Yangın tehlikesine dikkat!

Yangın tehlikesine dikkat!

24.06.2016 13:13:43

Hava sıcaklıklarındaki artış ve rüzgâr yangınlara davetiye çıkarıyor. Yetkililer, vatandaşların yangın tehlikesi riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Havaların ısınmasıyla bölgemizde yangınlar gündemden düşmüyor.

EV VE İŞ YERİ YANDI
Sanayi Sitesindeki iş yeri ve Fatih Mahallesindeki konut yangını yanı sıra ekili ve biçilmiş tarlalarda meydana gelen yangınlar maddi kayıpların yaşanmasına neden oldu.

TARLALAR TEHDİT ALTINDA
12 Haziran 2016 tarihinde Pazar günü öğle saatlerinde Fener ve Alipaşa mahallerimizin sınırında bir evde bahçe otlarının yakılarak imha edilme niyeti 15 dönüm buğday, arpa tarlasının yok olmasına ve civarda bulanan ağaçların zarar görmesiyle sonuçlandı.
20 Haziran 2016 Pazartesi günü Fener'de 40 dönüm biçilmiş buğday kül oldu. Yangın, öğle saatlerinde meydana gelirken, çıkış sebebi belirlenemedi. Yangına ilk müdahaleyi, Silivri İtfaiyesi gelene kadar Fener Mahallesi Gönüllü İtfaiye ekibi yaptı.
21 Haziran Salı günü Çanta'da çıkan tarla yangınında 150 dönüm ekili alan yandı. Bölgeye çok sayıda İftariye ekibi sevk dildi. Yangın akşam saatlerinde Eski Çanta ile Yeni Çanta Mahallesi arasında bulunan ekili tarlalarda çıktı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda İtfaiye ekibi sevk edildi. Yangın rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. 500 dönüm alanda meydana gelen yangında yaklaşık 150 dönüm ekili alan kül oldu. Yangın, İtfaiye ekiplerinin uzun çabaları kontrol altına alındı.

YANGIN ÖNLEMLERİNE DİKKAT EDİLMELİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre hava sıcaklıkları 40 derecelerde seyredecek. Yüksek hava sıcaklıklarıyla birlikte rüzgârın da olması yangın riskinde de artmasına neden oluyor. Son günlerde mahalelerimizde meydana gelen tarım arazisi yangınlarının tekrarlanmaması ve yangın sezonun ‘en' az kayıpla geçirilebilmesi için yetkililer uyarılarda bulunuyor. Tarım arazileri ve orman alanlarında başta olmak üzere diğer yangınlar konusunda da uyulması gereken hususları anlatan yetkililer şunları aktarıyor; “Hava sıcaklığı artıyor, karayel ve poyrazla birlikte nem oranı düşüyor. Bu durum orman, tarım arazilerindeki yangınlar açısından en riskli meteorolojik ortamı oluşturuyor. Ufacık bir duman veya kıvılcım görüldüğünde çok acil olarak orman yangını için 177, yangın için 110 veya 727 87 36 / 727 87 37 nolu telefonlardan Silivri İtfaiyesini ya da en yakın resmi daireyi arayarak bilgi verilmesi çok büyük önem arz ediyor.
Çünkü bu dönemde çıkacak yangınlar rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyor. Özellikle alevler ormanlık alan, vadiler ve kanyonlarda çok tehlikeli oluyor.


“ÇİFTÇİLERİMİZ TARLALARINDAKİ OTLARI YAKMAMALI”
Ayrıca çiftçilerin de tarlalarındaki otları yakmamaları, bu alanlarda ateş yakılmaması gerekiyor. Bu süreçte ormanlık alanlara yakın bölgelerde tatil yapan vatandaşların mangal ve ateş yakmamaları, seyahatleri esnasında sigara izmariti atmaması yangınlara karşı ciddi oranda önlem oluşturacaktır.”
Özellikle orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek şekilde piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmamasını, her türlü anız, artık ve çöplük ateşi yakılmamasını temin için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.


Haber MERKEZİ

YORUM YAP