SİAD’tan 8 Mart etkinliği

SİAD’tan 8 Mart etkinliği

10.03.2022 11:40:41

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından Kanepe Restoran'da bir kahvaltı düzenlendi.

Silivri SİAD Kadın Komitesi Başkanı Aynur Süleymanoğlu'nun Silivri SİAD'ın kadın üyeleri ile üye eşlerinin kaynaşması amacıyla, düzenlediği programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile eşi Ezgi Yılmaz, geçmiş dönem CHP Milletvekili Sıdıka Aydoğan Sarıbekir, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'ın eşi Gupse Toğan, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve eşi Şebnem Kocabaş, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Solak'ın eşi Emine Solak, AK Parti Grup Sözcüsü Filiz Güler, MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı katılanlar arasındaydı.

SÜLEYMANOĞLU: DAHA AYDINLIK YARINLAR ANCAK ELBİRLİĞİ İLE MÜMKÜN

Programın açılış konuşması SİAD Kadın Komitesi Başkanı Aynur Süleymanoğlu tarafından gerçekleştirildi. Süleymanoğlu, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Biz kadınlar toplumun, yaşamın vazgeçilmez unsurlarıyız. Kadın demek emek demek. Sadece 8 Mart'ta değil yılın 365 günü, Dünya Emekçiler Günüdür. Her başarılı erkeğin arkasında fedakâr eşleri bulunduğu söylenir. Ama aslında her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır anlayışı ile ilerlemeliyiz. Sanayici arkadaşlarımızın her anında sizlerin emekleri var. İnsanın insana, kadının erkeğe eşit olduğu daha iyi bir gelecek, savaşsız, hastalıksız, daha güçlü bir dünya ve aydınlık yarınlar ancak elbirliği ile mümkün.”

ÜLKÜ BÜYÜKGÖNENÇ'E VEDA JESTİ

Ekol Ofset'teki hisselerini satarak iş hayatını noktalayan ve bundan sonra STK'larda sosyal sorumluluk projeleri ile çalışmalarını sürdürecek olan Ülkü Büyükgönenç, programda 8 Mart'ın önemini kendi tecrübelerini de katarak anlattı.

BÜYÜKGÖNENÇ: DÜNYAYI YÖNETEN KADIN OLSA SAVAŞLAR OLMAYACAKTI

Ülkü Büyükgönenç, barışın önemine vurguda bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun acısını en çok kadınlarımız ve annelerimiz yaşıyor. Dünyayı yöneten kadın olsa, savaşlar olmayacaktı.

“İLK ÇALIŞMA YERİME 40 YIL SONRA GİRİŞCİ KADIN OLARAK KONUŞMA YAPMAYA GİTTİM”

Emekli oldum, iş hayatından ayrıldım ama Sivil Toplum Kuruluşlarındaki görevlerim devam ediyor. 55 Yıllık bir girişimci kadın hayatı yaşadım. Erkek egemenliğinde de kadın başarılı olabilir. 15 Yaşında çalışmayla başladım ama yıl 1968 idi, o zamanlarda bir genç kızın çalışması bu günlerden daha kolaydı ve daha korumalıydı. Onu söyleyebilirim. Yıldız Üniversitesi'nde çalışmaya 1968 yılında başladım. 40 Yıl sonra aynı üniversiteye kadın girişimci olarak konuşma yapmaya gittiğimde benim için paha biçilmezdi. 70 Yaşındayım, 55 yıllık da iş hayatım var.”

KIRKICI: KADIN GÜCÜNÜ KEŞFETSE GERÇEK ANLAMDA LİDER OLUR, BARIŞ VE ADALETİ TEMSİL EDER

Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Öznur Kırkıcı, güçlü kadın tanımını şöyle özetledi: “Kadın doğası gereği, iç sesiyle konuşabilmesi, doğaya uyumu, sezgilerinin güçlü olması, dengeli egosu, empati gücüne sahip olması, vicdanlı olması onu güçlü yapan unsurlardan. Kadın değiştirebilir, dönüştürebilir gücünü keşfetse, içinde o potansiyeli görse her türlü mevkide zaten gerçek anlamda lider olur, barış, huzur ve adaleti temsil eder. Güçlü kadın tanımı benim için böyle. Ben bundan güç aldım.”

YILMAZ VE KOCABAŞ KATILIMCILARI SELAMLADI

Programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve SİAD Başkanı Hakan Kocabaş da kısa süreli iştirak ederek katılımcılara yönelik birer selamlama ve Kadınlar Günü kutlama konuşması yaptılar.

 

 

YORUM YAP