“Silivri, Sol’un değil Demokratların Kalesi”

“Silivri, Sol’un değil Demokratların Kalesi”

26.09.2019 10:02:12

Ekim ayı içeresinde kongre hazırlıklarını sürdüren Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri'de birinci parti olmaları önünde hiçbir engelin bulunmadığını belirtirken, “Sol'un değil Demokratların kalesi daha çok Silivri… Belde belediyeleri kapatılmadan 6 beldede DYP'li Başkanlarımız görev yaptı, geçmişte de Silivri'yi yine partili Başkanımız Şaban Demiray yönetti. Kırat'ın yeniden şahlanması önünde hiçbir engel yok” şeklinde konuştu.

15 Ekim 2019 tarihine kadar ilçe kongresini gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını yürüten Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Ülkemizin tarihinde ciddi hizmet misyonu bulunan Demokrat Parti, geleceği en iyi şekilde inşa etmek üzere de göreve, sorumluluk almaya hazır” dedi.

“DÜN CHP'YE BUGÜN AKP'YE RAĞMEN DEMOKRASİYİ TESİS EDECEĞİZ” VURGUSU
Avlu, “Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ın ifade ettiği gibi “Dün CHP'ye rağmen demokrasiyi tesis ettik. Bugün AKP'ye rağmen demokrasiyi tesis edeceğiz. Demokrat Parti'nin asli görevi budur”… Biz bu anlayışı tamamıyla benimsiyor ve ülke çıkarları dışında hiçbir kişisel menfaat gözetmeksiniz çalışmalarımızı özverili şekilde sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“SİLİVRİ SOL'UN DEĞİL DEMOKRATLARIN KALESİ”
Silivri'nin yıllardır ‘CHP/Solun kalesi' şeklinde tarif edilmesine katılmadığını belirten Avlu, “Sol'un değil Demokratların kalesi daha çok Silivri… Belde belediyeleri kapatılmadan 6 beldede (Büyük Çavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Kavaklı, Ortaköy, Celaliye-Kamiloba) DYP'li Başkanlarımız görev yaptı, geçmişte de Silivri'yi yine partili Başkanımız Şaban Demiray yönetti. Bugün Silivri'nin beldeleri gibi birçok köyünde de hala kahvehanelerde evlerde Kırat'ın izlerini görürsünüz. Yıllardır iktidar olmayan partinin varlığını insanların gönlünde tutması beklentisiz, çıkarsız, saf, temiz bir sevgidir. Kırat'ın yeniden şahlanması önünde hiçbir engel yok.

“ÇİFTÇİNİN AMBARI BOŞSA, O ÜLKENİN YÜZÜ GÜLMEZ”
Kırsal kesimlerdeki insanlar bu ülkenin midesini doyuranlardır… Emek yoğun çalışan insanların sesi, köylünün partisidir; Demokrat Parti. Rahmetli Demirel'in söylediği pek çok doğru sözden biri; “Çiftçinin ambarı boşsa herkes aç…” Çiftçinin yüzünü güldüreceksiniz, ambarı dolacak ki o ülkede yaşayan insanların yüzü gülsün. Üreticiyi küstürürseniz, ambarlar boşalırsa her şeyi dışardan almaya kalkarsanız bu işten hayır gelmez.

“DEMOKRATLAR YERİNİ VE DEĞERİNİ BİLİR; KİMSE BİZİ GÖZ ARDI ETMESİN”
Demokratlar bu ülkeye çok hizmet etti. Bu ülkeyi parçalamadılar, yeri geldi canlarını bile gözlerini kırpmadan verdiler, ülke huzurunu her şeyin üstünde tuttular. Biz yerimizi, değerimizi biliyoruz kimseler de bu gerçekleri göz ardı etmesin.

“BU PARTİ BENİM DEĞİL, TÜRKİYE'NİN PARTİSİ”
‘Merkez sağ'a büyük ihtiyaç var Silivri'de de Türkiye'de de ve o ihtiyaca cevap verebilecek olan Demokrat Parti'dir. Herkes gelsin elini taşın altına koysun. Bu parti benim ya da genel başkanımızın değil; Türkiye'nin partisi. Herkes partimize, kongremize gelsin, birlik ve beraberlik içinde daha güzel bir Silivri için yapabileceklerimizi konuşalım…

“SİLİVRİ'DE BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZA ENGEL YOK”
Kongre ve ilçe düzeyinde çalışma ile hedeflerine yönelik değerlendirmelerini sürdüren Avlu, “Daha önce söyledim MHP yaptıysa biz de hayli hayli yaparız. DP'nin Silivri'de 1. Parti olmasının önünde hiçbir engel yok. Silivri'nin siyasi genleri buna uygun.
Tüm Demokratlara sesleniyorum; çekildikleri köşelerden çıkıp gelsinler, birlikte hareket edelim. Meydanlara çıkalım, baskılara boyun eğmesinler…
Yeni dönem ile ilgili İstanbul'da birkaç ilçede Demokrat Parti bayrağını belediyelerde dalgalandırmakla ilgili odaklanma çalışmaları var; Silivri de bunlardan biri. İnşallah önce inanacak, çok çalışacak ve de başaracağız.

YENİ ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ
Bu vesile ile ayrıca geçtiğimiz günler İl Başkanımız Ekrem Eray Arda'nın Silivri ziyaretinde parti rozetlerimizi takan yeni üyelere teşekkür ediyor, gücümüze güç kattılar ve heyecanımıza ortak oldukları için teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum tekrardan” diyerek açıklamalarını noktaladı.
Haber Merkezi

YORUM YAP