Silivri Anadolu Lisesi İngiltere’deydi

Silivri Anadolu Lisesi İngiltere’deydi

25.05.2019 10:33:58

Silivri Anadolu Lisesi Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanmış KA229 Stratejik Okul Ortaklığı kapsamında devam eden projelerinin İngiltere ziyaretini gerçekleştirdi.

İlçemizde alanında uluslar arası projeye sahip tek lise olan Silivri Anadolu Lisesi Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanmış KA229 Stratejik Okul Ortaklığı kapsamında devam eden projelerinin İngiltere ziyaretine katıldı.
Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Utku Ölmez ve Fatih Doğan beraberinde 7 öğrenci ile birlikte Manchester'da bulunan Cheshire College South&West'da bir hafta süren toplantı ve çalıştaylarda yer aldı.
İletişimin farklı yöntemlerinin incelendiği bu toplantılarda 6 farklı ülkeden gelen katılımcılar düzenlenen programlara katıldı. Türk öğrencilerin bu çalıştaylarda göstermiş oldukları başarılar sertifikayla ödüllendirildi.
Ziyaretin son iki gününde ise kültürel gezi amacıyla bulunduğu ülkenin tarihi miraslarını ziyaret etmek için Londra'ya geçildi. Londra'da bulunan Buckingham Sarayı, Londra Köprüsü, Big Ben Saat Kulesi ve Hyde Park öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.
Dil gelişimi için çok önemli olan o dilin konuşulduğu ülkede kurslarla geçen 1 haftanın ardından öğretmenler ve öğrenciler mesleki deneyim kazanıp güzel anılarla ve edinilen dostluklarla ülkeye dönüş yaptı.
Okul Müdürü Levent Gürsay, iki yıl devam edecek olan projenin ilk yılında toplamda 14 öğrencinin ve 6 öğretmenin yurtdışında kurslara katıldığını ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında da yine 6 öğretmen ve 14 öğrencinin İtalya ve Portekiz'de düzenlenecek toplantılara katılacaklarını bildirdi. İlçemizdeki tüm eğitim öğretim kurumlarına örnek teşkil etmenin okulumuz adına gurur verici olduğunu söyledi.
Haber Merkezi

  1. Evra Gürbüz Evra Gürbüz

    çok iyi

YORUM YAP