2018 Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışması düzenlendi

2018 Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışması düzenlendi

21.04.2018 11:33:48

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Ortaöğretim Okulları Arası Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışması düzenlendi, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Ortaöğretim Okulları Arası Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışması 18 Nisan 2018 tarihinde Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici, Yarışmanın Yürütme Kurulu üyeleri Ahmet Ziylan Ortaokulu Müdürü Türkay Polat ve Değirmenköy Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Şenel, jüri üyeleri; Kavaklı Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sedat Aslan, 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Süleyman Alper Gürbüz, Mimar Sinan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Taş, Akören Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hüseyin Ariş ve Silivri Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gülşen Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şeflerinden Feruzan Kenar ve memurlarından Kerime Gemici, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro yetkililerinden Emine Yıldırım'ın sunumunda gerçekleştirilen yarışma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ile başladı. Akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Türkçemizi, Anayasa Dili ve İstanbul Türkçesinin özellikleri çerçevesinde doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak amacıyla düzenlenen Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışmasına Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Nur Tosun, Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Ergün, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Melike Karakaya, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Elifnur Şerefoğlu, Silivri Anadolu Lisesi öğrencisi Hazal Kaplan, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Miray Ezgi Çelen, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esin Ertürk, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Karabostan, İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Hano, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Şahin Erdin, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İsra Şevval Uzunoğlu, Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şerife Süer, Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Bektaş Pisküllü, Silivri Özel Mektebim Fen Lisesi öğrencisi Rabia Aysu Kenar ve Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Ercan katıldı. Öğrenciler tarafından çekilen kurayla sıralama belirlendi. Bu sıralama doğrultusunda öğrenciler bir bir sahne alarak Hazırlıklı ve Hazırlıksız konuşmalarını yaptılar.
Jüri, öğrencileri Türkçenin Güzel Kullanılması (40 puan), Konuya Hâkimiyet (30 puan), Etkileyicilik (20 puan) ve Zaman kullanımı (10 puan) gibi ölçütler üzerinden değerlendirdi.
Jüri tarafından yapılan puanlama sonucunda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum Yarışmasında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Elifnur Şerefoğlu birinci, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Nur Tosun ikinci ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Miray Ezgi Çelen üçüncü oldu.
Tüm öğrencilere Katılım Belgeleri ve hediyeleri yarışmanın Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Şenel ve Türkay Polat tarafından sunuldu, ilk üç dereceye giren öğrencilere Başarı belgeleri Şube Müdürü Osman Kesici tarafından tebrikler eşliğinde takdim edildi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP