Silivri’de olan güzel şeyler

Silivri’de olan güzel şeyler

19.12.2015 16:00:32

Hizmet eleştirilerinin ardından “Silivri'de hiç mi güzel şeyler olmuyor?” sorusuna da yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Selimpaşa, Kınalı ve Mimar Sinan Mahallesinde yapımı devam eden biyolojik arıtmalar Temmuz ayında tamamlanmış olacak. Atık sular içme suyu kalitesinde arıtılarak, denize verilecek.
Cumhuriyet ve diğer mahallelerde alt yapı çalışmalarını İSKİ sürdürüyor.
Çayırdere; Silivri'nin en uzak mahallesi doğalgaza kavuştu. Yarın (bugün) Sayalar'da gaz açma törenimizi de gerçekleştireceğiz.
İBB Yol Bakım Müdürlüğü yoğun şikayetlerin olduğu bölgelerdeki sıkıntıları giderdi, yetkisi dışındaki yolların onarımını da yapıyor. Bekirli ile ilgili çalışma gündemde. Değirmenköy ve Ortaköy'de kavşak ile sinyalizasyon düzenlemeleri yapılmakta.
Mezarlıklar Müdürlüğü Silivri ve Alipaşa mezarlıklarının yanı sıra diğer bölgelerdekilerin de temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Ocak ayında Piri Mehmet Paşa Cami'si restorasyonu tamamlanmış olup, ibadete açılışı gerçekleştirilecek.
Nurullah Baldöktü İlkokulu Spor Salonunun elektrik sorunu çözüldü. Bir hafta içinde salon tam teşekkürlü olarak öğrencilerin kullanımına açılmış olacak.
Çağrıbey Ortaokulu'nun kapalı spor salonu inşaatı hızla devam ediyor.
İlçemizin vizyonu ve halkımızın layık olduğu kalitede İSMEK, İSKİ ve Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binaları tamamlandı.
İSTAÇ'ın denizdeki yosunu dahi temizlediği hizmet anlayışı sürerken Seymen'deki katı atık tesisi yapımına devam ediliyor.
SGK'ya hizmet binası yeri yapımı konusunda Varnalı Un'un yanında tahsis edilen yer ruhsat aşamasında, yapımına kısa bir süre içinde başlanacak.
Emniyetimize hizmet binası kazandırılması ile ilgili yerlerden biri Bakanlık düzeyinde değerlendirme aşamasına kadar geldi.
İBB bünyesinde kuruluşu gündemde olan Kırsal Kalkınma Ajansı Müdürlüğünün Silivri'ye kurulması için girişimlerimiz yoğun bir biçimde devam ediyor.
Dere ıslah çalışmasının tamamlanması en önemli önceliğimiz. Salı veya Çarşamba günü İBB Meclis Üyemiz Tamer Şişman ile Anıtlar Kurulu'na bir ziyaret gerçekleştireceğiz.”

“SİLİVRİ HALKININ 2019'DA BİZLERİ İŞBAŞINA GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ”
“50 Milyonluk acil borç ve üniversite vaatlerinden tuvalet tamiri sözlerine indirgenen yerel hizmet anlayışı karşısında halkımızın 2019'da gerekli değerlendirmeyi yapacağını ümit ediyoruz. Borcu eriterek, güçlü bir hizmet anlayışını Silivri halkının 2019'da iş başına getireceğine inanıyoruz” diyerek açıklamalarını noktalayan Kutlu, daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.   

Sevginar UYGUN

YORUM YAP