
Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşiminde, Silivrispor başta olmak üzere Selimpaşaspor ve amatör lig kulüplerine 2025-2026 sezonu için toplam 1 milyon 700 bin TL nakdi yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste spor politikası, altyapı ve tesisleşme üzerine de görüş alışverişi yapıldı.
Silivri Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşiminde, ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerine yönelik nakdi destek gündeme alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda, Silivrispor, Selimpaşaspor ve 1. Amatör Lig'de mücadele eden kulüplere 2025-2026 futbol sezonu için toplam 1 milyon 700 bin TL yardım yapılması kararlaştırıldı. Görüşmeler sırasında Silivri'de sporun geleceğine ilişkin spor politikası, altyapı yatırımları ve tesisleşme konuları da meclisin gündeminde yer aldı.
Silivri Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşiminde, ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi destek oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre Silivrispor, Selimpaşaspor ve 1. Amatör ligde mücadele eden kulüplere 2025-2026 futbol sezonu için toplam 1 milyon 700 bin TL tutarında yardım sağlanacak.
Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Önder Çolak, belediyelerin sporun geliştirilmesi ve teşviki konusunda ilgili yasa çerçevesinde kulüplere destek sağlayabileceğini komisyon raporu doğrultusunda hatırlattı.Çolak, 6360 sayılı Kanun ve Bütçe Kanunu gereğince yapılacak yardımların, belediyelerin genel bütçe vergi gelirlerinden almış oldukları payın belirli bir oranını aşamayacağını ifade etti.
KULÜPLERE VERİLİCEK NAKDİ DESTEK TUTARLARI
Komisyon raporuna göre 2025-2026 sezonu için belirlenen destek miktarları şöyle:
Kulüp Lig Durumu Yardım Tutarı
Silivrispor 3. Lig 1.000.000 TL
Selimpaşaspor Süper Amatör 200.000 TL
Alibeyspor 1. Amatör 100.000 TL
Ortaköyspor 1. Amatör 100.000 TL
Gümüşyakaspor 1. Amatör 100.000 TL
Çantaköyspor 1. Amatör 100.000 TL
Çeltikspor 1. Amatör 100.000 TL
MECLİSTE SPOR POLİTİKASI TARTIŞMASI
Oturumda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, kulüplere verilen nakdi desteğin önemli olduğunu ancak Silivri'de spor alanında uzun vadeli bir stratejinin bulunmadığını vurguladı. Yazıcı, “Spor kulüplerimizin ekonomik olarak zorlandığı aşikâr. Bu yardımlar elbette kıymetli. Ancak Silivri'nin 5 yıllık, 10 yıllık bir spor politikası yok” ifadelerini kullandı.
Yazıcı konuşmasında, mevcut desteklerin plansız yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:“Kaynakların nasıl, hangi branşlara ve hangi hedef doğrultusunda yönlendirileceği konusunda belirlenmiş bir politika yok. Her sene bir miktar destek veriyoruz ancak bu desteklerin karşılığında Silivri'den kaç sporcu yetiştiriyoruz? Bunu hiç düşündük mü? Bireysel başarılarıyla öne çıkan sporcularımız var ama kurumsal olarak spor adına ortaya koyduğumuz bir çaba yok.”
Silivri'nin spor potansiyeline dikkat çeken Yazıcı, çalıştaylar ve ortak akıl toplantıları ile uzun vadeli bir yol haritası hazırlanması gerektiğini ifade etti:“Silivri'de bu konuda fikir üretebilecek çok değerli spor insanları var. Belediyenin öncülüğünde yapılacak toplantılarla 5 ve 10 yıllık spor politikaları belirlenebilir. Eğer planlı ve hedefleri net bir spor stratejisi ortaya koyarsak, hem kaynaklarımızı verimli kullanırız hem de gelecekte Silivri'yi temsil edecek başarılı sporcular yetiştirebiliriz.”
Yazıcı sözlerini, “Aksi halde karanlıkta balık avlamaya devam ederiz. Ben bunu her fırsatta söylüyorum çünkü gerçekten içim acıyor.” diyerek tamamladı.
