Toğan: Geri dönüşüm artık zorunluluk

Toğan: Geri dönüşüm artık zorunluluk

10.06.2022 18:38:46

Silivri Belediyesi'nin sayılarına her geçen gün yenisini eklediği çevreci yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Selimapaşa 1. Sınıf Katı Atık Getirme Merkezi Açılış Töreni ve Artı Kart Tanıtım Programında Kaymakam Tolga Toğan, artık zorunluluk haline gelen çevreci kamusal girişimlerin toplumsal desteğe duyduğu ihtiyaç üzerinde durdu.

Silivri Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Selimapaşa 1. Sınıf Katı Atık Getirme Merkezi Açılış Töreni ve Artı Kart Tanıtım Programında konuşan Kaymakam Tolga Toğan, bu alandaki kamu kararlılığının bireysel ve kültürel desteğe duyduğu ihtiyacı vurguladı.

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan törende yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizde ve ilçelerimizde yaşamın sürdürülebilir olması çevre ile barışık politikaların uygulanmasıyla doğrudan alakalı. Sürdürülebilir bir atık yönetimi geleceğin inşası açısından vazgeçilmez unsurlardan.

“KAMU OTORİTELERİNE YARDIMCI OLMALIYIZ”

Katı atık yönetimi sadece kamu otoriteleri tarafından yürütülebilecek bir süreci kapsamıyor. Tek tek bireylerden başlayarak katı atık yönetiminin bir aile kültürü haline gelmesi bu mücadele çok önemli. Geleceğimize bırakacağımız yaşanabilir dünya için katı atık yönetimi konusunda çocuklarımızdan başlayarak tüm aile bireylerini bilinçlendirmemiz, bu mücadeleyi veren kamu otoritelerine yardımcı olmalıyız.

“GERİ DÖNÜŞÜM ARTIK ZORUNLULUK”

Sahip olduğumuz doğal kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanmamız, kullandığımızı da geri dönüştürerek ekonomiye kazandırmamız günümüz şartlarında artık bir zorunluluktur.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR”

Belediyemizin kurduğu bu tesisin çevreyle barışık bir Silivri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM YAP