“Türk çocuğu olmaktan gurur duyuyorum”

“Türk çocuğu olmaktan gurur duyuyorum”

28.04.2016 10:36:09

Turgut Reis İlkokulu Hakan Can'ın müdürlüğünde, Mehmet A. Karaman'ın müdür yardımcılığında, öğretmenler; Ali Çimen, Damla Özaksöz ve Selda Tilev'in de katılımıyla oluşan kutlama komitesinin organizesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini gününde gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, 4/D sınıfı öğrencisi Merve Uzun'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti devam etti.

“TÜRK ÇOCUĞU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Merve Uzun, şöyle konuştu: “Borçluyum demiyorum sana Atam, borcumu ödeyemem. Sadece tüm kalbimle bir çocuğun kalbine sığabilecek sevgileri önüne koyup teşekkür ediyorum. Neslimi başlattığın için, bir çocuk olarak bana değer verdiğin için. Ben Türk çocuğuyum. Senin bana emanet ettiğin, şehidimin kanıyla sulanan toprağın mirasçısıyım. Ben geleceğim, ben umudum, ben Türk çocuğuyum.
Ben, senin bana emanet ettiğin toprağın sahibiyim. Seni ilk gördüğüm günü anımsıyorum. Annemin elini sıkı sıkı tuttuğum, tebeşir kokulu sınıfıma adım attığım ilk gün… Resmini görmüştüm; ama önce gözlerini. Öylesine güzel, öylesine derin. Şimdi öyle iyi anlıyorum ki bakışınla ne demek istediğini… 23 Nisan'da öyle güzel duyuyorum ki sesini… Sabah sınıfıma girip sırama oturunca, senin yüzüne bakmayı seviyorum.
Kendime daha bir inanıyorum. Sana her baktığımda, bana güvendiğini biliyorum. Damarlarımda taşıdığım kanın hakkını vermeliyim. Çünkü hep duyuyorum. “Sizler, yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz!” diyorsun. Beni sevdiğini biliyorum en önemlisi… Sevgilerin en tatlısını doya doya hissediyorum. Çalışmayı seviyorum. Sayende kurulan Cumhuriyet'i ilerletmenin benim görevim olduğunu biliyorum çünkü. Kendi kendime diyorum ki; iyiliklerim, keşkelerimden çok daha fazla olmalı. Bu satırları yazan ellerimin, bir gün not defterime öğrencilerin notlarını yazan bir öğretmenin elleri olabileceğine inanıyorum.
Ben bir Türk çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. Çok çalışacağım Ata'm. Bana emanet ettiğin bu dünyalar güzeli vatana, kanımın son damlasına kadar bekçilik edeceğime söz veriyorum. “İnsan, sevgiyi ve barışı tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” diyorsun. Sevgiye, barışa ve umuda sana baktıkça daha çok inanacağım Ata'm… İnan Ata'm. Türk çocuğunun elinde, senin izinde bir vatanın ve güzel bir dünyanın devamını sağlayacak kadar güç vardır.”
Okul Müdürü Hakan Can da günün anlamını anlatan ve öğrencilere önemli mesajlar veren bir konuşma yaptı. Program, Anasınıfı A ve B şubelerinin ortak dans gösterileri, 2. sınıflar adına Batu Bostancıoğlu “Atatürk Çocuk Olmuş” şiiri, 1/A sınıfının “Roman Havası” isimli dansı, Anasınıfı C ve D şubelerinin dansları,
Taekwondo gösterisi ile devam etti. 4. Sınıflar adına Rabia Bozkurt adlı öğrenci “Hürriyet Bayramımız” adlı şiirini okuldu. Halk oyunları ekibi gösterisini sundu. 1/B sınıfının “Türkiye”, 1/C sınıfının “Anadolu Ateşi” adlı dans gösterilerinin ardından 3. Sınıfların “Atatürk Çocuklarıyız” adlı şarkısıyla program son buldu. Velilerin de büyük bir heyecanla izlediği gösteriler beğeni topladı. Bayrama özel hazırlanan okul bahçesi, öğrencilerin coşkusunu arttırırken, başarılı sahneleri, mutlu heyecanları en anlamlı bayramlarını daha da özel kıldı.
Renginar SALİ

YORUM YAP