“SPOR KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Yazıcı'nın değerlendirmelerinin ardından söz alan Meclis Başkan Vekili Gökhan Yonat, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun spor konusunda hassasiyetine dikkat çekti. Yonat, Silivri Belediyesi'nin spor ve sporculara yönelik destekleri sürdürdüğünü belirterek şunları kaydetti:“Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu spor konusunda çok hassastır. Spora ve sporcuya her zaman destek veren bir belediye başkanı olmuştur. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü biliyorum. Yakın zamanda bu çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Sayın Yazıcı'nın önerileri için teşekkür ederim.”
“DENİZ SPORLARI ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA ALANLARIMIZ ARASINDA”
Ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Tan Kıroğlu, spor politikası oluşturulmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kıroğlu, özellikle Silivri'nin geniş sahil hattının spor aktivitelerinde yeterince değerlendirilemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Sayın Başkanımız göreve geldiğinde bize şu doğrultuda talimat vermişti: Silivri'nin denizle olan bağını spor yoluyla güçlendirelim. Deniz sporları, özellikle de amatör branşlar üzerinden yeni bir yönelim hedefleniyor.”Kıroğlu, bu kapsamda su sporları ve kıyı sporları ile ilgili teknik değerlendirme, görüşme ve hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade etti:“Mevcut yardımlar elbette çok değerli. Bunun yanında farklı branşlara yönelmek, kıyı şeridimizi spor açısından değerlendirmek için istişareler ve hazırlıklar devam ediyor. Bu çalışmalar olgunlaştığında Meclisimiz ve kamuoyu bilgilendirilecektir.”
Kıroğlu konuşmasını, “Günü geldiğinde tüm detaylar paylaşılacaktır. Saygılar sunuyorum.” sözleriyle tamamladı.
“TESİSLEŞME VE ALTYAPI ÖNCELENMELİ”
Sözlerine yeniden alan AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, desteklerin kalıcı sonuçlar üretmesi için altyapı ve tesisleşme çalışmalarının önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yazıcı, kulüplerin yıllık bütçelerinin toplam büyüklüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:“Silivri'de kulüplerin toplam harcamalarına baktığımızda yıllık 100 milyon lirayı aşan bir ekonomik hareket söz konusu. Peki, her yıl verilen bu desteklerin karşılığında ne kadar somut bir gelişme elde ediyoruz? Bunun yerine kaynakların bir kısmını tesisleşmeye, altyapıya ve sporcu yetiştirmeye ayırabiliriz.”
Yazıcı, sürecin ortak akılla yürütülmesi gerektiğini belirterek, Kulüpler Birliği, eski spor yöneticileri ve branş uzmanlarının dahil olacağı bir model önerdi:“Bu konuda karar verici ben değilim, bu kentte yıllarını spora vermiş çok kıymetli insanlar var. Onlarla bir yol haritası belirlenebilir. Gerekirse bir Spor Müdürlüğü'nün güçlendirilmesi, hatta bir Spor A.Ş. kurulması bile değerlendirilebilir. Önemli olan, bu kaynakların kalıcı bir spor kültürüne dönüşmesi.”Yazıcı, “Spor kentin sosyokültürel hayatına değer katan bir güçtür. Planlı bir modelle Silivri, spor alanında örnek bir ilçe olabilir.” diyerek konuşmasını tamamladı.
“SPOR MÜDÜRLÜĞÜ AKTİF ÇALIŞIYOR”
Meclis Başkan Vekili Gökhan Yonat, Yazıcı'nın önerilerinin not alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu spor alanında yapılacak tüm projeler konusunda kapsamlı bilgi verecektir. Bu değerlendirmeler kıymetlidir.”
Ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Önder Çolak, belediye bünyesinde spor alanında kurumsal çalışmaların sürdüğünü hatırlattı:“Silivri Belediyesi'nin Spor Müdürlüğü var ve hocalar nezdinde de çalışmalar yürütülüyor. Altyapı ve sporcu yetiştirme konusunda süreçler aktif şekilde devam ediyor.”
MADDE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Silivri'de faaliyet gösteren spor kulüplerine 2025-2026 sezonu için yapılacak nakdi yardım maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
Sevginar SALİ






