Silivri’mizi bu yıl da gururlandırdılar

Silivri’mizi bu yıl da gururlandırdılar

11.02.2017 12:26:55

Selimpaşa İMKB ekibine 4 Altın, 6 Gümüş ve 4 Bronz madalya.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Gastronomi Yarışmalarına katıldılar. 15.'si düzenlenen Uluslararası Mutfak Günleri'nden bu yıl da madalyasız dönmedi. Kazandıkları Dört Altın, Altı Gümüş ve Dört Bronz Madalya ile Silivri'mizi bir kez daha gururlandırdılar.
Tüyap'ta 2-5Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. Uluslararası Mutfak Günleri'ne ilçemiz Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl rekor bir katılımla 14 öğrenci olarak gerçekleşti. Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Meral Filiz Pala, Haldun Pala, Halil Mucuk ve T. Ümit Yalçınkaya yoğun bir şekilde tüm öğrencileri yarışmalara hazırladılar. Hem Uluslararası hem de ulusal katılımcıların yer aldığı yarışmada gençler heyecan dolu dakikalar yaşadılar. Modern Türk Mutfağı dalında Berfin Ruşen, Hüseyin Başpınar, Mehmet Koray Bayram, Selenay Kırsever'den oluştu. Bireysellerde ise Tatlı Kategorisinde Gülşah Çarkçı, Şeyma Özbek, Berfin Ruşen, Barış Manuoğlu, Ana yemek kategorisinde Tuncer Çeliker, Ahmet Seyithan Uğur Makarna Kategorisinde Ekin Yazar ve Balık Kategorisinde Mehmet Uludoğan, Sebahattin Köksöken ve Göktuğ Karaoğlu yarıştı.

JÜRİ ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIKLARI MENÜ VE OSMANLI ŞERBETİ İÇİN EKİBİ TEBRİK ETTİ
Heyecanlı ve coşku dolu geçen saatlerde, öğrenciler tüm hünerlerini sergileyerek önceden çalıştıkları menüleri yarışmada başarıyla hazırladılar. Ekip olarak hazırladıkları başlangıç, ana yemek, tatlı ve Osmanlı Şerbeti jürinin ilgisini çekti. Bütün jüri üyeleri modern teknikleri kullandıkları için öğrencileri tebrik etti.
Öğrencilerimizin aileleri ve okulumuzun diğer öğrencilerikendilerine ayrılan bölümde alkış ve tezahüratlarıyla bu yıl da desteklerini esirgemediler.
Yıllardan beri bu yarışmayı kaçırmadan, öğrencilerineuluslararası yarışma tecrübesini sağlayarak, üstün başarılarla buluşturan ve iş hayatlarına bir adım önde başlamalarını sağlayan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bu yıl yarışmada rekor katılım ile % 100 başarı sağladı.

MAKARNA, BALIK ve ANA YEMEK KATEGORİLERİNDE EN YÜKSEK PUAN
Makarna, Balık ve Ana Yemek kategorilerinde yarışan öğrencilerimiz Ekin Yazar, Mehmet Uludoğan ve Tuncer Çeliker 30 mutfakta yarışan öğrenciler arasında en yüksek puanı almışlardır.

DÖRT ALTIN, ALTI GÜMÜŞ VE DÖRT BRONZ MADALYA İLE % 100 BAŞARI
Modern Türk Mutfağı dalında; Berfin Ruşen, Hüseyin Başpınar, Mehmet Koray Bayram, Selenay Kırsever'den oluşan ekip Altın Madalya; Ana yemek kategorisinde Tuncer Çeliker, Ahmet Seyithan Uğur Gümüş madalya; Makarna Kategorisinde Ekin Yazar Gümüş Madalya; Tatlı Kategorisinde yarışan Gülşah Çarkçı, Barış Manuoğlu, Gümüş Madalya; yine tatlı kategorisinde yarışan Şeyma Özbek, Berfin Ruşen, Bronz madalya; Balık Kategorisinde yarışan Mehmet Uludoğan, Gümüş Madalya; yine balık kategorisinde yarışan diğer öğrencilerimiz Sebahattin Köksöken ve Göktuğ Karaoğlu bronz madalya kazandılar. İlçemizi temsil eden öğrencilerimizin madalyaları, Tüyap'ta düzenlenen ödül töreninde kendilerine takdim edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP