde yaptı. 2017 yılında Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük bölümünü bitirdi. Daha sonra formasyon eğitimi alarak Silivri'de çeşitli okullarda Beden Eğitimi öğretmenliği yaptı. Badminton futbol ve Taekwondo antrenörlüğü yaptı. SAS cankurtaranlık eğitimlerine katıldı. Şu anda Silivri'de kendi kurmuş olduğu Taekwondo Kulübü'nde öğrenciler yetiştirmekte. Birçok öğrencisi milli takım sporcusu oldu.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mezun öğrencilerine yaşamlarında sağlık ve mutluluk, mesleki hayatlarında ise başarı dileğinde bulundu.

Renginar SALİ

YORUM YAP