Silivri’de Kuzey Kafkasya rüzgarı!

Silivri’de Kuzey Kafkasya rüzgarı!

9.08.2023 10:17:19

Silivri Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dağıstanlılar Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğiyle Pazar akşamı Silivri sahilindeDağıstan Kartallarının kültürel dans gösterisi gerçekleştirildi.

YTB, Dağıstanlılar Derneği ortaklığıyla Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye- RF Dağıstan Kültür Buluşması programı kapsamında Dağıstan Devlet Heyetini Başkan Volkan Yılmaz, Silivri'de misafir etti.Kuzey Kafkasların Ataönderi Şeyh Şamil Parkı ve büstü açılışının yanı sıra Silivri Belediyesi ayrıca Dünyaca ünlü şair Resul Hamzatov paneline evsahipliği de yaptı.Silivri Belediyesi programın finalinde Dağıstan Kartalları Gösterisini muhteşem bir gösteride Silivri izleyicisiyle buluşturdu.
Dağıstan Kartallarının Silivri gösterisinde RF Duma Milletvekili, Eski Bakan ve Hasavyurt Belediye Başkanı Saygidpasha Umuhanov tarafından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a İmam Şamil'in köyünden el yapımı olarak üretilmiş çok özel bir kılıç hediye edildi. Başkan Bey de Umuhanov'a Silivri kitabı hediye etti.

 Buket KARAHIZIR

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP