Girişimcilere 250 bin TL’ye kadar hibe desteği

Girişimcilere 250 bin TL’ye kadar hibe desteği

6.03.2023 11:11:58

Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Uzman Eller Projesi kapsamında girişimcilere 250 bin TL'ye kadar hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü iş birliğinde 81 ilde yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2023 yılı başvuruları başladı.
Başvurusu uygun girişimcilere 250 bin TL'ye kadar hibe desteği verilecek.
Proje kapsamında kırsalda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği verilecek.
Mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan girişimciler, e-devlet şifrelerini kullanarak 8 Mayıs 2023 tarihi saat , 23.59'a kadar https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden online olarak başvurularını yapabilir. Başvuruda zorunlu olan belge ve dökümanlar da online yüklenecek. Başvuru koşullarının yer aldığı 2023/5 Nolu Tebliğ ve Tebliğe bağlı güncel uygulama esasları aynı linkte yer almakta.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP