Süne ile mücadeleye devam

Süne ile mücadeleye devam

24.04.2018 10:00:43

Buğday ve arpa bitkisinde süne ve kımıl gibi zararlı canlılar ile mücadele Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elamanlarınca Şubat ayından itibaren ilçe genelinde yapılmaktadır. 

Yetkililerin konuya ilişkin şu bilgileri verdiler: “Çiftçi bilgilendirilmesi yapılmış olup, Nisan ayından itibaren arazi kontrollerinde ergin süne sürveyi ve yumurta sürveyine başlanmıştır. Arazide teknik elamanlarımızca her gün kontroller yapılmaktadır. Yumurta sürveyinden sonra nimf sürveyi çalışmaları sonucunda ilaçlama yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Kışlamış süne erginine karşı herhangi bir ilaçlama yapılmaması gerekmektedir. İlçe müdürlüğümüz teknik elamanlarınca yapılacak kontrollerde süne erginine karşı kimyasal mücadele uygulanması tespit edilmesi halinde 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununun 15 maddesi 2. fıkrası gereği, aynı maddenin 38 maddesi b bendine istinaden 2018 yılı değerlendirme oranınca 5.515,00 TL para ceza ile cezalandırılacaktır.
Amacımız; topraklarımızı ve doğal ortamda yaşayan canlıların gereksiz ilaçlamalarla zehirlenmesini ve insan sağlığını ilaçlarla tehdit edilmesini önlemektir.”

YORUM YAP