Metruk yapılar hakkında yıkım kararı

Metruk yapılar hakkında yıkım kararı

12.10.2020 17:19:33

Silivri Belediye Encümeni 23 Eylül 2020 tarihli oturumunda Fevzipaşa Mahallesi, 41 ada, 7 parsel ve Gümüşyaka Mahallesi, 33 ada, 1 parselde yer alan metruk yapılarda yapılan incelemeler sonucunda yıkım yapılmasını kararlaştırdı.

Encümenin konulara ilişkin kararları aynen şu şekilde: “Silivri İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, 41 ada, 7 parsel sayılı yere mahallen yapılan kontrolde parselde bulunan 1 adet yığma harman tuğla yapıya ait 24/08/1968 tarih ve 6/26 sayılı yapı ruhsatı, 16/07/1970 tarih ve 5/22 sayılı yapı kullanma izin belgesine rastlanmamıştır. Söz konusu 41 ada 7 parselde gözlemsel incelemeler sonucunda kullanılmayan yapının metruk durumda olduğu, üçüncü şahıslar tarafından kullanılmasının mümkün olduğu ve yığma taşıyıcı duvarlarının hasar gördüğü, bina köşelerindeki düşey hatıllarda yığma taşıyıcı duvarlardan ayrılmalar olduğu, düşey ve yatay hatıl donatılarının atmosferik etkilere bağlı olarak korozyona uğradığı, betonda kısmi dökülmeler olduğu, çatısının çöktüğü güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği ilgi Teknik rapor ile tespit edilmiştir.
Bu nedenle; söz konusu yere ilişkin 11/09/2020 tarihli Teknik Raporda belirtilen yapının yıkımı için ilgililerine tebligatta bulunulması, gereği yerine getirilmediği takdirde yıkım işleminin Belediye marifeti ile yapılarak yıkım masraflarının %20 fazlası ile ilgililerden tahsil edilmesi kaydı ile 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine istinaden yıkılmasına encümenimizce oy birliği ile karar verildi.
***
“Silivri İlçesi, Gümüşyaka Mahallesi, 33 ada, 1 parsel sayılı yere mahallen yapılan kontrolde parselde bulunan 2 adet farklı temellere oturan bitişik nizam şeklinde betonarme iskelet halinde mevcut olan yapıya ( 1 ve 2 nolu Bağımsız Bölüm) ait imar arşiv dosyasında 17/12/1992 tarih ve 1992/68 sayılı yapı ruhsatına rastlanmamıştır. Söz konusu parselde gözlemsel incelemeler sonucunda kullanılmayan yapıların metruk durumda olduğu, üçüncü şahıslar tarafından kullanılmasının mümkün olduğu ve betonarme taşıyıcı sistemin hasar gördüğü, döşeme donatılarının atmosferik etkilere maruz kalarak korozyon nedeniyle dayanım kaybına uğradığı, döşeme pas payı betonun kısmi olarak döküldüğü, güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiğinden bahisle 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39.maddesi uyarınca söz konusu iskelet halindeki betonarme yapının ivedi olarak hedmi için ilgililerine tebligatta bulunulması, gereği yerine getirilmediği takdirde Belediye Encümeni'nden alınacak kara göre belediye marifetiyle hedminin gerekli olduğu kanaatiyle iş bu teknik rapor tarafımızca tazim ve imza edilmiştir.
Bu nedenle; söz konusu yere ilişkin 04/09/2020 tarihli Teknik Raporda belirtilen yapının yıkımı için ilgililerine tebligatta bulunulması, gereği yerine getirilmediği takdirde yıkım işleminin Belediye marifeti ile yapılarak yıkım masraflarının %20 fazlası ile ilgililerden tahsil edilmesi kaydı ile 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine istinaden yıkılmasına encümenimizce oy birliği ile karar verildi.”

YORUM YAP