Selimpaşa İMKB takımı, İstanbul 3.’sü oldu

Selimpaşa İMKB takımı, İstanbul 3.’sü oldu

21.04.2018 11:34:42

Selimpaşa İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldıkları Sektör Yetenek Avında Yarışmasında ilimizde 3. oldu.

TÜROB ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, 18 Nisan 2018 tarihinde Gastronometro'da yetenek avına çıkıldı. Sektör Yetenek Avında Yarışması kapsamında İstanbul ilimizde bulunan on iki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak dalı öğrencileri kıyasıya lezzet mücadelesi verdiler.
Gastronometro tesislerinde yapılan Sektör Yetenek Avında yarışması açılışını İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, birlikte yaptılar.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE PANELLER DÜZENLENDİ
Öğrenciler içeride heyecandan terler dökerken, hemen yanda bulunan salonda sektör temsilcilerinin olduğu panelistler uzman oldukları alanda bilgiler paylaştılar. “Ülkemizdeki Gastronomi Eğitimi ve İstihdamdaki Yeri” panelinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürü Dr. Osman Nuri Gülay'ın moderatörlüğünde Özyeğin Üniversitesi Le Corbon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Çırağan Palace Kempinski İK ve Risk Yönetimi Direktörü Haluk Ertan ve Hilton İstanbul Bosphorus F&B Müdürü Hasan Sabuncu sektörün istihdam ihtiyaçları ve öğrencilerden beklentilerini paylaştı.
Coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgilendirmeyi YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu yaptı. Ayrıca Milli yiyeceğimiz olan Gaziantep baklavasının coğrafi işaret alma serüveni ve tarihini Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü anlattı.
Diğer panelistler ise, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer gastronomi turizminin önemini anlattı, çarpıcı veriler paylaştı. Günün sonunda ise Sözen Yayıncılık ve Organizasyon Genel Müdürü Gökmen Sözen ile Big Chefs Koordinatör Şefi Murat Aslan dünya ve Türkiye gastronomisini masaya yatırdı.

ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDÜLLERİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. OSMAN NURİ GÜLAY'DAN ALDILAR
Yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük ve hijyen ödülleri yer aldı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Meral Filiz Pala, Haldun Pala, Halil Mucuk ve T. Ümit Yalçınkaya yoğun bir şekilde tüm öğrencileri yarışmalara hazırladılar ve Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Baran Çimen, Mehmet Koray Bayram, Nuray Akgül Ayeş, Umut Bayram Soylu, İsmail Hakkı Okumuş ilimizde üçüncü oldu.
Öğrenciler, ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürü Dr. Osman Nuri Gülay'dan aldılar.
Haber Merkezi

YORUM YAP