Fuhuş Operasyonunda AİDS tespit edildi

Fuhuş Operasyonunda AİDS tespit edildi

7.03.2017 09:16:00

İstanbul İli Silivri İlçesi Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerinde bulunan otel, müzikhol, kafe ve restoranlarda yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine düzenleyen Jandarma operasyonunda, sağlık kontrolüne gönderilen kadınların bazılarında Hepatit C ve AİDS taşıyıcı mikrobu tespit edildi. 

Jandarma'nın fuhuş operasyonları sürüyor. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, İstanbul İli Silivri İlçesinde (2) müzikhol, (2) otel, (1) kafe ve (1) restorana eş zamanlı düzenlenen operasyonda konsomatris olarak çalıştırılan ve zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen (11) yabancı uyruklu kadın yakalandı.
İstanbul İli Silivri İlçesi Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerinde bulunan otel, müzikhol, kafe ve restoranlarda yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarının alınması üzerine Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon hazırlığına başladı.

JANDARMA OPERASYONDA
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, çok sayıda Jandarma personelinin katıldığı operasyonda, (2) müzikhol, (2) otel, (1) kafe ve (1) restorana eş zamanlı operasyon düzenlendi.

11 YABANCI UYRUKLU KADIN YAKALANDI
Operasyonda, (4) Özbekistan, (2) Fas, (2) Gürcistan, (2) Ukrayna, (1) Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam (11) yabancı uyruklu kadın ile (2) kimliksiz çalıştırılan Suriye uyruklu şahıs yakalandı. Arama yapılan mekânlarda ayrıca şişelerce TAPDK bandrolsüz içki ele geçirildi.


HEPATİT C HASTALIĞI TEŞHİS EDİLDİ
Sağlık kontrolüne gönderilen kadınların bazılarında Hepatit C ve AİDS taşıyıcı mikrobu tespit edildi. Yabancı uyruklu kadınlar sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
Baskın düzenlenen mekânların işletmecileri hakkında, zorla fuhuş yaptırmak ve cinsel istismar suçlarından adli işlem başlatıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP