Silivri KAGİD'ten muhteşem balo

Silivri KAGİD'ten muhteşem balo

29.10.2021 13:55:51

Silivri Kadın Girişimciler Derneği, Çarşamba akşamı Garden Restaurant'ta geliri eğitim bursu olarak bağışlanan 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Balonun açılışını gerçekleştiren Dernek Genel Sekreteri Gizem Özkanlı Çelikkol, “Bizler Silivri Kadın Girişimciler Derneği olarak gelirinin geleceğin mimarı gençlerimize gideceği ve geleneğini Cumhuriyetin ilk yıllarından Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Cumhuriyet Balomuzda sizlerle bir arada olmak ve cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşatıyor olmaktan çok mutluyuz” diyerek sözü Dernek Başkanı Gülgün Narinç'e bıraktı.
NARİNÇ: ATATÜRK'ÜN ÇAĞDAŞ VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ MEŞALESİ GELECEĞİMİZİ AYDINLATMAKTA
KAGİD Başkanı Narinç, etkinlik ve bayram dolayısıyla duygularını şöyle ifade etti: “Atatürk'ün bu coğrafyada imkansızı başararak, hak ve adalet ruhuyla kurduğu Çağdaş ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin meşalesi 1923 yılından itibaren içimizde alev alev yanmakta ve geleceğimizi aydınlatmaktadır.
Cumhuriyet'in ilanından sonra 1925 yılında alınan meclis kararıyla her yıl 29 Ekim gününün, Bayram olarak kutlanılmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Bayramı coşkusunda 1933 yılında gerçekleşen 10. Yıl kutlamalarının ayrı bir yeri ve önemi vardır. 1923'te kurulan Cumhuriyetin 10 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği reformların ve ekonomik kalkınmanın halka ve tüm dış dünyaya gösterilmek istenmesi Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir anlam kazandırmıştır. Bu ilerlemede Cumhuriyet kadınlarının da çok büyük katkısı vardır.
“CUMHURİYETLE BİRLİKTE KADINLAR, AÇILAN YENİ KAPILARIN HAKKINI VERMEK İÇİN YORULMAKSIZIN ÇALIŞMIŞLARDIR”
Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında kadın, bilgeliğin, üretkenliğin, çalışkanlığın, bereketin, sevginin ve barışın simgesi olarak yaşatılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu kadını, mayasında olan cesaretini, ülkesini koruma inancını ve gücünü büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında da Atatürk'ün önderliğinde gerçekleşen tüm devrimlerin ve çalışmaların içinde onurla yerini almıştır. Cumhuriyetle birlikte kadınlar, açılan yeni kapıların hakkını vermek için yorulmaksızın çalışmışlardır.
“HEPİNİZİN YÜREĞİNE SAĞLIK”
Bizler de Silivri Kadın Girişimciler Derneği olarak bu yıl Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir çalışma gerçekleştirdik. İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarına bir nebze de olsa destek verebilmek amaçlı yaptığımız bu çalışma, siz değerli konuklarımızın katkısıyla coşkulu bir birlikteliğe dönüşmüş oldu. Hepinizin yüreğine sağlık…
“SESİMİZ VE GÜCÜMÜZDÜR CUMHURİYET”
Cumhuriyet ışığıyla aydınlanan yolda yürümek hepimiz için bir gururdur. Bizim sesimiz ve gücümüzdür Cumhuriyet. Geleceğimizin temel taşıdır Cumhuriyet. Torunlarımızın bizlere emanetidir Cumhuriyet.
Şu an burada olan herkes Silivri'nin farklı siyasi ve mesleki gruplarını temsil etmektedir. Ne mutlu bize ki böyle bir toplulukla ve coşkuyla bir aradayız. Çanakkale'den Dumlupınar'a, Samsun'dan İzmir'e hepimiz birer Nene Hatun, Hasan Tahsin, Seyit Onbaşı ruhunu taşıyan ve bu gururla bir araya gelen değerli misafirlerimiz… Hepiniz hoş geldiniz. Milli Egemenlik ve Milli İradenin simgesi olan en büyük Bayramımız kutlu olsun.”
BAŞKAN YILMAZ'A KAGİD'TEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Programda en son söz alan isim, geceye en büyük desteği vermesinden dolayı KAGİD tarafından teşekkür plaketi ile onurlandırılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olurken, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “ Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. Yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız.
“CUMHURİYET; BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ÜN EŞSİZ DEHASININ
ESERİDİR”
Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletlin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Cumhuriyet; Büyük Önderimiz Atatürk'ün eşsiz dehasının eseridir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. Cumhuriyet nedir sorusuna verilebilecek pek çok cevap vardır kuşkusuz:
“CUMHURİYET; İNSAN
ŞANINA YARAŞIR HER ŞEYİN YER ALDIĞI BİR KAVRAMDIR VE
DAHASIDIR”
Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değildir. Halkın kendini yönetecek insanları seçmesinden, yönetime dahil olmasından fazlasıdır. Cumhuriyet; içinde özgürlük, bağımsızlık, eğitim, gelecek, demokrasi ve insan şanına yaraşır her şeyin yer aldığı bir kavramdır ve dahasıdır.
“CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”
Cumhuriyet, Isparta'nın bir köyünde çobanlık yapan bir çocuğun ülken başbakanı ve hatta cumhurbaşkanı olmasını açan yoldur.(Süleyman DEMİREL)
Cumhuriyet, Mardin'in ilçesinde dünyaya gelen bir çocuğun gelecekte Nobel Ödülü alma hayalidir.(Aziz Sancar)
Cumhuriyet, Diyarbakır'dan çıkan bir çocuğun dünya tıp tarihine adını altın harflerle yazdırmasının azmidir.(Gazi Yaşargil)
Cumhuriyet, 5 yaşında piyano ile tanışan küçük bir kız çocuğunun, dünyaca ünlü bir piyanist olmasına giden yoldur.(İdil Biret)
Cumhuriyet, Savaşın ortasında Selanik'te dünyaya gelen bir çocuğu, tüm dünyanın tanıdığı ünlü bir matematikçi haline getiren mucizenin adıdır. (Cahit Arf)
Cumhuriyet, Kırım'dan göçen bir ailenin, savaşın ortasında dünyaya gelen kızını dünyanın bir numaralı Sümerolog'u, tarihçisi ve bilim insanı haline getiren mayadır.(Muazzez İlmiye Çığ)
Cumhuriyet, İki kolu olmayan kız çocuğunu olimpiyatlarda, yüzme branşında dünya ikincisi yapan azmin adıdır.(Sümeyye Boyacı)
Cumhuriyet, Eğitimini devlet okullarında tamamlayan bir gencin, dünyanın en başarılı çocuk cerrahları arasına girmesinin hikayesidir. (Münci Kalayoğlu)
Cumhuriyet, Erenköy Kız Lisesi mezunu bir kız çocuğunun, tüm dünyanın tanıdığı bir arkeolog olmasının önünü açan kuvvettir. (Jale İnan)
Cumhuriyet, Tüm çocukluğu savaş yıllarında geçen bir çocuğa yatılı eğitim imkanı verip, onu dünyaca ünlü bir tarih profesörü yalan şefkatin adıdır. (Halil İnalcık)
Ve Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir, Türkiye'nin herhangi bir köyünde doğan çocuğun içinde yeşerttiği hayaldir, gelecekten duyduğu umuttur. Gülen bir çocuğun gözlerindeki ışık, mutlu bir kadının içindeki sebepsiz neşedir. Cumhuriyet her şeydir.
Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.
Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir.
“TÜRK MİLLETİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAKTIR”
Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.”
Gecede Kadın Girişimciler vals yaptı, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Kırkıcı şiir seslendirdi, Beydans Halk Oyunları Ekibi Zeybek gösterisi ile büyük beğeni topladı.
Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirmesi ile gece devam etti.
YOĞUN KATILIM
Silivri KAGİD'in düzenlediği Cumhuriyet Balosuna dernek üyelerinin yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Burcu Şafak Çakal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, ilçe parti başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş başkanları, oda başkanları, iş insanları da yoğun katılım gösterdi. Sevginar SALİ

YORUM YAP