
Yeniden göreve talip olarak Belediye Başkan Aday Adayı olan Özcan Işıklar, 18 Kasım Pazartesi günü Silivriliyiz.com internet haber sitesinde Cihangir Davutoğlu’nun programına konuk oldu. Silivri’nin çehresini değiştiren projeleri olduğunu, profesyonel anlamda ilçeye ivme kazandıracak tecrübelerini ortaya koyarak Belediye Başkanlığı görevinin işin ehli ellerde kalması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Işıklar, fırsatları değerlendiremediğini düşündüğü aday adaylarına sert göndermelerde bulundu. İçinden geldiği toplumun beklentilerini bilen, sorunlarına vakıf ve o sorunları çözme yolunda elini taşın altına koyma cesaretini gösteren adımlar atacak ruha sahip olduğunun altını çizen Işıklar, gençlere de bir dizi siyasi tavsiyelerde bulundu.
"5 YILDA YAPILAN HİZMETİ HEMŞERİLERİM GÖRÜYOR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şu açıklamalarda bulundu: "Geçmişteki tecrübelerimize dayanarak ilçemizde hoşgörüyü, paylaşımı, mütevazılığı ve insana değer vermeyi aldığımız kültürle bugüne taşımak gibi bir görevimiz var. Aday adaylığı süreci başladı. Seçim dönemine giriyoruz. Siyaseti doğruları söyleyerek yapmak lazım. Birilerini karalamak, itibarsız hale getirmeye çalışmak diğerini daha itibarlı yapmıyor. 5 senedir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hemşerilerim elini vicdanına koyup, görüyor. Zaten sokakta ben bu teyidi alıyorum. 20 yıldır Silivri’de yapılmayan tarihi bir birleşme oldu. 8 tane belediye teslim aldık. "Ne yapıldı?” demek yerine çıkıp Silivri’nin etrafını bir dolaşsalar Silivri’yi nereye götürmek istediğimizi anlayacaklar. 1975’li yıllarda müthiş günübirlik turist çeken Silivri’ye niye kimse gelmiyor şimdi? Hafta sonları çarşıda dolaşamazdık, sokaklar insan almazdı. İnsanlar 2-3 yıldır dışarıdan gelmeye başladı. Sahil çay bahçelerinde 450 tane sandalye vardı şimdi 17 bine çıktı.
"HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN; BİLGİ BİRİKİMİ VE CESARETE SAHİBİZ”
5 yıldır görev yapıyorum bir 5 yıl daha görevimi sürdürmek için talip oldum. Benim adaylık ve seçimi almakla ilgili bir problemim yok. Hiçbir kaygım yok, ben orayı geçtim. Silivri halkının bunun takdirini yapacağını ve hatta şu anda bile yaptığını görüyorum. Yeni dönemde neler yapabileceğimiz ve halkımıza neler verebileceğimiz üzerinde çalışıyorum. Sığ sularda politikalar yapmıyorum. Geçmişte yaşananları konuşacak zamanım yok. Kaybedecek vaktimiz yok. Eleştirilere verecek tek cevabım; "Çalışmak” olur ancak; Silivri’nin değişen yüzü; üniversiteleri, silikon vadileri, bilişim teknolojileri ile çağı yakalamış bir kent haline getirmek için. Alt yapıları tamamlandı, geçmiş dönem yapıldı. Silivri’nin alt yapıları bağlamında ciddi bir çalışma yapıldı. Onun üzerine ben üst yapılarını yaptım. 450 dönüme yakın alan park alanı. Silivri’de esnaf sayısı 2500’e yakın arttı. İlçemize gelen insan sayısı, günübirlik turizm arttı. Sahilde özellikle deniz kenarlarında (Selimpaşa, Gümüşyaka, Silivri) 42 kilometrelik sahilin 10 kilometreye yakınını düzenledik. Geriye kalan kısımları da düzenlenecek. 17 milyonluk şehrin yanında Silivri’yi bilginin, kültürün ve bilişim teknolojilerinin olduğu bir çekim merkezi haline getireceğiz. Peşinde koşacağınız hayaliniz olacak ama onu gerçekleştirmeye yetecek kadar bilgi, birikim ve cesaretiniz de olacak. Bir gün bana birisi, " Özcan o kadar konuşuyorsun, sen yap” derse diye kendimi hazırladım. Bu projeler günlük çıkmadı. Hepsi geçmişte biriktirilen hayal ve çevreyi değiştirme ve dönüştürme isteğinin sonuçları.
"HALK DENEME TAHTASI DEĞİL, GİDİN EGONUZU BAŞKA YERDE TATMİN EDİN”
İkinci 5 yılın sonunda belediye başkanlığı görevini bırakacağım benden sonra yeni, geçmişle demlenmiş arkadaşlar gelecek. 10 yıl görev yaptıktan sonra tekrar aday olursam bana, "Ya kardeşim 10 yılda neye zaman bulamadın, neyi yapamadın? Neye fırsatın olmadı da 10. yıldan sonra dönüyorsun?” derler. Onun için 10 yıldan sonrası haram. Beyaz atlı kurtarıcı rolüne girmeye gerek yok. Türkiye’nin kurtarıcılara ihtiyacı da yok. Partiler ve insanlar akılla kalabilir. Gitsinler egolarını başka yerde tatmin etsinler. Halk deneme tahtası değil.
10 yıldan sonra 11. yıl aday olursam bana insanlar, "Neyi yapamadın, ne aklına gelmedi de 11. yılda aday olacaksın?” diye sorarlar. 10 yıl süre yeterli. Proje üreteceksiniz, kenti değiştirme iddiaları ortaya koyacaksınız. Gelirsiniz 10 yılda tüketirsiniz. Tekrar biriktirmeye bir 20 yıl lazım. O zaman da yaş olur 80. Sanıyorum öbür dünyada belediye başkanlığı (var mı bilemiyorum ama) mümkün olabilir. O nedenle yeni heyecanlara yer açmak zorundayız.
"10 SENEDEN SONRASI HARAM"
Nüfusunun %64’ünün 39 yaşının altında olduğu bir yer Silivri. Gençlere yol açmak zorundayız. Eskiden onlar bizden öğreniyordu şimdi bizler gençlerden öğreniyoruz. Artık teknoloji yerlileri oluşmuş. Silivri’de ilginç yerlere el atıyoruz. Bir abimiz en son Sanayi Bölgesi’ndeki kavşağı görmüş. Bana, "Nereden aklına geliyor? Hiç kimsenin görmediği, ücra yerlerdeki eksiklikleri nereden buluyorsun?” dedi. 40 yıl bu sokaklarda dolaştığım için biliyorum. Belli bir yaştan sonra o demlendiğiniz süreci tüketirsiniz. Ondan sonra sadece gelecek nesile destek olmak düşer. Memleketimizin 8-10 dönemlik kurtarıcılara ihtiyacı yok. Belediye Başkanı olarak net söylüyorum; 10 seneden sonrası haram. İnsanların vaktini çalmaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Bu şehrin geleceğini karartmaktan başka bir şeye yaramaz.
Haberin devamı 20 Kasım tarihli sayımızda yer almaktadır.