Son yerel seçim anketi
ORC Araştırma, İstanbul için yapılan son yerel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. İstanbul’un AK Parti ve CHP adaylarının yanı sıra ankette 39 ilçe ile ilgili de kamuoyunun yerel seçimlere yönelik nabzı yoklandı.
CHP, SİLİVRİ’DE BİRİNCİ
Silivri’de CHP % 42,0’la birinci çıkarken, AK Parti %38,5’le iktidar yarışından kopmadığını gösteriyor. MHP %4,7, BDP %3,4’le seçmen tercihlerine yansırken, %9,8 oranındaki kararsızlar seçimin neticesini etkileyecek en önemli faktör olarak gündemde. %1,6 oranında oy oranı da diğer partiler arasında dağılmakta.
2009 SİLİVRİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI
2009 yerel seçimlerinde CHP Silivri’de yerel iktidarı %46,6 oy oranıyla kazanırken, AK Parti %40’la kaybetmişti.
ORC'NİN İSTANBUL'DA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI
Buna göre AK Parti %42 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında birinci görünürken, CHP % 33'te kalıyor. MHP ise % 8,7 ile üçüncü sırada. Yine aynı ankete göre AK Parti seçmeni, İBB Başkanlığı'na % 42 oyla Kadir Topbaş'ı uygun görüyor. AK Partili seçmen, Topbaş'ın ardından ismi geçen Binali Yıldırım'a ise % 22 oy verdi.
TEKİN, SARIGÜL’ÜN ÖNÜNDE
İstanbul'da %33 oy oranı bulunan CHP'de ise seçmen Sarıgül yerine Gürsel Tekin'i İBB Başkanlığı koltuğunda görmek istiyor. Gürsel Tekin, CHP'li seçmen üzerinde yapılan ankette % 55 oyla, % 30 alan Mustafa Sarıgül'ün önünde bulunuyor.
İstanbul genelinde yapılan ankette, 39 ilçedeki son durum da yayınlandı.
Haber MERKEZİ






