Ferhan Tezcan

Timur varsa sorun yok

1984 yılıydı. Galatasaray Hırvat hocası Tomislav Ivıc ile kötü bir sezon geçirmişti. Yeni yönetim iş başına gelmiş ve başkanlığını Profesör Doktor Ali Uras yapıyordu.

Yönetimde Ali Uras'ın dışında Alp Yalman, Faruk Süren, Aytaç Kot, Ersin Börteçen gibi isimler görev almıştı. Ama bunların içinde Ergun Gürsoy ve İltas Çakır gibi istikbali yüksek ve çalışkan isimler de vardı.

Galatasaray'da kadro çok zayıftı. Kaleye savunmaya orta sahaya ve forvete yeni isimler gerekiyordu.

Transfer atağına başladılar. Ergun Gürsoy sabah akşam çalışıyor ve sanki Gayrettepe'deki iş yerinde yatıp kalkıyordu. Kaleye Hajduk Splıt'den Sımovic'i aldılar. Ki o yıl İngiliz Nottingham Forrest'e transferi söz konusuydu.

Sağ bek Gençlerbirliği'nden İmsal, sol bek Bursaspor'dan Semih Yuvakıran, stoper Kocaelispor'dan Yusuf Altıntaş gibi isimler geldi. Borussia Dortmund'un büyük yıldızı Erdal Keser'de gelenler arasındaydı.

Ama son dakikada teknik direktör Ivic yönetime bir çalım atmış ve temmuz ayının başında Benfica'ya gitmişti. Hoca kim olsun derken Alman mili takımından 15 gün önce ayrılan Jupp Derwall takımın başına geçiverdi.

Muhteşem bir takım muhteşem bir hoca. İşte Galatasaray'ın büyük çıkışı böyle başladı.

O süreden sonra iyi futbolcular ve iyi hocalar takımda görev aldılar.

Gelelim 2022 senesine.

Galatasaray sezonu 13'üncü sırada bitirmişti. Yani neredeyse küme düşmekten zor kurtulmuştu.

Galatasaray'da yönetim değişikliği de olmuş ve eski başkan Dursun Özbek bu göreve yeniden getirilmişti. Yanında Erden Timur diye gençlerden biri vardı. Avukattı. Ama büyük bir inşaat şirketinin başındaydı.

Başladı transferler yapmaya. Arjantinli büyük yıldız Icardi. Ardından Belçika futbolunun önemli ismi Mertens, Uruguaylı Torreira, Portekizli Oliveira, Türkiye'den içeri girdiler. Takımın başına da Okan Buruk geçti.

Büyük bir şampiyonluk kucaklarına geldi.

Bu sezon öncesi de Zaha gibi Ziyech gibi Tete gibi Davinson Sanchez gibi futbol devleri de takıma katıldı.

Erden Timur pes etmiyordu. Ellerinden kaçırılan Şampiyonlar Ligi sonrası şimdi Galatasaray yeni transferler peşinde. Ziyech menejerine “Bana takım bul” demiş. Giderse kimsenin umurunda olmaz. Ndombele gece yarısı yemek yiyormuş. Kimse iplemez.

Erden Timur başlar Avrupa'da turlamaya ve gerekenleri yapar. Yani hafif bir temizlik. Çünkü orası Galatasaray kulübü. Türkiye'de ve dünyada en çok taraftarı olan kulüp.

Kazımcan'ı kiraya verirler. Zaha da geri dönebilir. Ama Erden Timur geri dönmez.

Galatasaray yine zirvede yerini alır.

Hoşcakalın

 

YORUM YAP