Temmuz ayı Meclisi görüşüldü

Temmuz ayı Meclisi görüşüldü

4.07.2018 10:15:34

Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumunda görüşülen gündem maddelerinden 1'i karara bağlanırken, 5 gündem maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, Özcan Işıklar Başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 1 madde karara bağlanırken, 5 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

AK PARTİ'DEN 4 ÖNERGE
Gündeme geçmeden önce AK Parti Meclis Grubu'nun Silivri Belediyesi Meclis Başkanlığına sunduğu 4 adet önerge okundu.

PARKIN GÜVENLİK AÇISINDAN YENİDEN DÜZENLENMESİ İSTENDİ
İlk önergede ilçemiz sınırları içerisinde bulunan çocuk parklarının (Sarıbekir Lisesi) yanı gibi parklarının güvenlik açısından yeniden düzenlenmesinin yapılması talep edildi. Önerge Başkanlık makamına havale edildi.

BORÇLANMA NEDENİ SORULDU, YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI TALEP EDİLDİ
İkinci önerge ise aynen şöyleydi: “Geçen aylarda oy çokluğu ile alınması planlanan kredi nerede ve hangi projelerde kullanılacaktır? İlçemizde bulunan sanayi fabrikaları biliyorsunuz ki ülke ekonomimizi %3'ünü teşkil etmektedir. Fakat bu kuruluşlarımızın ulaşım akslarında büyük problem yaşanmakta olup ivedilikle tretuvar ve yol bakım çalışmaları önemle arz olunur. İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.”

IŞIKLAR, MUHALEFETİN YANLIŞ -BEYANINI FENA DİLİNE DOLADI
Önerge üzerine konuşan Özcan Işıklar, “Bu önergeyi havale etmeden önce iki yanlış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu kredi verilmedi, keşke verilse de nerede kullanacağımızı izah etsem. İsteyenin bir yüzü, vermeyen zenci derler ya… Biz talep ettik, daha vermediler. Proje sunmadan kredi talep edilmiyor zaten. Proje belli, otopark demiştik ya. İkinci husus da şu; Türkiye'nin %3'ü olan fabrikalar değil, gayri safi milli hâsıla yani Türkiye'de üretilen mal ve hizmetlerin toplamının %3'ü Silivri'den çıkıyor demek. Kim yazdıysa o arkadaşa bir çay içerek burada izah edeyim isterse. Bu önergede yanlışlıklar var ama cevap yazarım.” şeklinde cevap verdi.
Önergeyi kendisinin yazdığını söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, fabrikaların ihtiyaç duyduğu düzenlemelere odaklanılması gerektiğini ifade etti. Işıklar ve Şişman'ın diyaloğu, meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu.

İSİMSİZ CADDE VE SOKAKLARA ANLAMLI ÖNERİ
Gündemde bulunan 4. maddeye istinaden sunulan önergede şu ifadelere yer verildi: “Fatih mahalle muhtarı merhum Nureddin Sezginer ve ilçemizde isim yapmış iğneci Ömer olarak bilinen Ömer Özel'in isminin herhangi bir sokağa verilmesini talep ederiz. İş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.” Önerge, oylama yapılarak gündeme ilave edildi.

FATİH MAHALLESİ HAVUZLU KAHVE MEYDANI'NIN TRAFİĞE AÇILMASI GÜNDEME TAŞINDI
Son önergede Fatih Mahallesi'nde bulunan havuzlu kahve civarının vatandaşın isteği doğrultusunda trafiğe açılması istendi. Sadece havuzun bulunduğu kısmın trafiğe kapalı olduğunu söyleyen Işıklar, deneme sürecinin ardından en sağlıklı işleyişe karar verileceğini açıkladı. Bu önerge de Başkanlık makamına havale edildi.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
• Belediyemizde mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşüldüğü 1. gündem maddesi, oy birliğiyle karara bağlandı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
• Gündemin 2. maddesi olan Belediyemize kanal açma aracı alınmasının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin 3. maddesi olan ilçemiz sınırları içerisindeki isimsiz parkların isimlendirilmesinin görüşülmesi İsim ve Tespit Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin 4. maddesi olan ilçemiz sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi de İsim ve Tespit Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin 5. maddesi olan Silivri Yeni Mahalle 445-446-447 ve kısmen 769 ada'larda alt merkez alanının kaldırılması ile ilgili 1/5000 ölçekli tavsiye kararı alınmasının görüşülmesi İmar Komisyonu'na havale edildi.
• Gündemin 6. maddesi olan Fatih mahalle muhtarı merhum Nureddin Sezginer ve ilçemizde isim yapmış iğneci Ömer olarak bilinen Ömer Özel'in isminin herhangi bir sokağa verilmesinin görüşülmesi İsim ve Tespit Komisyonu'na havale edildi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP