Seçim sonrası ilk meclis toplantısı

Seçim sonrası ilk meclis toplantısı

4.07.2018 10:16:33

24 Haziran seçimleri sonrası ilk meclis oturumu gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimini değerlendiren Meclis Başkanı Özcan Işıklar ve AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, sonuçların ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Temmuz Pazartesi günü, 10.00'da gerçekleştirildi. Toplantıda Meclis Başkanı Özcan Işıklar ve AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi'nin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

IŞIKLAR: MİLLET İRADESİNE SAYGI DUYMAK LAZIM
Seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden Özcan Işıklar, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin huzur içinde geçmesini, seçmenin hür iradesinin sandığa sağlıklı yansımanı sağlayan siyasi parti ilçe başkanlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Işıklar, “Bir seçim yaşadık. Ülkemiz için çok önemli bir karar tecelli etmiş durumda. 24 Haziran'da yapılan seçim, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Sandık tek sonuç değildir tabi ama demokrasilerde milletin kararına saygı gösterilmesi, çıkan kararın da gereğinin yapılması demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Hepimiz bu kararı saygıyla karşılamak zorundayız. Bunu beğenmeyebilirsiniz, içinize sinmeyebilir, bazı yanlışlıklar, usule uygun olmayan uygulamalar da görmüş olabilirsiniz. İtiraz hakkı açıktır. Ne kadar tartışılsa da, beğenmediğiniz yanları da olsa Türkiye bir hukuk devleti olma kararını sürdürecektir. En azından biz böyle görüyoruz. Her ne şekilde olursa olsun çıkan sonucun hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kazananı meşru kılan kaybedenidir. Kayıp ya da kazanç diye de bir şey yoktur aslında. Demokrasimiz kazansın istiyoruz. Seçim akşamı ilçemizde bulunamadım. Ama yaşım itibariyle hatırladığım bütün seçimler burada sükûnetle, davulla zurnayla, birbirimizi tebrik ederek geçti. İlçemizde gerçekten geniş bir hoşgörü ortamı var. Tabi ki sevineni, üzüleni, o an burukluk yaşayanları olur. Çok normaldir. O gece için de ben AK Parti İlçe Başkanını, CHP İlçe Başkanını, İYİ Parti İlçe Başkanını, MHP İlçe Başkanını, Saadet Partisi İlçe Başkanını tebrik ediyorum. Taşkınlıklara sebebiyet vermeme konusunda gösterdikleri gayreti duydum. Gösterdikleri gayreti takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum, Silivri Belediyesi adına da hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ŞİŞMAN: GEREK KATILIM ORANI GEREKSE SEÇİMLERİN GERÇEKLEŞME BİÇİMİYLE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK DEMOKRATİK BİR SÜREÇ YAŞADIK
Türkiye'nin demokrasiye olan inancını, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde vatandaşlarının yüksek katılımı ile bir kez daha gösterdiğini söyleyen Tamer Şişman, “Sayın Başkan, kıymetli meclis üyeleri, değerli hazirun 24 Haziran tarihinde ülkemizde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı sistemi ve milletvekili seçimlerinde demokrasimizin ne kadar geliştiğini bütün Avrupa'ya, dünyaya kanıtlamış bulunmaktayız. %90 katılımın sağlandığı bir seçimle, seçilebilen mutlak suretle sandık sonuçlarına etkili olmuştur. Bu süreçte gerek ilçemizde, gerek İstanbul'da, gerekse de ülkemizde herhangi bir olaylara vakıf olunmamıştır. Bu vesileyle alınan sonuçların ilçemize, İstanbul'umuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP