Sevgi Ormanı, yiten kadınlar için yaşayacak

Sevgi Ormanı, yiten kadınlar için yaşayacak

7.03.2017 09:14:59

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlarımızın anısına CHP Silivri ve Zeytinburnu Kadın Kolları birlikte diktikleri fidanlara yaşam haklarını yitiren kadınların isimlerinin verildiği bir "Sevgi ve Emek Ormanı” oluşturdular.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Kadın Kolları Başkanı Suna Geçengil, CHP'li meclis üyeleri ile Silivri ve Zeytinburnu CHP İlçe Örgütü temsilcilerinin iştirak ettiği programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, 2002-2017 yılları arasında 14 bin 293 kadın cinayeti işlendiğini, 2016 yılında 328 kadının yaşam hakkının korunamadığına işaret etti.
2017'nin sadece Ocak ayında 37 kadın cinayeti işlendiğini belirten Yılmazer, “Bizler de "Bir fidan da sen diker misin?" diyerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlarımızın anısına CHP Silivri Kadın Kolları ve Zeytinburnu Kadın Kollarımız ile birlikte diktiğimiz fidanlara yaşam haklarını yitiren kadınlarımızın isimlerini vererek "Sevgi ormanı” oluşturduk. Biz kadınlar, kadın cinayetlerinin son bulduğu rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Ve tek bir HAYIR'ın bu gidişata dur demenin başlangıcı olacağını biliyoruz. Yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımızı rahmetle anıyoruz; Sevgi ve emek kadın demek!” şeklinde görüşlerini aktardı.
CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da etkinlikte söz alarak kadının toplumdaki yeri ve değeri üzerine görüşlerini aktardılar.

Haber Merkezi

YORUM YAP