Silivri’de kültürel mirasın lezzetleri tanıtıldı

Silivri’de kültürel mirasın lezzetleri tanıtıldı

12.05.2025 15:15:18

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülen “Büyük Mübadele Derneği'nin Mübadele Mutfakları: Kayıp Lezzetlerin İzinde” programı, Silivri'de anlamlı bir etkinlikle hayata geçti. Mübadil kültürünün zengin mutfak mirasını yaşatmayı amaçlayan etkinlikte, geleneksel yemekler tanıtıldı, yemeklerin tarihçesi ve taşıdığı kültürel değerler anlatıldı.
Etkinlikte sergilenen yemekler, etkinlikten bir gün önce Silivri Cem Evi'nin mutfağında dernek üyeleri tarafından hazırlanarak sunuma hazır hale getirildi. Her biri mübadele geçmişinden izler taşıyan bu özel tarifler, hem damaklarda hem de hafızalarda iz bıraktı. Tanıtımı yapılan yemekler ilerleyen süreçte kitaplaştırılarak gelecek kuşaklara aktarılacak.
Programın katılımcıları arasında önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Sami Barlas ve Silivri Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Önder Çolak da yer aldı. Kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik bu çalışmaya verdikleri destekle dikkat çektiler.
Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz öncülüğünde yürütülen çalışma, kamuoyundan da büyük takdir gördü. Dernek üyeleri, geçmişin lezzetlerini geleceğe taşımak için gösterdikleri çabalarla bir kez daha kültürel mirasın önemini hatırlattı.

Seda ŞİMŞEK

 

YORUM YAP