Silivri Anadolu Lisesi Hollanda ve Belçika gezisinde

Silivri Anadolu Lisesi Hollanda ve Belçika gezisinde

27.02.2019 10:36:46

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus projeleri kapsamında Hollanda ve Belçika gezilerine katıldılar.

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus+ KA229 Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Hollanda'nın Venray şehrine gitti. İngilizce Öğretmeni Utku Ölmez ve Biyoloji Öğretmeni Taner Şentürk, 7 öğrenciyle birlikte Raayland College'da düzenlenen proje toplantısına katıldı. İskoçya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Portekiz ve Türkiye ortaklığında devam etmekte olan projenin 2. Toplantısına ortak ülkelerden gelen öğrenciler de katıldı.
Projenin ilk gününde Silivri Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Arslan, ilimizi, ilçemizi ve okulumuzu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Tüm katılımcıların ilgiyle takip ettiği sunum sonunda bir hafta sürecek olan çalıştaylar başladı.
Proje konusu olan “İletişim” üzerine beş farklı alanda çalıştay grubu oluşturuldu. Her grupta karma bir şekilde 12 öğrenci ve grup lideri olarak her ülkeden gelen öğretmenler yer aldı. Öğrenciler ve öğretmenler için çok verimli etkinlikler gerçekleşti.
Çarşamba günü ise programa göre Belçika'ya kültürel gezi düzenlendi. Yaklaşık 90 öğrenci 15 öğretmenle birlikte gerçekleşen gezide öncelikli olarak Avrupa Parlamento'su ziyaret edildi. Hollanda milletvekili Jeroen Lenaers, proje ekibini parlamento binasında misafir etti ve katılımcıların sorularını yanıtladı. İngilizce Öğretmeni Utku Ölmez, kendisine yönelik sorduğu soruda, son günlerde kulislerde en çok hangi konunun konuşulduğunu merak ettiğini iletti. Tebessüm ederek yanıtlayan parlamenter, İngiltere'nin Avrupa Birliğin'den ayrılması (BREXIT) olduğunu söyledi. Daha sonra Erasmus Proje ekibiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirip toplantı sona erdi. Öğleden sonra Brüksel Şehir merkezinde eski kent meydanında öğrencilerle birlikte Belçika Waffle'ı ve Belçika Çikolatalarının tadına bakan topluluk Hollanda'ya geri döndü.
Proje toplantısı sona erdikten sonra Amsterdam'a dönüş için gelen Silivri Anadolu Lisesi ekibi, burada şehir turu gerçekleştirdi. İlk durakları, Hollandalı ünlü ressam Rembrandt'ın meşhur eseri ‘Gece Devriyesi'nin sergilendiği Rijks Müzesi oldu. Öğrenciler burada 15.yy ve 16.yy' ın ünlü tabloları ve Van Gogh'un kendi portresini çizdiği resmini görme fırsatını yakaladılar. Biyoloji Öğretmeni Taner Şentürk, eserlerle ilgili bilgiler aktardı. Müzenin en dikkat çeken resimlerinden birisi de “Waterloo” tablosu oldu.
Amsterdam eski şehir meydanında yapılan kısa yürüyüşten sonra şehrin önemli yapıtları önünde hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler unutamayacakları anılarla ve güzel hikâyelerle ülkemize döndüler. Atatürk Havalimanında aileleriyle hasret giderip proje gezisini tamamladılar.
Haber Merkezi

YORUM YAP