İspanya’da mesleki eğitim alacaklar

İspanya’da mesleki eğitim alacaklar

6.08.2018 10:18:08

“Adaya Yolculuk” adlı projelerinin de onaylanmasıyla arka arkaya ikinci defa Erasmus+Hibe Desteği almaya hak kazanan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine Prag'dan sonra bir de İspanya'da mesleki eğitim tecrübesi yaşatacak. 

2017 yılı teklif çağrısında “Sağlıklı Unlu Mamüller Üretimi ve Çeşitliliği” projesiyle Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında, Çek Cumhuriyeti'nde 21 günlük mesleki eğitim hakkı kazanan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Adaya Yolculuk” adlı projesiyle de 2018 teklif çağrısı döneminde başvuruda bulundu.
Projesinin uygun bulunmasıyla ikinci defa Erasmus+Hibe Desteği almaya hak kazanan ilçemiz okulu yönetimi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bu güzel haberi almanın mutluluğunu yaşamakta.

UZMAN: MESLEKİ EĞİTİM AKREDİTASYON BELGESİ ALMAYI HEDEFLEDİK
Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Müdür Yardımcısı Müfit Uzman, “Okulumuz, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında 2018 yılı teklif çağrısı döneminde proje tekliflerine sunulan 2143 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyarak içerik değerlendirmesine alınmış ve Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Adaya Yolculuk” isimli projemiz hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Okulumuz bilindiği üzere 2017 yılı teklif çağrısında da «Sağlıklı Unlu Mamüller Üretimi ve Çeşitliliği» adı altında hibe desteği kazanmış ve 12 öğrenci 2 öğretmen Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinde 21 gün mesleki eğitim almışlardır.
Okulumuz, önümüzdeki yıllarda da uluslar arası projeler hazırlayarak “Mesleki Eğitim Akreditasyon Belgesi” almayı hedeflemektedir.

İSPANYA'DA 21 GÜNLÜK MESLEKİ EĞİTİM
“Adaya Yolculuk” isimli projemiz 52.520 € hibe desteğine sahip olup, İspanya-Kanarya Adaları-Tenerife kentindeki ev sahibi proje ortağımız EUTUR(Escuela de Empresas Turísticas de Tenerife, S.L.) ile gerçekleşecektir.
Yiyecek içecek hizmetleri alanı ve konaklama ve seyahat hizmetleri alanı 8'er öğrencimiz 2'şer refakatçi öğretmen eşliğinde, (toplam 16 öğrenci 4 öğretmen) iki akış şeklinde 21 günlük mesleki eğitim alacaklardır. Emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimizi kutluyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP