SİAD: Devletimizin yanındayız

SİAD: Devletimizin yanındayız

25.03.2016 15:48:39

Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Söylet ve üyeleriyle birlikte dün TBMM'de temsil edilen iki siyasi partiye ziyaret gerçekleştirdi. Milli birlik ve beraberlik ziyaretleri adı altında AK Parti ve MHP ile start alan program kararı, Türkiye'de art arda yaşanan terör saldırılarından sonra alındı.

KOCABAŞ: BU ÜLKE BİR BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ
Teröre karşı ortak deklarasyon açıklayan Hakan Kocabaş, şunları kaydetti: “Bugün buraya geliş amacımız bir talepten öte milli birik ve beraberliğimizi, devletimizin yanında olduğumuzu, TBMM çatısı altında olup da ülkesinin bütünlüğü için çalışan tüm siyasi partilere aynı mesafede olduğumuzu göstermek içindir. Seçilmiş cumhurbaşkanı, başbakanımız, hükümetimiz, siyasilerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu ülke bir bütündür. Bu ülkenin halkı tarafından seçilenlerin ancak yine halk tarafından düşürülebileceğini düşünüyoruz. Bu ülkenin tüm insanları olarak kardeşçe bir arada yaşama, birbirleriyle anlaşma ve sevme olasılığıyla bir araya gelmiş bir milletiz ve büyük bir devletiz. Bu kaos başka bir devlette olsa belki dayanamaz yıkılır ama bizim devletimiz binlerce yıldır çok şükür ki ayakta.” Kocabaş, sözlerini terör olayları kapsamında yaşamını yitiren şehitlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar ve doğrudan veya dolaylı olarak mağduru olan vatandaşlara geçmiş olsun dileyerek bitirdi.

KUTLU: ORTAK KAYGIMIZ VATANIMIZ VE DEVLETİMİZ
AK Parti İlçe İlçe Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, “Birbirimizin diline, ırkına, rengine, tutmuş olduğu siyasi partiye bakmaksızın ortak kaygımız vatanımız ve devletimiz. Bununda hep birlikte inşallah savunmasını vereceğiz; ziyaretiniz bu manada çok anlamlı. Diğer sivil toplum örgütlerinin de sizin kadar duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Bu ülkeyi yedirmedik inşallah yedirmeyeceğiz de. Mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

TÜRKYILMAZ: MİLLETİMİZ TERÖRE GEÇİT VERMEYECEKTİR
Ziyaretin ikinci durağı MHP İlçe Teşkilatıydı. Yönetimiyle birlikte dernek heyetini karşılayan İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, terörün kanlı eylemleriyle halkta bezginlik ve karamsarlık doğurmak, korku duvarları yaratmayı amaçladığını söyledi. “Milletimiz dayanışma, cesaret ve iradesiyle terörün amacını boşa çıkartacaktır. Menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, bağlarımızın daha da güçleneceğini bilmelidirler. Her türlü terörün karşısında olacağımızı ve siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu teyit ederek, saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Ziyaret mesaileri toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP