Sorunları İBB gündemine çözüm için taşıdı

Sorunları İBB gündemine çözüm için taşıdı

12.10.2020 17:38:31

İBB'nin Ekim Meclisi birinci oturumunda MHP Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yine önemli konuları gündeme taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı 1. Birleşiminde söz alan Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, önemli günlerin anlamlarına şu sözlerle değindi:

“MUHTARLARIMIZIN GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM”

“Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcileri olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyorum. İstanbul'da 961, Türkiye'de 50.278 mahalle ve köy muhtarımız bulunuyor. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı iletiyorum.

“KIZILAY HAFTASI KUTLU OLSUN”

1868'den günümüze din, dil ve ırk ayırmadan tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine Türk Milletinin yardım elini uzatan Türk Kızılayı'na çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Kızılay Haftası kutlu olsun.

“İSTANBUL'UMUZUN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN”

İstanbul; tüm zamanlarda dünyanın baş şehri, medeniyetlerin merkezi olmuştur.  Bundan tam 100 yıl önce işgal edilen İstanbul'umuz, 4 Ekim 1923 tarihinde düşmandan kurtarılarak egemenliğine yeniden kavuşmuştur.

Şanlı tarihimizi yansıtan, şehit ve gazilerimizin emaneti olan böyle görkemli bir şehirde görev yapıyor olmak hepimiz için gurur kaynağı taşırken, ayrıca çok ciddi bir sorumluluk gerektirmektedir.

Gazi Meclisimizin çatısı altında, bu salonu varlıklarıyla şereflendiren tüm meclis üyelerimizin, Fetih ruhunu da Kurtuluş ruhunu da idrak ederek bu aziz şehre hizmet etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. 

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi milletle yad ediyorum. İstanbul'umuzun kurtuluş günü kutlu olsun.

“ERMENİSTAN İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR”

27 Eylül 2020 tarihinde uluslararası hukuk kurallarını ihlal ederek füzelerle Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan, sivil ve masum soydaşlarımızı hedef alarak insanlık suçu işlemiştir.  Ermenistan devleti, zulüm saçan yüzünü bir kez daha göstermiştir. Çatışmaların 14'üncü gününde ateşkes ilan edilmesine rağmen, Ermenistan'ın alçak saldırıları devam etmektedir.  Bilinmelidir ki, Türk milleti her şartta Azerbaycan'ın yanında olmuştur, tüm gücüyle olmaya devam edecektir.  Unutulmasın ki, Dağlık Karabağ Türk'tür, Azerbaycan Türklüğün öz yurdu, vazgeçilmez hakkıdır.

Bu vesileyle, 18 Ekim 1991 yılında yeniden bağımsızlığını ilan eden kardeş Azerbaycan'ın Bağımsızlık Gününü kutluyor, Dağlık Karabağ'daki mücadelesinde muvaffakiyetler diliyorum.

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Türk milleti bugünlere kolay gelmemiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrasında topraklarımıza göz diken ve fiilen işgal eden düşmanlara karşı milletimizin nasıl bir kurtuluş çabası gösterdiği unutulmamalıdır.  19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan milli mücadele, çetin şartlar altında tamamlanarak zaferle sonuçlanmıştır. Harap ve bitap düşmüş bir milletin yeniden doğuşu cümle âleme ilan ve ispat edilmiştir.

97'nci yılını kutladığımız Cumhuriyet; istiklalimizin temeli ve istikbalimizin teminatıdır. Yeniden dirilişin adı, şanlı mücadelenin taçlanışıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

SALDIRILARI KINADI

Başkan Yılmaz, Hatay, Kahramanmaraş ve Trabzon'da meydana gelen tüm yangınlardan dolayı tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, kalleş saldırıyı lanetledi.

GÖKALP'İ ANDI

Yılmaz, sözlerine kaybettiğimiz değerlerle şöyle devam etti: “Atatürk'ün “Fikirlerimin babası” dediği büyük sosyolog, kültür adamı Ziya Gökalp'i ölümünün 96. yılında rahmet ve şükranla yad etmek istiyorum.

“CANLI'NIN İSMİNİ SİLİVRİ'DE YAŞATACAĞIZ”

Kaybettiğimiz değerler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı da var. Canlı'yı rahmetle anıyor, kederli ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Silivri Belediye Meclisi'nde Mustafa Canlı ismini bir sokağa verilerek yaşatılması adına bir karar aldık.

İSTAÇ'a bağlı olan Silivri'de bulunan Katı Atık Depolama Merkezinin adının veya İSTAÇ'ın başka bir kuruluşunun üzerinde Mustafa Canlı ismini yaşatmak üzere meclis üyelerimizin gereğini yapacaklarına inanıyorum."

“HAYVAN HAKLARINI KORUMA NOKTASINDA İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİLİZ”

Başkan Bey sözlerine şöyle devam etti: "Bu kürsüde genel politikalar yerine İstanbul'un sorunlarını, vatandaşlarımızın dertlerinin konuşulmasını istiyorum. Buna özen gösteriyorum. Bunun için İstanbul ile ilgili tespit ve değerlendirmelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günüydü. Bir özeleştiri yaparsak ne ilçe belediyeleri, ne İBB hayvan haklarını koruma noktasında istenilen düzeyde değil. Hayvansever arkadaşlarımıza da, halisane duygularla köpekten, kediden korkan yaşlılarımıza, çocuklarımıza da yaranamıyoruz.

“DOĞAL YAŞAM HAYVAN PARKI HAYATA GEÇİRİLMELİ”

İlçe Belediyesi olarak hayvan rehabilitasyon merkezi olmayan ilçe belediyelerine de sesleniyorum acilen bu merkezleri hayata geçirmeleri lazım. İlçe Belediyelerin İBB ile görev çatışmaları var veya mükerrer yaptıkları işler var. Biz İBB'nin bu konuda ilçe belediyesi ile toplantı yapıp daha verimli çalışma yapma adına yetkilerin yeniden tanımlandığı ama İBB'nin 2021 yılı bütçesine bütçe koyarak Doğal Yaşam Hayvan Parkını artık İstanbul'a kazandırmalı. Bunun takipçisi olacağız.

Dezavantajlı olan Şile, Çatalca, Silivri'nin sözcülüğünü de yapıyoruz. İstanbul merkezdeki hayvanların kamyonlara yükleyip Silivri'ye, Büyükçekmece'ye, Şile'ye, Çatalca'ya atmayın.

“GELİN HEM İSTİHDAM, HEM İŞ, HEM AŞ DİYELİM”

16 Ekim Dünya Gıda Günü. Salgın dolayısıyla gıdanın önemi daha da arttı. Yalnız ve yalnız globalleşmenin bitse bile tek ihtiyacın gıda olduğu hareketle İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olacak olan Silivri'ye, Çatalca'ya, Eyüp'e, Arnavutköy'e, Büyükçekmece'ye İBB'nin tarım, hayvancılık, seracılık, süs bitkisi, kesme çiçekçilik noktasında bütçe ayırıp destek olmasını istiyoruz.

Fide dağıtıldı İBB'ye teşekkür ettik. Alım garantisi yapılacağı söylenip o ürünler tarlada kaldığı zaman da eleştirimizi yaptık. Biz İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bütün süs bitkilerini İstanbul'un çeperindeki ilçelerden karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Gelin hem istihdam, hem iş, hem aş diyelim. İBB olarak buralara yatırımlar yapalım.”

“YENİ MEZARLIKLAR İÇİN KAMULAŞTIRMA VEYA YER TAHSİSLERİ YAPILMALI”

Önemli gün ve olayların ardından Başkan Yılmaz, tespit ettiği sorunları çözüm beklentisiyle gündeme şöyle getirmeyi sürdürdü: “İstanbul'umuzun bir başka konusu da AK Parti döneminde İBB'nin bir marka değeri; Mezarlıklar Müdürlüğü. Yaptığı hizmetler insanların en acılı döneminde yanlarında olma arzusu. Aynı hassasiyetle çalışmaya devam etse de önünde çok büyük sorunlar var. Yeni mezarlıklar için kamulaştırma veya yer tahsisleri yapılmalı. Selimpaşa mahallemizde 20 bin kişi yaşıyor, hayatını kaybeden biri doğum büyüdüğü burada defnedilemiyor. İBB'nin bir projeksiyon dahilinde bir bütçe hazırlamalı. Konuyu takip edeceğiz.

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA İNDİRİMLİ, HATTA ÜCRETSİZ OLMALI”

Her zaman çocuklar, gençler ve hanımefendiler diyen bir belediye başkanı olarak İBB'nin Okul Öncesi Eğitime, annelerin sosyalleşmesine ve iş gücüne katılmaları için ortaya koydukları iradeyi tebrik ediyor, açılan kreşler vesilesiyle İBB'ye, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lakin kreşlerin, şehit ve gazi ailelerin çocuklarına ücretsiz, durumu olmayan ailelere, asgari ücretle çalışan annelerin çocuklarına indirimli, hatta ücretsiz yapılması noktasında bu işin takipçisi olacağız. Özel kreşlerin fiyatında değil, bu hizmetlerin sosyal amaçlı olmasını istiyorum. Sosyal Belediyeciliğin gereği de budur.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR”

Seymen Katı Atık Depolama Merkezi içerisine Enerji A.Ş.'nin yapmış olduğu bir tesis var. Projesi AK Parti döneminde çizilen, yapımına başlanan ve bu mecliste görev alan arkadaşlarımız tarafından da kredilenen, bitirilip elektrik üretilen tesis için emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum.

“MİNİBÜSÇÜ ESNAFIMIZ KONTAK KAPATMA NOKTASINA GELDİ”

Salgın döneminde en çok yara ulaşım esnafı aldı. İBB olarak 212 kırmızı olarak hizmet veren taksicimizi sarı renge çevirdik. Sorunu çözdük. Halk Otobüsü sorunun çözdük ve tek tip taşımacılığa geçtik. Unuttuğumuz bir konu var; minibüsçüler. Özellikle taşrada bu esnafımızın durumu çok zor. Kontak kapatma noktasına geldi. Silivri-Gümüşyaka, Çanta, Danamandıra uzaklığı 30 km'nin üzerinde. Ayakta yolcu almayan bir minibüsü düşünün. İBB'nin bir de oralara İETT seferleri var. Bundan rahatsız değiliz. İETT o köylere 3.75'e gidiyor, minibüs tarifesi 7 TL. Minibüsçü esnafı nasıl ayakta duracak? Onun için ben bu saatten sonra ne otobüsçü, ne taksiciyim; minibüsçüyüm. İBB'de minibüstçü esnafımızın sorununa çözüm bulunana kadar onların hak ve hukuklarını savunmaya devam edeceğim.

“BEL TUR SOSYAL HİZMET YAPMALI”

Sosyal Belediyecilik esasında kolay söylenebilen nutuklar, hayatın ve yerel yönetimin içine gelince sokmaya zorlanırsınız. Siz CHP olarak zorlandığınız konu da bu. Ben İstanbul'da tüm marka mağaza isimlerinin Türkçe olmasını isterken, Silivri Belediyesi olarak yabancı karakterlerin olduğu isimli işletmelere ruhsat vermiyoruz, siz shoping shop dediniz Tarık bey. Bunun Türkçe karşılığı yok mu? Bulamadınız. BEL Tur özelleşmemeli. Başka özel şirketler girmemeli. BEL Tur sosyal hizmet yapmalı. Oralarda sosyal tesisler olmalı. Halkın bütününü kapsamalı. Bütün İstanbullunun rahatça girip çıkabileceği sosyal tesisler olmalı. Biz Dünya'ya Türkçe bakıp Türkçe okumaya devam edeceğiz.”

 

 

 

YORUM YAP