Yıl sonu şenliği açılışı yapıldı

Yıl sonu şenliği açılışı yapıldı

10.06.2022 10:23:43

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde başta Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullardaki eğitim faaliyetlerinin, sanayimizin ihtiyaç duyduğu insan gücünün okul - sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine katkıda bulunacak Mesleki Eğitim Kurumlarımızın tanıtım fuarı Silivri Sahilinde açıldı. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı içerisinde ilçemiz okullarında gerçekleşen e-Twining - Tübitak Bilim Fuarları, Erasmus, Anaokullarımızın eserleri ve bilimsel projelerinin örneklerinin sergilendiği BİLFEST protokolün katılımıyla gerçekleşti.
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Arif Kanık, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler açılışa katıldı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Bir Ses İki Hareket Projesi kapsamında çoğunluğu öğretmenlerimizden oluşan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan çalışanların yer aldığı halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.
“SALGINLA MÜCADELE EDEN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, yaptığı açılış konuşmasında zorlu geçen salgın sürecinde çocukların birçok şeyden mahrum kaldığını, bu öğretim yılının yine sıkıntılarla devam ettiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Salgın sürecinin her safhasında mücadele eden öğretmenlerimizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum.
Korkulan süreç geçti, önümüzdeki hafta okullarımız tatil oluyor.
“FUARIMIZI ONURLANDIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bugün de memleketimizin önemli meselelerinden olan mesleki eğitimimizin gelişmesiyle ilgili ilçemizin yapmış olduğu çalışmaları paylaşacağız.
Ayrıca yıl içerisinde çocuklarımızın yapmış olduğu çalışmaların sergilendiği bir fuarımız var. Fuarımızı onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.”
TOĞAN: EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Müdürümüzün de ifade ettiği gibi yıl boyunca çocuklarımızın yaptığı çalışmaları, ürettikleri projeleri sergimizde görme imkânı bulacağız. Ayrıca son yıllarda, özellikle pandemi sürecinde ve akabinde değişen dünya koşullarına gere yeniden yapılandırılması ihtiyacı duyulan mesleki eğitim konusunda da meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimizin bölümlerini tanıtmaları, kıymetli Silivrili hemşerilerimize, gençlerimize sahip oldukları imkanları fırsatları sunmaları amacıyla güzel bir organizasyonun eşiğindeyiz. Emeği geçen herkesi huzurunuzda tebrik ediyorum.
“HALKIMIZIN DA DESTEĞİYLE YENİ BİR NOKTAYA TAŞINACAK”
Özellikle Meslek Liselerinde farkındalık uyarlanarak ortaya çıkarılması açısından bu organizasyonu kıymetli buluyoruz. Zira Silivri, turizmi, kültürü, tarımının yanında bir de sanayisiyle ön plana çıkmakta. Kalifiye eleman ihtiyacı noktasında tüm Türkiye'de olduğu gibi bizim sanayimizin de ihtiyaçları var. Sanayicilerimizle görüştüğümüzde en büyük isteklerinin kalifiye eleman olduğunu öğreniyoruz.
Meslek Liselerimiz ara eleman karşılama noktasında inşallah kıymetli halkımızın da katılımıyla yeni bir noktaya taşınacak diye düşünüyorum. Bu organizasyonun buna vesile olacağına inanıyorum.”
Selimpaşa İlkokulu minik öğrencilerinin ritim gösterisi eşliğinde kurdele kesimi ve açılış gerçekleştirildi.
Atatürk Anadolu Lisesi ve Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak çalışması olan Elektrikli Araç Projesi hakkında bilgi alındı. Ardından ilçemiz diğer eğitim kurumlarının çalışmaları incelendi.
Renginar SALİ

YORUM YAP