Silivrili annelere anlamlı armağan

Silivrili annelere anlamlı armağan

17.05.2017 13:12:13

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 14 Mayıs Anneler Günü'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın heykelini açarak Silivrili annelere çok özel bir armağan verdi.

Silivri Belediyesi, 14 Mayıs Anneler Günü'nde Silivrili annelere çok özel bir armağan verdi. Anneler gününü anlamlandıran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Anneler Günü ile anlamlandırmak amacıyla hazırlıkların ivedi şekilde yapılarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çay Bahçesi yanında açılan Zübeyde Ana Heykeli'nin, Atatürk Anıtı'nı gören bir noktaya kaidesiyle birlikte ilerleyen günlerde yerleştirileceğini belirtti.

IŞIKLAR: BÜYÜK DEHAYI DÜNYAYA GETİREN ANNEYE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Son dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve annesine yapılan saldırılara karşı tepki gösteren Başkan Işıklar, açılışta şunları söyledi: “Dünyada en güzel anne bir tanedir ve bütün çocuklar o anneye sahiptir. Anneler günü böyle bir şey. Büyük Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ile ilgili bu son dönemde birkaç meczubun çıkması, bütün toplumu tarif edemez. Bu olay hepimizin yüreğini yaralamıştır, hepimizi derinden üzmüştür. Bu toplumda bugün yedi düvele, emperyalizme karşı verilen mücadelenin boşuna verilmediğini görüyoruz. Ne anlama geldiğini yaşadıkça daha iyi görüyoruz. Büyük bir öngörü ve tarihi bir deha… Tüm dünyanın konuştuğu bir dehayı, o evladı dünyaya getiren bir anne. Bu dehanın oluşmasında, bu büyük bir kurtarıcının vatan, millet aşkıyla bu görevi yapmış olmasının eğitiminde annenin payı bence çok daha fazla. Bu demek oluyor ki Büyük Atatürk'ün, bundan sonra Büyük Atatürklerin, bilim adamlarının, büyük devlet adamlarının çıkmasında annelerin rolü var, annelerin büyük bir önemi var. Eğitim tatbikî yuvada başlar. Daha sonra hayat değiştirir ama o ışığın anneden alındığına ben inanıyorum. İşte Zübeyde Hanım'da böyle bir anne. Böyle evlat yetiştiren bir annenin Anneler Günü'nde heykelini açmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm annelerimize armağan olsun. Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

ZÜBEYDE ANA'YA SEVGİ SELİ
Heykel açılışına; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Silivrili katıldı. Yoğun ilgi gören açılışın ardından Silivrililer, heykel ile fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştı.
Haber Merkezi

YORUM YAP