SİAD: Kınıyor ve lanetliyoruz

SİAD: Kınıyor ve lanetliyoruz

24.01.2023 16:30:58

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, dinimiz kitabına yapılan çirkin saldırı üzerine “Hoşgörü dini olan İslam'a ve onun kutsallarına karşı yapılan her türlü hadsizliğe ve küstahlığı tüm gücümüzle kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, İslam dinine karşı gerçekleştirilen çirkin saldırıya ilişkin açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: “Hoşgörü dini olan İslam'a ve onun kutsallarına karşı yapılan her türlü hadsizliğe ve küstahlığı tüm gücümüzle kınıyoruz.
“HADSİZLİK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KILIFIYLA ÖRTBAS EDİLEMEZ”
Tüm inanışlara saygı duyan ve Semavi dinlerin hepsine saygı duyan, kitaplarına ve peygamberlerine saygı gösteren bir dinin yüce kitabına böylesi bir hadsizlik; ifade özgürlüğü kılıfıyla örtbas edilemez.
İnsanların inanışlarına saldırının; bir devletin gözetiminde gerçekleşmesi, aslında bazı ırkçı ve din bazlı kara bakışları daha iyi ortaya çıkarmakta.
“AYRIMCI, BAĞNAZ VE HADSİZ DAVRANIŞLARI YAPANLARI KINIYORUZ”
Bu kara bakışlar, çağdaşlıkla, bilimle, gelişmişlikle izah edilemez. Bu bakış sadece bir bataklığın içinde debelenen kendini bilmezlerin görebildikleridir.
Böyle ayrımcı, bağnaz ve hadsiz davranışları yapanları; ne kılıf altında olursa olsun hoş görmüyoruz ve kınıyoruz.”
Seda ŞİMŞEK

 

YORUM YAP