SiAD’dan sağduyu çağrısı

SiAD’dan sağduyu çağrısı

6.08.2018 10:19:07

Hakkari'de astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan'ın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınlayan Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, terörle beslenenlerin ve onları destekleyen iç ve dış mihrakların asla hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üs bölgede görev yapan astsubay eşini ziyaretten dönerken, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu anne ve bebeğinin şehit olmasına neden olan hain saldırıyı sert bir dille kınadı ve toplumun tüm katmanlarını huzur ortamının süratle tesisi için dayanışma içinde olmaya davet etti. Yapılan saldırının ülkemizin birlik ve beraberliğinin hedef aldığını kaydeden sivil toplum kuruluşu, “Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bu soysuzların kanını, hatta topraklarımızın üstüne dökerek kirletmeden gücünü gösterir ve hiç kimsenin şüphesi olmasın; yok eder, tarumar eder. Çünkü bu devletin özünde büyük Türk milleti vardır.” açıklamasında bulundu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BÜTÜN OYUNLARI BOZAR”
Terör saldırısını nefretle kınayan Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuma cüretini gösteren alçak terör odaklarının milletin dik ve sağduyulu duruşuna çarpacağını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Var oldukları sürede bazı devletler, kurumlar, örgütler ve insanlar hatalar yapabilirler. Bazı emelleri, değerleri için tarih önünde bugün ya da yarın da olsa mutlaka aşağılanırlar, lanetlenirler. Ama ufak bir melek ile annesini katledenler; ne aşağılanmayı, ne lanetlenmeyi hak edemeyecek kadar küçülmüş mahlûklardır, onlar hayvanların merhametine dahi erişemeyen zavallılardır. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bu soysuzların kanını, hatta topraklarımızın üstüne dökerek kirletmeden gücünü gösterir ve hiç kimsenin şüphesi olmasın; yok eder, tarumar eder. Çünkü bu devletin özünde büyük Türk milleti vardır. Sevdiği kadınını, koklamaya kıyamadığı bebesini cennete uğurlamış olan bir adamın “Vatan sağ olsun” diyebilecek kadar koca yürekli adamın sayıları çoktur bu toprakta. O adamlar sadece erkek değildir, kadınlardır da. Bu millet büyük bir millettir elbette ki devleti de büyük olacaktır. Milletinden bu gücü alan bu devletin gücünü; dostumuz, düşmanımız da değerlendirmelidir. Yıllardır müttefikimiz olan ülkeler; bu milletin dostluğunu kaybetmenin ne kadar yanlış politikalar getireceğini düşünmelidirler. Devletlerin dostlukları zaman zaman sorgulanabilir ama milletlerin dostlukları veya düşmanlıkları toplumsal hafızaya nakşedildi mi; bir daha kolay kolay değişmez… Bu yüzden dostlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Biz sanayici ve işadamları olarak her daim büyük devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olacağız. Maddi ve manevi tüm varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene!”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP