Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsini yıkacağız!

Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsini yıkacağız!

27.07.2021 15:46:28

Değirmenköy'de tohum dağıtım töreninde kaçak yapılarla mücadele ısrarının altını çizen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yaklaşık 400'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz. Bu topraklar bize miras değil emanet. Bu memlekete namus borcumuz var. İmarlı yerden arazi satın alıp istediğinizi yaparsınız. Ama imarlı arazinin on'da biri fiyatıyla tarım arazisi alıp kaçak yapı yapamazsınız! Mahkeme kararları bazen elimizi kolumuzu süre olarak bağlıyor. Ama eninde sonunda bu kaçak yapıların hepsini yıkacağız. Bu bilinsin” dedi.

Değirmenköy'de ürettikleri tohumları çiftçilere hibe etme töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarım arazilerini salgının da etkisinde ciddi şekilde tehdit eden kaçak yapılaşma ile mücadele kararlılığının bir kez daha altın çizdi.

“NAMUS BORCUMUZ OLAN BU TOPRAKLARDAN ASLA VAZGEÇMEYİN”

Tarımsal üretimin, yerli ve milli tohumla geliştirilmesi ve sürdürülmesinin önemine işaret eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çiftçilere “Yola çıktığımız ilk günkü heyecan, aşk, şevkle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Benim sizden istediğim namus borcumuz olan bu topraklardan asla vazgeçmeyin” diye seslendi.

“TERS GÖÇTEN EN FAZLA ETKİLENECEK OLAN SİLİVRİ”

Yılmaz kaçak yapılaşma ile mücadele gerekliliği ve kararlılığını şöyle anlattı: “İhtiyacımız olan üretimi yapabilmemiz için bu topraklara sahip çıkmamız lazım. Özellikle tarım topraklarına sahip çıkmalıyız. 1960 yıllarında köyden kente İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e göç yaşandı. Çok ciddi sosyolojik hadiseler gelişti. Şimdi ters bir göç söz konusu. Büyükşehirlerin hemen çeperlerindeki tarımla iştigal eden arazilerin bağ evi, yazlık ev, çiftlik evi, hafta sonu kaçış evi gibi kullanılmak üzere sosyolojik yapının bozulmasına, üretimi etkileyecek ters bir göçle karşı karşıyayız. Üzerinde araştırma yapılması gereken bir konu. Tarım topraklarını, hazine arazilerini, ormanları bu ters göçten korumak zorundayız. Silivri'miz herkesin çok hızlı ulaşabileceği bir alan. Bu ters göçten en fazla etkilenecek olan ilçe Silivri.

“KAÇAK YAPILARIN HEPSİNİ YIKACAĞIZ”

Bu kardeşiniz 1.5 yıldır mesai arkadaşları, kaymakamımız, kamu kurumlarıyla kaçak yapıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 400'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz. Bu topraklar bize miras değil emanet. Bu memlekete namus borcumuz var. İmarlı yerden arazi satın alıp istediğinizi yaparsınız. İmarlı arazinin on'da biri fiyatıyla tarım arazisi alıp kaçak yapı yapamazsınız. Mahkeme kararları bazen elimizi kolumuzu süre olarak bağlıyor. Ama eninde sonunda bu kaçak yapıların hepsini yıkacağız. Bu bilinsin.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP