Temurci: Milletimiz şanlı bir destan yazdı

Temurci: Milletimiz şanlı bir destan yazdı

22.07.2016 12:36:33

İBB AK Parti Grup Toplantısına İBB Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte katılan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci 15 Temmuz'u değerlendirdi.

Silivri AK Parti İBB Meclis Üyeleri Rıfat Kutlu ve Tamer Şişman'ın da katıldığı toplantıda Temurci, Cuma akşamı meydana gelen darbe girişimine ilişkin düşüncelerini şöyle açıkladı:

TEMURCİ: 15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ ŞANLI BİRDESTAN YAZDI
“15 Temmuz akşamı ülkemizin ufkunu, yeni nesillerin geleceğini terör darbesiyle karartmak isteyen alçaklara karşı milletimiz, tarihinde örneğine pek az rastlanacak şanlı bir destan yazdı.
"Alçaklara karşı" diyorum; çünkü bu zamana kadar hiçbir askeri darbede bile, bu millet iradesinin yegâne tecelligâhı olan Meclise bomba atılmamış, sivil halkın üzerine tank sürülmemiş, ateş açılmamıştı.
Ancak unuttukları bir şey vardı; bu ülkede darbenin karşısında sıradağlar gibi duran bir millet, her zaman ve her durumda milletiyle yürüyen bir Cumhurbaşkanı vardı.
O Cumhurbaşkanı ki, İstanbul üzerinde darbecilerin F-16'lar uçurduğu saatlerde havaalanında milletinin arasındaydı. Aynı şekilde, bu milletin daha ilk andan itibaren "Asla pes etmeyecek, hakkından geleceğiz" diyen bir Başbakanı; Binali Yıldırım vardı. Meclisin artık Gazi Meclis olarak anılmasını hak edecek şekilde ve millet iradesine sahip çıkmak adına, bombalı uçakları umursamadan Meclis'i muhafaza eden milletvekilleri vardı.

“MİLLETİNİN VE DEVLETİNİN ORDUSU İLE POLİSİ DARBECİLERE KARŞI DİMDİK DURDU VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”
İstanbul'da ve Türkiye'de "haydi meydanlara" çağrısıyla adeta coşkun bir sele dönen milletimiz kendini tankların önüne attı, ateşlerin bağrına yürüdü.
Ordumuz ve polisimiz, milletinin ve devletinin ordusu ve polisi olarak darbecilere karşı dimdik durdu ve onurlu bir mücadele verdi. Her zaman bir ferdi olmaktan iftihar ettiğim yüce milletime şükranlarımı sunuyorum.

“TEŞKİLATIMA GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Hain planın uygulamaya sokulduğu ilk anda, televizyon kanallarından canlı bağlantılarla herkesi sokağa, demokrasi mücadelesine çağırdık. Kısa sürede organize olan her yerde meydanlara inen ve milletin adamı Cumhurbaşkanımızın yanına koşan teşkilatıma gönülden teşekkür ediyorum.
Milletimiz her ferdi, polisi, askeri, esnafı, işçisi, hülasa yediden yetmişe her vatan gönüllüsü, canı pahasına bu alçak planı bozdu. Darbeyi püskürterek, darbecileri derdest etti ve hain girişimi akamete uğrattı.

“ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, YARALI KARDEŞLERİMİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”
Hepimiz yüreğini ortaya koyarak tüm dünyaya örnek millet olduğunu gösterirken maalesef hüzünler de yaşadık, yaşıyoruz. Bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

“MİLLETİMİZ HEM ÜLKEMİZİN HEM İNSANLIĞINYÜZÜNÜ AĞARTACAK BİRTARİHİ YAZMIŞTIR”
15 Temmuz, darbe yapmak isteyenlere karşı kelimenin tam anlamıyla mili bir şahlanış, özgürlük ve demokrasi günüdür.
15 Temmuz aşağıdaki hususların altını en kalın çizgilerle çizmiştir:
1. Millet, iradesine darbe yapmaya kalkışanlara darbeyi indirmiştir. Bu, hem ülkemiz hem dünya siyaseti adına yüz ağartan bir tablodur.
2. Türkiye dünyanın ezilen ve iradesi gasp edilen tüm halklarına karşı asırlarca örnek olacak tarihi bir direniş göstermiştir.
3. FETÖ'nün silahlı bir terör örgütü olduğunu herkes görmüş oldu.
4. 15 Temmuz kalkışmasıyla bir kere daha anlaşılmıştır ki, 17 ve 25 Aralık bir yolsuzluk değil, bir kalkışma ve darbe girişimidir. Artık hiç kimse koca bir devleti çalmaya çalışanların ‘yolsuzluk' söylemlerini kolay kolay kullanamayacaktır.
5. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bazen şerlerden de hayırlar doğar. Darbecilerin başta yargı ve TSK olmak üzere devletin bütün birimlerden ayıklanması artık daha hızlanacak ve yapılacakların meşruiyeti tartışılmaz hale gelecektir. Bu darbe girişimi, özgürlük, demokrasi vb argümanların arkasına saklanarak devleti ele geçirmeye çalışanların bütün maskelerini düşürmüştür.
6. Milletimiz ülkesine ve vatanına sahip çıkmak adına gereğini yapmıştır. Hiç kuşkunuz olmasın ki, devlet ve hükümet de ‘gerekeni' yapacaktır. Bu milletin parasıyla alman tankları, uçakları ve silahlan bu millete yöneltecek kadar alçalanlar, yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. 15 Temmuz onur günümüz, demokrasi bayramımız bütün milletimize hayırlı olsun!”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP