“Sözleri, hala bize yol göstermekte”

“Sözleri, hala bize yol göstermekte”

14.11.2018 15:15:08

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü töreninde konuşma yapan Odak İlkokulu Müdürü Zehra Mülküt, “Her konuya; her daim genç, dinamik ve cesur bir zihniyetle yaklaşan, öncülük eden Atatürk, adeta tüm zamanların lideridir. Sözleri, hala bize yol göstermektedir.” dedi.

Odak Okulları Silivri Kampüsü'nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde şiir, şarkı ve gösteriler eşliğinde saygı, minnet ve özlemle anıldı. Okulun gösteri salonunda düzenlenen törende okul yönetimi, eğitimci ve öğrenciler hazır bulunurken, veliler de katıldı.
Program, sinevizyon gösterisiyle başladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanları uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

MÜLKÜT: MİNNET VE ŞÜKRAN DUYGULARIMIZ ARTARAK BÜYÜYOR
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Odak İlkokulu Müdürü Zehra Mülküt tarafından yapıldı. Atatürk'ün anısının önünde saygı ve minnetle eğilerek konuşmasına başlayan Mülküt, şu sözlerine yer verdi: “Bugün, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya adeta ateşten çember gibi kavrulurken, hepimiz ‘barış' ve ‘bağımsızlık' gibi kavramların değerini her zamankinden daha kuvvetle hissediyoruz. Türk Ulusu olarak, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran kahramanlara ‘minnet' ve ‘şükran' duygularımız artarak büyüyor.

“ATATÜRK, ULUSUMUZA YEPYENİ UFUKLAR AÇTI”
Ülke gerçeklerinin acımasızlığına rağmen güçlü bir inançla zafere odaklanıp, ‘Ya istiklal ya ölüm' diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyaya meydan okuyarak dünya tarihine altın harflerle kazınan bir Kurtuluş Destanı yazdı. Ve yanan, yıkılan bir imparatorluğun küllerinden, yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdu. Askeri dehası ile düşmanlarını dize getiren Mustafa Kemal, Devlet Adamlığındaki üstün kabiliyeti ile dünyanın hayranlığını kazandı, diplomatik başarılarıyla kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma kavuşturdu. Atatürk, Cumhuriyetin kuruluşunun ardından peş peşe gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza yepyeni ufuklar açtı. Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca her adımını dikkatle, toplumun duyarlılıklarından kopmadan, dünyadaki gelişmeleri izleyerek ve Türk Ulusunun desteğini daima yanında hissederek attı. Her konuya; her daim genç, dinamik ve cesur bir zihniyetle yaklaşan, öncülük eden Atatürk, adeta tüm zamanların lideridir. Sözleri, hala bize yol göstermektedir.

“BUGÜN ONA BORCUMUZU ÖDEMENİN TEK YOLU…”
Değerli öğretmenlerim ve sevgili anne babalar, bugün içimizde iki duygu barınıyor. Tüm dünya ülkeleri tarafından takdir edilen, böylesine üstün vasıflı bir lidere sahip olmanın gururu ve ne yazık ki onun aramızda olmayışının hüznü… Çünkü bir Mustafa Kemal kolay yetişmiyor. Çocukluğundan itibaren yaşadığı zorluklar, maddi yokluk, yaşadığı coğrafyanın içinde bulunduğu durum, aile hayatında, okullarında baş etmek zorunda kaldığı sorunlar ve bunların hepsine karşı tek başına verdiği mücadele onu böyle bir geleceğe hazırlamıştır. Hayatına dokunan her insanın, onun Atatürk olmasında payı vardır. Kozasından çıkmak için mücadele eden kelebek misali, böylesi zorlukları yaşamasaydı, büyük hedeflere, hayallere kanat çırpamazdı. Bugün ona olan borcumuzu ödemenin tek yolu Mustafa Kemal gibi çocuklar yetiştirmektir. Çocuklarımıza düşmekten korkmayı değil, düştüğü yerden tekrar kalkıp dimdik ayakta durmayı öğretmeliyiz. Çocuklarımıza hatalarını örtmeyi değil, hatalarından ders almayı öğretmeliyiz. Çocuklarımıza bencilce kendi çıkarlarının peşine düşmeyi değil, toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutmayı öğretmeliyiz. Ve ona olan borcumuzu ödemenin tek yolunun çalışmak, daha çok çalışmak olduğunu öğretmeliyiz. Hepimize düşen görev, ülkemizi barış içinde muhafaza ederek, dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkarmak, onun gösterdiği yolda, aklın ve bilimin gösterdiği yolda ilerleyerek emaneti olan cumhuriyetimizi ve değerlerini ne pahasına olursa olsun korumaktır.”

“ATATÜRK, SONSUZA KADAR BU MİLLETİN KALBİNDE YAŞAYACAKTIR”
İlkokul Müdürünün konuşmasının ardından Öğrenci Konuşması 2/A sınıfı öğrencisi Pelin Çavuş ve 2/B sınıfı öğrencisi Eymen Tuğla tarafından yapıldı. Öğrenciler, şu sözlerine yer verdiler: “80 Yıl önce aramızdan ayrılan fakat geride bıraktığı eserleriyle milletimizin kalbinde hiç bitmeyecek bir sevgiye imza atmış olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar da bu milletin kalbinde yaşayacaktır. Bizler biliyoruz ki, Atatürk'ün ilkeleri ışığında, onun çizdiği yolda, hiç yorulmadan yürüme konusunda kararlı olmak, ona verilebilecek en büyük hediyelerin başında gelmektedir. Bizler, Atatürk'ün ümit ettiği o gençlik olacağız. O'nun izinden ve gösterdiği hedeflerden bir an bile ayrılmadan, ülkemizi her alanda başarıdan başarıya taşıyacağız. Ulu Önder Atatürk'ü anmak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır. Bizler eğer kendi ufkumuzu geniş hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman O'nun manevi şahsiyeti karşısında başımız dik, alnımız açık bir şekilde durabiliriz. Burada sözlerime son noktayı koymadan evvel Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlediğimiz programımızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime Atatürk'ün şu sözleriyle son veriyorum: “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Konuşmaların ardından Anaokulu A ve B Şube öğrencileri sahne aldı. Sinevizyon gösterimi yapıldı. 2. Sınıf öğrencileri, Kurtuluş Destanı Oratoryosunu sundu. “Ben seni hiç görmeden sevdim” adlı şarkı seslendirildi. 1. Sınıf öğrencileri, “Mustafa Kemal'i Düşünüyorum” şiirini okudular ve Atatürk Çocukları Marşı'nı seslendirdiler. Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Tüm öğrenci ve öğretmenlerin eşliğinde “Yiğidim aslanım” adlı şarkı seslendirilerek anma töreni sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP