Siyasi nezaket mezuniyete damgasını vurdu

Siyasi nezaket mezuniyete damgasını vurdu

1.09.2021 12:20:20

Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk Mezuniyet Töreni, örnek siyasi nezakete sahne oldu.

Özcan Işıklar'ın Belediye Başkanlığı döneminde kurulan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın büyük destekleriyle eğitim-öğretime devam eden, ülkemizin sayılı liseleri arasında yer alan Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi. 48 Mezun öğrenci törenle uğurlandı.

Mezuniyet Töreni, 31 Ağustos 2021 tarihinde okulun bahçesinde düzenlendi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü, eski dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, Ezgi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçoğlu ve veliler törene katılım sağladı.

Tören mezun öğrencilerin geçişiyle başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

 

VARLIOĞLU: SİZLERİ HEDEFİNE ULAŞMIŞ CUMHURİYET GENÇLERİ OLARAK GÖRMEK İSTERİM

Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu, açılış konuşmasında mezun öğrencilerine şu sözleriyle seslendi: “Yeni bir projeydi açılır mı açılmaz mı derken günler, aylar, yıllar ne çabuk geçti. Sizler dört yıl önce bir sonbahar gününde bu okula merhaba demiştiniz. Bugün veda edeceğiz birbirimize. Gerçek yaşama adım adım yaklaşırken sizlerle çok kıymetli zamanları paylaştık. Ürkek olarak geldiğiniz bu okula büyümüş olarak ve yeni donanımlarla ayrılmış oluyorsunuz. İçim satırları sığmayacak sevgilerle dolu. Her biriniz ilk halini anımsıyorum. Aslında tek tek anlatmak istiyordum ama 48 öğrencisiniz. Hanginizi anlatsam bitmeyecek gibi geliyor. Hepimizin benim için çok özel olduğunuzu bilmenizi isterim.

Sizler için temennim bir gün geriye dönüp baktığınızda ailenizden çok zaman geçirdiğiniz bu okul, bu sınıftan sevgiler, tatlı anılar ve birçok aranacak dostluklar kalsın yüreğinizde. Her biriniz bir yana savrulurken bir kuru dal gibi değil, daha çok hedefleri olan bir Atatürk genci olarak görmek isterim sizi. Yüreği öfke yerine sevgiye adanmış, akıllı, en iyi olmaya çalışan gözleri hedefe kilitlenmiş ve nihayetinde hedefe ulaşmış Cumhuriyet gençleri olarak görmek isterim.

Güle güle derken içim buruk değil, umutla yolcu etmek, görüşelim derken tekrar görüşmek isterim. En güzel yerlerde sizleri gördüğümde ‘işte bunlar benim çocuklarım' demek isterim. ‘O benim öğrencim' demek bizler için en büyük mutluluk ve onur. Unutmayacağımı söylerken, unutulmamayı da isterim. Güle güle çocuklarım, gelecek sizleri bekliyor. Umudunuzu ve sevginizi hiç yitirmeyin. Her şeyi unutabilirsiniz ama insan gibi insan olmayı asla unutmayın. Yolunuz açık olsun.”

KOÇOĞLU: ÜRETEN TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ UNSURU OLACAKLARINA DAİR İNANCIMIZ TAM

Okulun kurucu temsilcisi Ezgi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçoğlu, söz alarak, “Yarının teminatı olan bu genç kardeşlerimiz okulumuzda aldıkları eğitimlerine her geçen gün yenilerini ekleyerek üreten Türkiye'nin en önemli unsuru olacaklarına dair inancımız tam. Önceki dönem Belediye Başkanımız Özcan Işıklar döneminde kurulan bu kıymetli okul, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın büyük destekleriyle ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşıyor. ‘Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyor' vizyonumuzun ilçemiz tarımına 2.5 yılda kattıkları göz önüne alındığında bu değerli kardeşlerimizin bilinçli, gelişmeye açık, kendini yenileyebilen, her türlü gelişime ayak uydurabilen üreticiler olacaklarını düşünmek yarınlarımızın için hepimize güven duygusu yerleşmesine vesile oluyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Eğer milletimizin büyük bir kısmı çiftçi olmasaydı biz bu dünya üzerinde kendimize yer bulamazdık.” Üretmeseydik, ürettiklerimizi geliştirmeseydik, bu istikrarı sürdüremeseydik bu günlerimize pek sağlıklı ulaşamayabilirdik. Şu günlerde üretime daha da sadık, bağlı, ekiplerimizi daha da geliştirme yolunda hep beraber adım atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken mezun öğrencilerime bir hatırlatmak yapmak isterim; aldığınız diplomalar bir ayrılık meşalesi değil, aslında bu bir başlangıç. İlerleyen günlerde sizler de Silivri ailesinin büyük bir mensubu olarak hep beraber adım atmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün yine çok değerli sözlerinden bir tanesi, “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez.”

ARTAR: BUGÜN BİR VEDA DEĞİL, BİR BAŞLANGICIN ZAMANI

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, “Bugün bir veda değil, bir başlangıcın zamanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çok çalışmamız lazım. Bunlardan bir tanesi de tarım. Silivri'miz bu konuda gerçekten çok şanslı. Nitelikli tarım yapabilmemiz için çok çalışmamız lazım. Burada sizlere çok iş düşüyor. Bu konuda sizlere çok iş düşüyor. Gerekli hazırlığı ve çalışmayı uygun bir şekilde yapacağınızdan eminiz. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

IŞIKLAR: TARİFİ OLMAYAN BİR MUTLULUK, SEVİNÇ VE GURUR YAŞIYORUZ

Eski dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bugün burada tarifi olmayan bir mutluluk, sevinç ve gurur yaşıyoruz. Başlangıç düşüncemiz amaçlarını fazlasıyla gerçekleştirdiğini görmek bize ayrı bir mutluluk veriyor. Türkiye'de ilk kez bir belediye tarım temalı bir eğitim kurumu kurma düşüncesini gerçekleştirdi. Kararlılıkla devam ettirdiğini görmek ayrı bir gurur ve sevinç vesilesi oldu. Böyle bir eğitim yuvasının açılışının akabinde mezuniyet törenindeyiz. Çok duygulu bir an. Bunu bir eğitimci olarak söylüyorum.

“ZENGİN TARIM TOPRAKLARIMIZI KORUMAK GÜDÜSÜNDEN KAYNAKLANAN BİR İHTİYAÇTI”

Bu eğitim yuvasının anlamı nedir? Kent ve kent çevresi tarımı ve kentin çeperlerinde korunması gereken, demir ve betona teslim olmaktan büyük bir baskı altında yaşarken sonsuza dek üretimi gerçekleştirebileceğimiz, refahı, zenginliği, bulabileceğimiz bu toprakları korumak güdüsünden kaynaklanan bir ihtiyaç. 20 Milyonluk kent yanı başımızda yaşarken biz onlara 500 km2'ye yaklaşan Allah vergisi bir toprak zenginliğimizi başka türlü koruyamayız. Zabıta ve Polis önlemleriyle çevrilerek yapılacak bir iş de değil. Bunu ancak üreterek, zenginleştirerek, sonsuza dek koruyabilirdik. Bizim çıkış noktamız burasıydı. 900 km2'lik Silivri'nin 500'ü tarım topraklarından ibaret. Böyle bir zenginlik, 20 milyon nüfus, ne üretirseniz beş milyon aile yapar. Bir dezavantajımız var; o nüfus buraya akıyor. Betonla, demirle, rantla özleşir hale getirilebilir. Bunu önlemenin bir yolu tarım vizyonunu öne çıkarıp bu toprakları sonsuza dek üretim yapabilen, zenginlik getirebilen, refah getirebilen bir anlayışla ancak vizyona dönüştürebilirsek bunun altından kalkabilirdik. 20 Milyon insan, sağlıklı, ucuz gıdaya erişebileceği yakın bir üretim merkezini oluşturabilirdik. Bu düşünceyle başlandı.

“SİLİVRİ'NİN SOSYAL VE SİYASAL YAŞAMINA ÖRNEK OLUŞTURMASINI DİLİYORUM”

Görüyorum ve büyük bir gururla söylüyorum bu ortaklaşmış düşünceye Silivri'nin menfaatleri söz konusu olunca, ki bu hususu da söylemeden geçmek istemem, haksızlık olur, Silivri'nin tarihine not olsun, çocuklarımızın gelecek umutları ve hayalleri söz konusu olduğunda siyasi münazaaların bir teferruattır dendiği bir günü yaşıyoruz. Sizleri geleceğe Başkanımızla beraber uğurlarken, bu bir kadirşinaslık örneği, nezaket, devlet adamlığı anlamına geliyor. İnşallah Silivri'nin sosyal ve siyasal yaşamına örnek oluşturur. Özellikle ülkemizin birliğe, beraberliğe, hoşgörüye ihtiyacı olduğu bu dönemde bu davranışı büyük bir şükranla karşılıyor ve kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.

“BİRÇOK SEKTÖRE HAM MADDE ÜRETECEK BÜYÜK ZENGİNLİĞİN TEMELİ ATILDI”

Bu okulun nerelere evirileceğini ve sizleri nelerin beklediği konusunda kısaca düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Hep duyarız ürün tarlada kaldı, tarlada 1 , pazarda 20 lira. Atalık tohumlarımız yok. Bazı tohumlara mecbur bırakılırken, burada yerli ve milli atalık tohum dağıtılıyor, fide üretimi yapılıyor, çitçilere sera üretimi yapılarak katma değeri yüksek ürünler oluşturularak sadece tarım ve gıda mı? Sağlık, farmakoloji, kimya, kozmetik gibi birçok sektöre ham madde üretecek büyük bir zenginliğin temeli atıldı. Bu temel gururla da devam etti. İşte bizim avantajımız burada. Üretim planlaması eksikti. İşte burada Üretim Planlama Teknikeri diye yeni bir meslek tanımı çıkacak. Liseden çıkan meslekler. Depolamayı yapamıyorduk. Ürünü zamanında piyasaya uygun koşullarda uygun fiyatta ulaştırmak gerekiyor; Depolama Teknikerliği. Ambalaj en büyük sorun. Nihai tüketiciye güvenle ulaştıracak ambalajı sağlayamıyoruz; Ambalaj Mühendisliği ve Teknikerliği. Pazarlama Lojistik Teknikerliği gibi bu mesleklerin çoğunu ben hayatımda ilk kez burada duymuştum. Dünyada fakülte ve üniversiteleri var. Gıda pişirme, depolama, üretim planlama, pazarlama, lojiktik teknikleri bu liselerde yetişiyor. Biz geç bile kaldık.

IŞIKLAR'DAN BAŞKAN YILMAZ VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Tarım yapıyoruz ama sadece ekip biçmekle yetinmek yeterli değil, artık tarımın endüstrileşmesi, katma değeri yüksek değerler haline gelmesi ve farklılıklar yaratıp kalıcı üstünlüklere taşıyacak becerileri yapacak gençlere, bilgiye, donanıma ihtiyacımız vardı. Siz bu başlangıcı yaptınız. Bu başlangıcın yapılmasında emeği geçen Okul Müdürümüz Mualla Varlıoğlu, öğretmen arkadaşlarımız, çok daha önemlisi belediyemize güvenip çocuklarını emanet eden anne-babalara teşekkür ederim. Çok güzel bir şey yaptınız, onlara iyi bir gelecek hazırladınız. Belki baştan tereddütle yaklaşıldı ancak pandemi gösterdi ki gıda güvenliği, gıda egemenliği diye konuya dahi gidiyoruz. Gıdanın egemenliği konuşulduğu bir dönemde böyle bir tarım vizyonu koyan nadir ilçelerden, ilk ilçelerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Kararlılıkla devam ettiren Başkana hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

YILMAZ, IŞIKLAR VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Bugün 48 tane gencimizi Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun ediyoruz.

Ben öncelikle, görevi devraldığım Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a koymuş olduğu ufuk çizgisi, Silivri'nin bir tarım kenti olması noktasında verdiği mücadeleye ve o mücadeleler sonunda kurulan Türkiye'deki ilk tarım lisesine, onun şahsında emeği geçen, bütün mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda Silivri'de yaşayan tüm vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum.

“İSTANBUL'UN GIDA VE HAYVANCILIK ÜSSÜ VE AMBARI OLABİLİRİZ”

Ortaya konan irade, Silivri'nin tarım kenti olarak yoluna devam etmesi, turizm ve sanayi ile ama öbür ayağı olan tarımı da yanına koyarak ilçemizin gelişmesi önemli. İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü ve ambarı olabiliriz. O zaman sizlere çok iş var. Yok biz bunu yapmaz, üretmez, geliştirmez, çalışmaz, alın teri akıtmaz, toprağa gönlümüzü vermezsek vah halimize. İşte o 20 milyon nüfus o zaman burayı, sizin bizim üretimden vazgeçtiğimiz tarım topraklarını talan etmeye başlar. Tarım kentinin işgal edildiği, gecekondulaştığı bir kent haline döneriz. Size sonsuz yıllar ürün verecek, bereketli, 500 km2 ekilebilir dikilebilir arazinin ve o mücevherin üzerinde oturan ama o toprakların atalarından kendine miras değil emanet anlayışını içerisinde içselleştirmiş bir gençlik ve topluluk hayal ediyoruz.

“BİR İDDİAMIZ VAR”

Onun için biz göreve geldiğimiz günden beri ‘Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye' sloganıyla tarıma yatırım yapmaya, çiftçiyi desteklemeye, hayvancılığı desteklemeye devam ettik. Bir iddiamız var; Silivri'de gün gelecek tarım toprakları imarlı topraklardan daha değerli hale gelecek. Bunun olabilmesi için üretmemiz lazım. Çalışmanız lazım. Çalışmamız lazım. Öncü ve önder olmamız lazım. Tarım Bakanlığımızın, Ziraat Odamızın, tarım paydaşlarımızın çalışması lazım. Yerel yönetimlerin de önder olması gerektiğini gür sesle Türkiye'ye haykıran ilçelerden biriyiz.

“ÖNCEKİ YÖNETİMİN TARIM POLİTİKASINI BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜREREK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bir önceki yönetimin tarım politikalarını bıraktıkları yerden alıp ufuk çizgisini bir adım daha ileriye götürerek çalışmaya devam ediyoruz. Bu koltuklar kalıcı değil. Bizden sonra onlara oturacak siz gençlerin de tarım kenti Silivri üzerinde kafa yormanız ve tarım endüstrisinin esasında sanayiden ve turizmden daha ön plana çıkararak Türkiye'nin lokomotifi olması gerektiğini düşünüyoruz.

BAŞKAN YILMAZ'DAN YATIRIM SÖZÜ

Bu duygu ve düşüncelerle görev süremin sonuna kadar bu tarım topraklarını korumaya, tarıma yatırım yapmaya ve desteklemeye devam edeceğime genç mezunlarımızın önünde söz vermek istiyorum. Okulumuzu daha donanımlı, estetik, fonksiyonel, Ar-Ge çalışmalarının yapılabildiği ve belediyemiz TÜRAM'ıyla entegre edildiği, stajların yapıldığı, üniversitelerle çalışmaların yapıldığı çok daha güzel bir okul yapılma adına söz veriyorum.”

Başkan Yılmaz, gençlere Mezuniyet Kutlama gecesi etkinliği için de söz vererek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri ve hediyeleri takdim edildi. Okul birincisi ismini okul kütüğüne çaktı. Bayram ve flama değişiminin ardından kepler havaya fırlatılarak gençler mezuniyet coşkusu yaşadı.

Renginar SALİ

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Afganistan
Sonraki » Sonbaharda beslenme önerileri

YORUM YAP