Yalçıntaş, Kadın Meclis Başkanı

Yalçıntaş, Kadın Meclis Başkanı

19.12.2015 13:02:20

Danışma Kurulunda Saadet Gencoğlu, Fiden Yıldız, Arzu Yalçınkaya, Solmaz Tüfekçi ve Hatice Bıyıkoğlu'nun yer aldığı Kent Konseyi Kadın Meclisinin Yürütme Kurulu şöyle belirlendi: Esin Yalçıntaş, Filiz Bulut, Canan Işıklar, Şöhret Aktaş, Sibel Ercan, Tamam Köroğlu, Fevziye Güven, Güler Sezen, Yasemin Bilgiç, Seçil Mandacıoğlu, Hatice Sefa.
Yedek yürütme kurulunda yer alan isimler ise şöyle: Yeşim Uzun, Emine Solak, Neslihan Çoban, Tijen Yavaş, Sevgi Önem, Sema Erkıran, Sudaay Ilgın, Şeyda Dikmen ve Neslihan Bayraktar.
Saygı duruşu ve ardından İstikrar Marşı ile başlayan program, Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal'ın Kadın Meclisinin oluşumu ve hedefleri hakkında bilgi vermesiyle devam etti. 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerdeki anlayışı özetleyen Önal, Silivri'nin ihtiyaç ve beklentilerine göre önergeler hazırlandığını, hesap verilebilirlik ilkesi odaklı uyumlu yaşam ve adaptasyon sürecine ilişkin ortak aklı harekete geçirmeye gayret ettiklerini ifade etti. “Tarihimizin ortak gelenek ve göreneklerine sahip çıkarak, koruyup, kollayarak gelişimine destek sunduk” şeklinde çalışmalarını aktaran Önal, kadınların kent yaşamına uygun bilgi ve becerileri kazanmasını sağlamaya yönelik gayretlerinin altını çizdi.

IŞIKLAR: KADINLAR AYDINLIK YARINLARIMIZIN GÜVENCESİ
Önal'ın ardından genel kurula misafir olarak katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz alarak Türk, Müslüman ve Laik bir toplum olarak Türkiye'de kadının rolüne ve genç cumhuriyet yıllarında Atatürk'ün üstün liderlik vasıflarıyla bu konuda yaktığı aydınlık ateşine vurgu yaparak sözlerine başladı. “İslim dininin kutsal kitabı Kuran'ı okuyup da Mevlana, Yunus Emre gibi algılayıp, yorumlayanlar olduğu gibi IŞİD gibi değerlendirenler de var ne yazık ki! Barış, huzur ve sevgi ibadetlerin en güzel yansımasıdır. Kuran'ın yanlış yorumlaması günümüzde yaşanan sıkıntıların temel nedenlerinden biridir. Toplumsal ve kadına yönelik baskılara yol açan bu süreç gelecek umutlarımızı söndüren en önemli etken. Asla unutmamalıyız kadınlar aydınlığımızın en önemli güvencesidir ve önündeki engelleri ortadan kaldırmaya en etkin güç.
Zenginliklerimiz ve gücümüzü doğru kullanmalıyız, toplumsal gerçeklerimizin farkına varmalıyız. Tarım-deniz ve de din ve kültür turizmi geleceğimiz. Bu alanlarda gelişmek zorundayız. Bir arada yaşamak ve bunu hoşgörü içerisinde sürdürmeye yönelik ortak zeminlerimizi inşa etmeliyiz. Bir arada yaşamanın vicdani sorumluluğunu asla terk etmemeliyiz. Başkaları için bir şey yapmak ve yaşamlarına katkı sunmayı benimsersek, toplum gelişimi konusunda güçlü bir adım atmış oluruz.
Türk toplumumun ‘ataerkil' olduğunu savunanların aksine ben ‘anaerkil' olduğuna her zaman inanmışımdır. Bu açıdan da toplumsal gelişim konusunda kadınlarımızın rolü bir kez daha ortaya çıkıyor.
Belediyecilik anlayışımızda her daim şunu savunduk; Belediyecilik mühendislik işi değildir. Biz insanların yaşam biçimini korumak ve daha ileriye taşımakla ilgileniyoruz. Bunun için yaptırmadıklarımızın; Silivri'yi ayrıştıran rant tuzakları karşısında koruyarak, yaptıklarımızdan daha önemli diye savunmaya devam edeceğiz” diyen Işıklar, konuşmasının sonunda Dilruba Önal ve Tamam Köroğlu'na teşekkürlerini iletti. “Silivri kaygısı, sızısı yüreklerinizden eksik olmasın” diyerek kadınlara seslenen Işıklar, son araştırmalarda Silivri'nin İstanbul'un 39 ilçesi arasında en az suç oranına sahip yer olarak son istatistiklerde öne çıkmasından duyduğu memnuniyet ve mutluluğu ifade etti, yerel yönetim olarak görevlerini yerine getirme hususunda vicdanen duyduğu rahatlığı paylaştı. “Silivri'nin bir huzur adası olmasına çaba gösteren herkese teşekkür ederim. Umut aydınlık insanların rüyasıdır” diyen Işıklar, Gandi'nin “Etrafınızda görmek istediğiniz değişimin başlangıcı siz olun” sözleriyle Kadın Meclisine veda etti.

IŞIKLAR: TÜM KADINLARIMIZIN KATKILARINI BEKLİYORUZ
Kent Konseyi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, genel kurulda söz alarak faaliyetleri hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Kadın sorunlarına yönelik çareler ve toplum/kentsel yaşantılarının gelişimi adına projeler gerçekleştirdiklerini belirten Esma Işıklar, “Kadınlarımızın hayatımıza dair çözüm önerilerilerinin çoğalarak devam etmesini diliyorum. Kadınlarımızın sosyal yaşamdaki yerinin sağlamlaşmasını ve etkinliğinin artmasına yönelik çabalarımız sürecek. Kadınların tek başına elde edemediklerini birlikte sağlayabiliriz. Bir yerden başlamalıyız” şeklinde konuştu.                                        Sevginar UYGUN

YORUM YAP