“Silivri’yi baştan aşağıya modernize ediyoruz”

“Silivri’yi baştan aşağıya modernize ediyoruz”

6.03.2023 11:11:10

29 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana Silivri'de 44 park yeniden yapıldı veya ciddi bir revizyonun ardından vatandaşların hizmetine sunuldu. “Silivri'yi baştan aşağıya modernize ediyoruz” diyen Başkan Volkan Yılmaz, sahip olduğumuz sosyal alanlarda ciddi bir yeniliğe ve gelişime yol açtı.ab47d924-dcc1-41f1-bfc9-1b8cda706736

Silivri Belediyesi tarafından 2019 yılında Boşnak Sahil Düzenlemesi Revizyonu ile başlayan çalışmalar, Alibey Mahallesi Tunç Sokak Parkı yapımı ile devam etti.
2020 yılında revize yapım projeleri kapsamında Alibey Mahallesinde Göktürk Çocuk Parkı, Cumhuriyet Mahallesinde Gökhun Çocuk Parkı ve aynı bölgedeki Gündoğan Parkı, Fatih Mahallesinde Kale Park Düzenlemesi, Küçük Kılıçlı'da Sarı Saltuk Çocuk Parkı ve Mimar Sinan'da Kadir Kaya Parkının revizyonları gerçekleştirildi.
2020'de Cumhuriyet Mahallesi Bozok Parkı, Cumhuriyet Mahallesi tulum Sokak Çocuk Parkı, Semizkumlar Tomrishan Çocuk Parkı, Peri Mehmet Paşa Mahallesi Mustafa Oğuzhan Sokak Körfezkent Önü Yeni Park, Yeni Mahalle Atatürk Parkı yeni kazandırılan sosyal donatıları oluşturdular.1f305f94-ee83-4de2-8433-8db5425fe737
2021 yılında Alibey Mahallesinde Zahit Kaynar Çocuk Parkı, Sarıbekir Çocuk Parkı, Mimar Sinan Mahallesinde Eser Sokak Çocuk Parkı ve İsmail Tan Sokak Çocuk Parkları revize edildi. Ayrıca Yeni Mahallede Hayal Salkım Çocuk Parkı ve Değirmen köy Kapalı Pazar Yeri revizyonları tamamlandı.
2021'de yeni yapılan çalışmalar ise Mimar Sinan Mahallesi Yeliz Sokak Çocuk Parkı, Yeni Mahalle Erkin Balaban Caddesi Çocuk Oyun Alanı ve Kapalı Yüzme Havuzu Çevresi Çocuk Oyun Alanları, Ortaköy Kapalı Pazar Yeri çevresi Çocuk Oyun Alanı ve Değirmenköy Futbol Sahası yanı Çocuk Oyun Alanı oldu.
2022 yılında Silivri Belediyesi'nin park çalışmaları daha da hızlanarak Akören Değirmenci Sokak Parkı, Yeni Mahalle Kuvay-i Milliyet Parkı, Kurfallı Düğün Alanı, Selimpaşa Yoğurthane Parkı, Yeni Mahalle Müjdat Gürsu Güney Kısmı, Kavaklı ASM, Cumhuriyet Mahallesi Kadir Sokak Parkı, Yeni Mahalle Devlet Hastanesi arkası yürüyüş yolu, Devlet Hastanesi karşısı yürüyüş yolu, Kiptaş 2 karşısı düzenleme, Çanta Sancaktepe Meydan Parkı düzenlemesi ve Atatürk Büstü ve çevre düzenlemeleri tamamlandı.
2022'de revize edilen projeler ise Gümüşyaka'da Millet Parkı, Adsız Nefer Sokak, Canpolat Sokak parkları olurken, Cumhuriyet Mahallesinde Suna Pekuysal, Selimpaşa'da Refik Tuna Parkı, Küçük Sineklide Gölet Çevresi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Marina Yeşil Alanı, Selimpaşa'da Remzi Özenç Sokak ve Akören'de yeni Akören Parkı oldu.
YILMAZ: HİZMETLERİMİZİ BÜTÜNCÜL BİR ANLAYIŞLA SÜRDÜRÜYORUZ
“Daha güzel bir Silivri için 'Marka Kent Mutlu Silivri' hedefiyle çıktığımız hizmet yolculuğumuza ilk gün ki aşk ve heyecanla devam ediyoruz” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yedi bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Silivri'mizin doğal güzelliklerini, kültürel geçmişini, sanat aşkını ve değerli olan tüm unsurlarını göz önünde bulundurarak tüm hizmetlerimizi ilçe genelini kapsayacak şekilde bütüncül bir anlayışla sürdürüyoruz.
“İHMAL EDİLEN BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”
Bu kapsamda hemşehrilerimizin sosyal yaşam kalitesini artırmak; şehrimizi güvenli, konforlu ve daha huzurlu bir hale getirmek adına birçok projeyi hayata geçirdik. Sizlere verdiğimiz sözü yerine getirerek Silivri'mizde bir takım siyasi ve ekonomik kaygılar nedeniyle yıllarca ötelenen, görmezden gelinen, ihmal edilen birçok sorunu çözüme kavuşturduk.
“SİLİVRİ'Yİ BAŞTAN AŞAĞIYA MODERNİZE EDİYORUZ”
'Silivri'de hayat var' diyerek tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla eşsiz bir güzelliğe sahip olan ilçemizin cadde ve sokaklarını, mahalle ve köylerini, park ve sosyal yaşam alanlarını sizlere yakışır bir şekilde yeniledik, yeniliyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz aracılığı ile ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, tüm hemşehrilerimizin sosyal yaşamına katkı sunmak adına ilçemize yeni meydanlar, yollar, parklar, spor alanları, kent mobilyaları kazandırarak şehrimizin kaderine terk edilen karanlık sokaklarını yaptığımız çalışmalar ile aydınlattık, aydınlatmaya devam ediyoruz. Silivri'yi baştan aşağıya modernize ediyoruz.” Sevginar SALİ

YORUM YAP