Sevginar Sali

Silivri önemli bir seçiminin 2. yıl dönümünde

Bundan iki yıl önce oldukça değişik bir tercih sonucunun ilk sabahı ile yeni bir döneme merhaba dedik. 31 Mart 2019 seçimlerinde sandık sayımına göre 10 yıllık CHP İktidarının ardından Silivri halkı belediye başkanlığı tercih pusulasında mührü çoğunlukta MHP'ye basmış Cumhur İttifakının adayını belediye başkanı, meclis çoğunluğunu da aynı doğrultuda seçmişti.
Bundan sonra aslına bakarsanız iki yıl boyunca hemen hemen her gün yeni bir farkındalıkla ‘uyandık'… Mesela dün önceden çok alışık olmadığımız ama bu dönemde neredeyse kanıksadığımız şeylere bir örnek vermek gerekirse; "Başkan Volkan Yılmaz'ın bir paylaşımı: “Kavaklı Mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait arsa üzerine Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Servis İstasyonu ve Mahalle Parkı yapılması amacıyla hayırsever Kenan Nakip ve Nüket Nakip ile bir araya geldik.”
Bir insanın birikim ve hayır niyetini size emanet etmesi kolay bir şey değil. Salgın ve ekonomik şartların etkisine hiç girmiyorum bile…
Hadi emanet etti bunu kendi hizmet alanınız (belediye) olan bir mecraya kaydırmak yerine, toplumsal ihtiyaçları (Sağlık Bakanlığının yetkisindeki bir konu örneklediğim…) kendi siyasi menfaatlerinin önünde tutmak ayrı bir meziyet.
“Yaptık üç beş tane fazlası için kasmaya gerek yok…” kolaycılığına başvurmak şöyle dursun her geçen gün hayırseverleri yatırım ya da bağışlara yönlendirme hususunda kendi rekorunu legale etmelere doymamak ayrı konu.
Biz belediye konusunda her dönem kaynak açısından şunları konuşuyorduk; ‘Belediye bütçesinden maaşlar ödendikten sonra neredeyse geriye bir şey kalmıyor…' Belediyenin gider kalemleri çığı gibi büyürken, gelirler ve bunların tahsilatları can çekişiyor…
Silivri Belediye bütçesinin doğru yönetimi, İBB ve Hükümet desteği konusunda avantajımızın da etkisinde yatırım ve hizmetler konusunda dolu dolu geçen ikinci yılı geride bıraktık.
İki yıllık bir belediye başkanının kendini ispat etme heyecanı doğal ama her gün bu konuda kendini aşan bir profil oldukça ender rastlanan bir durum ve ne mutlu bize ki Silivri'ye denk geldi.
Seçilmişler ve siyasiler kadar seçmen için de önemli kıstas seçimlerde yapılan tercihin ve yetkilendirilen kişinin doğruluğu konusunda icraat ile yönetimiyle tanıştıktan sonraki kanıdır…
“Bu kadar beklemiyorduk”…
“İyi ki şans vermişiz…”
“Oy vermedim ama tekrar aday olursa vermeyi düşünürüm…”
“Aday olduğu partileri beğenmiyorum ama Başkan iyi çalışıyor…”
“Dik dik konuşuyor…” diyenler yok mu? Var…
Volkan Yılmaz'ın ‘Dokunamadığı yerler yok mu?' Var…
Önceliğinin dezavantajlı gruplar olduğunu ve en çok en yakınındakilerin kendisine kızacağını seçimden önce söyledi mi? Söyledi…
Seçimden önce söylediklerinin tersine bir şey yapıyor mu? Fazlası var azı yok!
Seçim ardı ve salgın şartlarında, acemilik döneminde Silivri'ye kazandırılanlar göz önünde bulundurulduğunda Başkan Bey aynı tempo ve kararlılıkla çalışmaya devam ettiği taktirde umut güneşi ilçemizin üzerinden eksik olmaz.
İşler gelip seçimlere dayanana kadar bence en önemli kısas; size yetki için oy verenleri pişman etmemek, vermeyenleri ise etmek!
Bireysel istek ile tercihlerimiz bir yana “Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler…” noktasında Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkan seçimi Silivri açısından, istisnasız her yönüyle iki yılın sonunda değerli bir kazanım olarak öne çıkıyor... Yani Sezar'ın hakkı Sezar'a...

YORUM YAP