Sultan Aşkın: Milletimizden özür dilemeliler

Sultan Aşkın: Milletimizden özür dilemeliler

15.02.2022 17:04:03

Silivri Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci oturumunda söz alan MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Halk TV kanalında Ayşenur Arslan'nın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili sözlerini kınadı ve özür dilemeye davet etti.

Konuyla ilgili tepkilerini Aşkın, “Halk TV kanalında gizli bir Türklük düşmanı olduğu anlaşılan Ayşenur Arslan isimli şahsın, Rahmeti Rahmana kavuşmuş Fazıl Küçük'lerin, Rauf Denktaş'ların ve binlerce mücahitin içinde yer aldığı TMT'yi, illegal ve suikastçi bir örgüt olarak tanımlamasını MHP olarak şiddetle kınıyoruz” ifadeleriyle ortaya koydu.

“TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI EFSANEVİ BİR DİRENİŞ ÖRGÜTÜNÜN ADIDIR”

Sultan Aşkın'ın konuyla ilgili açıklaması aynen şu şekilde: “Kuva-i Milliye'nin Kıbrıs versiyonu olan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT), efsanevi bir direniş örgütünün adıdır. Kıbrıs Türk halkına yapılan saldırılara karşı Türkiye'nin desteğiyle kurulan bu teşkilatın, Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesinde büyük katkıları olmuştur. TMT, katiller sürüsü olan EOKA'nın insanlık dışı saldırılarına karşı Kıbrıs Türkü'nün izzet ve şerefi için mücadele eden milli mücadele ruhudur.

“MHP OLARAK ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Halk TV kanalında gizli bir Türklük düşmanı olduğu anlaşılan Ayşenur Arslan isimli şahsın, Rahmeti Rahmana kavuşmuş Fazıl Küçük'lerin, Rauf Denktaş'ların ve binlerce mücahitin içinde yer aldığı TMT'yi, illegal ve suikastçi bir örgüt olarak tanımlamasını MHP olarak şiddetle kınıyoruz.

“MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİLER”

Söz konusu kişi ve Halk TV'nin milletimizden özür dilemesini ve bu zihniyette olan kişilere programlarında asla yer vermemelerini istiyoruz.”

YORUM YAP