Yağcıoğlu: Silivri bu dönem şanslı

Yağcıoğlu: Silivri bu dönem şanslı

23.09.2022 18:53:08

Silivri Belediyesinin Selimpaşa'da düzenlediği Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Tohumu Dağıtım Törenine katılan geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, “Biz de bu görevi uzun yıllar yaptık ama Silivri bu dönem Başkanım Volkan Yılmaz'la birlikte gerçekten şanslı. Biz de ektik biçtik ama çiftçimize böyle yerli tohum vermedik, veremedik.” dedi.photo_1663775694

Silivri Belediyesi tarafından Çiftçiye Destek Projesi kapsamında Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Tohumu Dağıtım Töreninin bir yenisi 23 Eylül 2022 tarihinde Selimpaşa Mahallesi'nde düzenlendi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hasan Solak, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri Sultan Aşkın ve Sefer Ölçer, geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Selimpaşa Mahalle Muhtarı Hasip Önal, Bulgaristanlı misafirler, çiftçiler katılanlar arasındaydı.

Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.307486130_656256072529062_5073979691602044573_n

ÖNAL, TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşması Selimpaşa Mahalle Muhtarı Hasip Önal, Selimpaşalı çiftçilere verdiği destekler dolayısıyla Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.

YAĞCIOĞLU: BAŞKANIM YILMAZ'LA BİRLİKTE SİLİVRİ BU DÖNEM ŞANSLI

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, “Biz de bu görevi uzun yıllar yaptık ama Silivri bu dönem Başkanım Volkan Yılmaz'la birlikte gerçekten şanslı. Biz de ektik biçtik ama çiftçimize böyle yerli tohum vermedik, veremedik. Bunların yapılması çok iyi. Hibrit tohumu aldığınız zaman çoğaltamıyorsunuz, bu yüzden yerli ve milli tohum çok önemli. Başkanıma teşekkür ediyor ve hizmetlerinden dolayı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR, TEŞEKKÜR ETTİ

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özgür, “Çiftçimize yaptığı desteklerden dolayı Başkanıma teşekkür etmeyi borç biliyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Bu hasat mevsiminde çiftçilerimize bereketli işler diliyorum. Allah kolaylıklar versin.” sözlerine yer verdi.

Çiftçiler adına söz alan Eray Aracı, çiftçilere desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.

YILMAZ: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMUŞ HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Selimpaşalı çiftçilere şu ifadelerle seslendi: “Ahmet Yağcıoğlu başkanım mütevazi kişiliği ile bize iltifat ettiler.

Bu topraklarda doğmuş ya da kendine yurt edinmiş, güzel ilçemizde taş üstüne taş koymuş herkese teşekkür borcumuz var. Teşekkür ediyoruz.

YAĞCIOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Her zaman örnek belediyecilik anlayışıyla, İstanbul'daki birçok belde belediyelerin yapmış olduğu hataları yapmayarak, belediye kaynaklarını doğru kullanarak doğru işleri yapan bir belediyeydi Selimpaşa Belediyesi. Belde belediyeleri kapatıldığında borcu olmayan, kasasında parası olan ve çok kıymetli arsalarıyla Silivri Belediyesine esasında ciddi bir kaynak aktaran belediyeydi. Beş tane konağın restorasyonu, tarihi yapıların rekonstrüksiyonuyla tarihi mirasa sahip çıktı.

Ahmet Yağcıoğlu, teşekkürü hak eden bir belediye başkanı. Kendisinden önce belediye başkanlığı yapanlara da teşekkür ediyorum.308835277_656257155862287_5195353434029867705_n308719169_656257052528964_642889711593614515_n308421628_656256992528970_2383862839452848846_n

“SELİMPAŞA'YA CİDDİ YATIRIMLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Selimpaşa, çok müstesna bir yerleşim alanı. Antik çağlara dayanan tarihi kimliği, verimli topraklarıyla, turizm yönüyle Selimpaşa'nın kıymetinin bilinmesi ve biz yöneticiler tarafından da buna yönelik projelerin geliştirilmesi gerekiyor.

YENİLENEBİLİR GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLİ KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ

Selimpaşa'ya ciddi yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Halihazırda yaptıklarımız devam ediyor. Kapalı Pazar inşasını yapıyoruz. Bu Pazar, çevreci, yağmur sularının toplandığı, yenilenebilir güneş enerjiyi destekleyen sisteme sahip. Pazar esnafımızın ve vatandaşlarımızın, kına, düğün, asker uğurlaması yapılabileceği çok amaçlı bir etkinlik alanı olacak.

SELİMPAŞA HİZMETLERİ

Yoğurthane Bölgesinde ciddi çalışmalarımız var. Yaklaşık 10 bin ton asfalt serimi yaptık. Tretuvar çalışmamız devam ediyor. Hastanemizin ek hizmet binasına Getat Ünitesinin açılışını yaptık. Bir sağlık ocağı tahsisi yaptık. Ahmet Yağcıoğlu'nun desteğiyle Yoğurthane'de bir huzurevi yükselecek. 32 Derslikli bir okul projemiz var. Taş Okulunun orada sokak projemizi bitirdik. Selimpaşa'nın hafta sonu bir kaçış rotası, kafe ve restoranların, resim ve sanat atölyelerinin olduğu bir hale dönüşmesini hayal ediyoruz.

“TEKNOPARK VE TARIM TEKNOPARKI KURULACAK”

Sanat Akademisi'ne ilave olarak Kadir Has Üniversitesi ile bir teknopark kurmaya karar verdik. Projelerimiz bakanlıkta olur bekliyor. İçerisinde tarım teknoparkı da olacak.

SPOR TESİSİ

Spor tesisinin olacağı bir yeni alanı yine teknopark olarak projesi Belediye tarafından çizilecek, maliyeti üniversite tarafından karşılanacak bir alanı inşa edeceğiz.

KURS VE ETÜT MERKEZİ

Kadir Has Üniversitesi ile yaptığımız protokol kapsamında ücretsiz Etüt ve Kurs Merkezi açacağız. Ödevlerini yapabilecekler, üniversiteye hazırlanacaklar. İçinde kütüphanesi ve kafeteryası da olacak.

Yavuz Selim İlkokulu'na kütüphane, tiyatro salonu iyileştirmelerini yaptık. Yine Selimpaşa'mıza yakışan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun desteğiyle polis merkezini yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum.

Selimpaşa'mıza 1. Sınıf Atık Toplama Merkezi kurduk.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için Yeşilay Danışma Merkezi'ni kurduk. Psikolog ve rehber danışmanlarımız hizmet veriyor.

Çocuk parklarımızda aydınlatma ve diğer tadilatları yaptık. Selimpaşa Meydanımıza bir basket sahası, ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunduk. 8 Bin m2 yeşil alan ürettik. 18 Parkın spor aletlerini yeniledik. 571 Adet yeni fidan ile ağaç diktik. 20 Bin ton asfalt serimi, 18 bin m2 tretuvar, 55 bin m2 yol iyileştirmesi ve 1600 m2 yeni yol imalatı yaptık.

Üniversiteyi kazanan bütün çocuklarımıza “Üniversiteye hoş geldin” diyerek 500'er liralık burs verdik. Bu yıl yine vereceğiz. Gençlerimizin Milli Savunma Üniversitesi giriş sınav ücretini ödedik.

İstanbul'daki tek Kadınlar Plajı'nı Selimpaşa Mahallemize yaptık. Hanımefendilere daha sağlıklı ortam sağlamak için ücretsiz soyunma odaları, duş, şezlong, şemsiye imkanları sunduk. Çok rağbet gördü.

Sayamadığımız pek çok hizmet yaptık, yapmaya da devam edeceğiz çünkü Selimpaşa hem dinamikleriyle, hem nüfusu, hem Silivri'ye katacağı değerle bu hizmetleri ziyadesiyle hak ediyor.

“TARIM VE ÜRETİMİN ÖNEMİNİ HATIRLATILDI”

Silivri'de üreten herkese yapmış olduğumuz desteğin bir parçası da Selimpaşa'da. Bugün 75 tane çiftçi arkadaşımıza yerli, milli arpa tohumu dağıtacağız. Hibrit olmadığı için çoğaltılabilecek. Türk Tohumculuğuna vermemiz gereken bir destek var. Yaşanan savaşlar, pandemi, tedarik zincirinin kopması, dünyada beklenen açlık tehlikesi tarımın ve üretimin önemini hatırlattı.”

“PROJELERİMİZ İBB TARAFINDAN TAKLİT EDİLİYOR”

“Göreve geldiğimizde söylemiştik, Silivri marka bir kent olacak ve en önemli parametrelerinden biri tarım kenti olacak” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizimle dalga geçildi. 300 dönümle başladık, bugün 3600 dönüm arazide, tüm Türkiye'ye örnek olan bir projenin parçası olarak huzurlarınızda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Projelerimiz bugün İBB tarafından taklit ediliyor. Bu bizi mutlu ediyor.

Tarım Hizmetler Müdürlüğümüze, çiftçilerimize, paydaşlarımıza, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün geldiğimiz nokta bizi haklı çıkardı.

Silivri Belediye Başkanı olarak üzerimize yüklenen sorumlulukların bilincinde olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Alın terimizi, emeğimizi bu topraklara veriyor, ürettiklerimizi sizinle paylaşıyoruz. Bu yıl size 20-25 milyon TL değerinde bir destek sunacağız. 300 Ton tohumluk arpa dağıtacağız. Silivri'de ekilen arpanın yüzde 60'ı Silivri Belediyenin tohumlarıyla ekilmiş olacak. 100 bin balya saman dağıtıyoruz. Yem bezelyesi, silajlık mısır dağıtıyoruz. Hayvanlarımızın aşı masraflarını Silivri Belediyesi olarak karşılıyoruz. Hayvansal gübrenin bertarafını üstlendik. Bir yıllık masraf 20-25 bin TL. Bu masraftan sizleri kurtarıyoruz. Destekleri çeşitlendirerek devam edeceğiz.

Bu yıl 100 bin litre Ayçiçek yağını 20 bin ihtiyaç sahibi ailemize dağıtacağız. Bu yıl ilk defa Türk Ayçiçek tohumu ektik. 1200 dönüme ektik. Risk aldık. Yerli ve milli Türk tohumuna sonuna kadar destek olacağız.

2023 Yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 paket Ayçiçek tohumu dağıtacağız. Ekonomik değeri 7 milyon TL. Türk tarımı için sizlerle beraber üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.

Selimpaşa özelinde festivalimizin de yapıldığı topatan kavunu ve bamya ekimini teşvik etmek amacıyla 10'ar dönümlük dilimlerle başta bayanlar olmak üzere genç çiftçilerimize kira almadan yer tahsisleri yaptık. Festivallerimizde ürünlerimizin reklamını yapmaya devam ediyoruz.

Silivri'de bolluğun bereketin, refahın artacağı günler çok yakın. Çiftçinin tekrar yüzünün güldüğü, tarımsal üretimiyle düğünün yapabileceği, tarla satmadan ev yapabileceği günler çok yakın. Tarım her şeyin önüne geçmiş durumda.”

“VİTES YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Selimpaşa'da üreten çiftçilere daimi Pazar yerleri de hazırlayacağız” diyen yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Selimpaşa'da artık 7 gün üretici Pazar var. Eskiden bütün Hal'i besleyen bu coğrafyaydı. Biraz kendimizi sorgulamamız lazım. İhtiyacımız olan tek şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi çalışkan olmak. Tekrar bu toprakları çalışmak, gençleri iştigal eden hale getirmek. Yaptığımız desteklerle sizlere bir omuz vermek istiyoruz. Bu destekleri çeşitlendirerek artırmak zorundayız. Bu topraklarda aile seracılığından tutun da katma değeri yüksek ürünlerin de üretilmesi gerekiyor. Tarım Bakanlığının, İBB'nin, ilçe belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Belediye olarak öncüyüz, vites yükseltmeye devam edeceğiz. Kooperatifçiliği tekrar kazandırarak, doğru pazarlamayı da gerçekleştirmeliyiz.

Bol bereketli, hayırlı kazançlar diliyorum. Bize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP