Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Damat: Öğretmenler, geleceği inşa eden manevi mimarlardır

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Damat: Öğretmenler, geleceği inşa eden manevi mimarlardır

24.11.2025 12:58:52

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, öğretmenliğin milletin hafızasını ve değerlerini geleceğe taşıyan en önemli meslek olduğunu vurguladı. Damat, hem eğitim camiasına hem de Silivri'deki tüm paydaşlara teşekkür etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Silivri'de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen Çelenk Töreni ile başladı. Törene Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Doruk Bulut, MHP Silivri İlçe Başkanı Hakan Bakmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, şube müdürleri, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete irtihal eden tüm Türk büyükleri, öğretmenler ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunun ardından, Silivri Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Yağmur Kahraman Kilci yönetiminde İstiklâl Marşı coşkuyla okunarak Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
Tören, okul yöneticilerinden Selahat Özel'in sunumuyla gerçekleştirildi. Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
ATATÜRK ANADOLU LİSESİ SALON PROGRAMINI SUNDU
24 Kasım Öğretmenler Günü salon programı Silivri Anadolu Lisesi tarafından hazırlanıp sunuldu. İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve protokolün diğer üyeleri katıldı.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete irtihal eden tüm Türk büyükleri, öğretmenler ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Öğretmenler Günü Mesajı Silivri Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Köksal Kök tarafından okundu.
Adaylığı kalkan öğretmenler adına Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Çiğdem Fidan duygu ve düşüncelerini paylaştı.
İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ DAMAT: ÖĞRETMENLER, GELECEĞİ İNŞA EDEN MANEVİ MİMARLARDIR
Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada öğretmenliğin milletin hafızasını ve değerlerini geleceğe taşıyan en önemli meslek olduğunu vurguladı. Damat, hem eğitim camiasına hem de Silivri'deki tüm paydaşlara teşekkür ederek salondakileri sevgi ve saygıyla selamladı.
“24 KASIM, GELECEĞİ AYDINLATAN ÖĞRETMENLERİMİZİN ONUR GÜNÜDÜR”
Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan İlçe Millî Eğitim Müdürü Damat, sözlerine şöyle devam etti:“Bugün, bilgisiyle zihinleri, sevgisiyle yürekleri aydınlatan; geçmişin mirasını geleceğin inşasına taşıyan kıymetli öğretmenlerimizin onur günü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.”
Eğitimin bir milletin ruhunu, kültürünü ve manevi hazinelerini geleceğe taşıyan en güçlü değer olduğunu ifade eden Damat, öğretmenlerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda insan yetiştiren gönül mimarları olduğunu söyledi.
“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİNİN KALBİ ÖĞRETMENLERDİR”
Damat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin amacının akademik olarak güçlü, erdemli ve millî-manevi değerlerle donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:“En mükemmel müfredatlar dahi onlara ruh ve hayat verecek öğretmenlerimizin bilgi, kabiliyet ve özverisi olmadan hedefine ulaşamaz. Bu modelin kalbi ve en önemli teminatı siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bu ülkenin yarınları sizin ellerinizde şekillenecektir.”
Atatürk'ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünü hatırlatan Damat, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini Sokrates ve John Dewey'den örneklerle pekiştirdi.
“SİLİVRİ'DE EĞİTİM MEŞALESİNİ HER GÜN DAHA YÜKSEĞE TAŞIYORUZ”
Silivri'de eğitim alanında elde edilen başarıların tamamen öğretmenlerin emeğiyle mümkün olduğunu vurgulayan Damat, sözlerine şöyle devam etti:“Silivri'mizde sizlerin üstün gayretleriyle eğitim meşalesini her geçen gün daha yükseğe taşıyoruz. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı madalyalar, tiyatro sahnelerindeki performansları, bilimsel projelerdeki dereceleri; sınıflarda döktüğünüz alın terinin en somut nişaneleridir. Bu başarılar tesadüf değil; azim, inanç ve sevginin ürünüdür.”
Öğretmenlerin, bilgiyi ahlakla bütünleştiren ve medeniyet kodlarımızı evrensel değerlerle sentezleyen bir nesil yetiştirdiğini söyleyerek tüm eğitimcileri saygıyla selamladı.
“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA HEDEFLERİMİZ BÜYÜYOR”
Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda eğitimin öneminin daha da arttığını belirten Damat, çalışmaya ara vermeden devam edeceklerini ifade etti:“Hedefimiz nettir: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşmak ve hemen sonrasında Başöğretmenimiz Atatürk'ün işaret ettiği ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak'. Bu yolda yorulmak bize yakışmaz. Durmak, beklemek kitabımızda yazmaz.”
TÜM PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR
Damat, konuşmasının sonunda eğitime katkı sunan tüm kurum ve kişi­lere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:“Eğitim hizmetlerini ilçemizin en ücra noktalarına ulaştırırken bizlere rehberlik eden, her koşulda desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, siyasi parti temsilcilerimize, tüm daire amirlerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, hayırseverlerimize, basın mensuplarımıza ve eğitim ailesinin gizli kahramanları olan velilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
“GİZAY ARCAN POLAT'I RAHMETLE ANIYORUM”
Müdür Damat, geçen hafta vefat eden Felsefe Öğretmeni Gizay Arcan Polat'ı da özel olarak anarak ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.
Damat sözlerini şöyle tamamladı: “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit düşen ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Görevini büyük bir aşkla ifa eden, ilimle irfanı, akılla ahlakı buluşturan tüm fedakâr meslektaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
PROGRAM ÖDÜLLER VE HİZMET ŞEREF BELGELERİYLE TAMAMLANDI
Programın devamında “Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiir okundu.
Mesleğe yeni başlayan ve adaylığı kaldırılan öğretmenler arasında yer alan Büyük Çavuşlu 60. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Nur Eren ile Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğretmeni Çiğdem Fidan için yemin töreni gerçekleştirildi.
Silivri Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları 24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryosunu sahneledi. Program müzik dinletisiyle devam etti.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Tören, emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri”nin takdim edilmesi ve çekilen anı fotoğrafıyla sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP