Samimi Bir Ortam, Benzersiz Lezzetler; Dayıcım Pizza

Samimi Bir Ortam, Benzersiz Lezzetler; Dayıcım Pizza

21.01.2017 16:41:25

Konuk Gurme: Çağla Türkmen

İlçemizin popüler gençlerinden olan Çağla Türkmen yemek yapmayı sevdiğini ve gazetedeki köşemizi ilgiyle takip ettiğini ifade etti. Bir dönem CHP Silivri Lise Komisyonları başkanlığı görevinde bulunmuş olan genç arkadaşımız hala partide aktif bir şekilde görev almakta, bir yandan da lise eğitimine devam etmekte…

Hepinize bir kez daha merhaba değerli Silivrililer! Kış mevsiminin resmen buz gibi geçtiği bir sene yaşıyoruz ve içinizin ısınmaya ihtiyacı olduğunu hissediyoruz. İşte tam da bu sebeple sıcak ve samimi ortamıyla içinizi ısıtabilecek ve benzersiz lezzetleriyle başınızı döndürebilecek bir mekânı ziyaret edip kaleme aldık; Dayıcım Pizza!

Adından bile samimiyet akıyor değil mi? Dayıcım Pizza… Size bir önceki sayımızda ara, ara köşemiz renklensin diye bazı sayılarda konuk gurmeler alacağımızı söylemiştik. Silivri'de yaklaşık 10 senedir hizmet vermekte olan Dayıcım Pizza isimli bu işletmeyi yanımıza bir konuk gurme de alarak ziyaret etmeye karar verdik ve tercihimizi köşemizi ilgiyle takip eden yakın arkadaşımız Çağla Türkmen'den yana kıldık.
Üçümüz toplandık ve kar, kış soğuk demeden mekânın yolunu tuttuk. Kapıdan içeri girer girmez burnumuza mis gibi kokular doldu. Pişmekte olan hamur ve nefis kaşarın kokusu dükkânı sarmıştı. Samimi tavırlarıyla bizi karşılayan mekân sahibimiz Mehmet Karan oldukça renkli bir kişilikti doğrusu.
Mekânın genel olarak hoş ve samimi bir havası olduğunu söyleyebiliriz. İki katlı olan bu işletmenin bir de ufak bahçesi var. Bu bahçenin bahar ve yaz aylarında pizza severlere açık havada pizza keyfi sunuyor oluşu elbette çok güzel. Mekânın toplam kapasitesine baktığımızda ortalama bir pizzacı için gayet geniş olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Menüyü alıp şöyle biraz göz gezdirdiğimizde fiyatların genel olarak Silivri standartlarına göre makul olduğunu söyleyebileceğimiz kanısına vardık. Menüye bakıp pek çok farklı pizza türünün arasında kaybolmak gayette mümkün, kimi pizzalarda pastırma, kavurma, ton balığı, hellim peyniri ve köfte gibi ilginç ve farklı lezzetlere de yer verilmiş. Pizzaların dışında mekânımız patates kızartması, salata, burger ve tost çeşitleri gibi alternatif lezzetleri de sizlere sunuyor…
Biz pizzalarımızı söyledik ve beklemeye koyulduk. Pizzalar makul denilebilecek bir süre içerisinde geldiler. O kadar nefis görünüyorlardı ki bir an yemeye kıyamayacaktık ancak elbette pizzaları kısa bir süre içerisinde kola eşliğinde silip süpürdük.
Bu arada mekânın Silivri merkez içerisinde (yani köy ve beldeler hariç) paket servisi olduğunu da öğrendik. Zaten bir pizzacı için paket servisi olmazsa olmazların başında gelir…
Mekanla ilgili tek bir olumsuz şey söylemek gerekirse, o da tarz, konsept yoksunu oluşudur. Yani belli başlı hakim renkler yok, bir konsept yok. Her renk mobilya var, sağda solda anlamsız birbiriyle alakasız, uyumsuz nesneler var. Elbette mekânın kendine has samimi bir havası, ortamı var ancak biz böyle nefis lezzetler sunan bir mekândan daha tarz sahibi bir havaya sahip olmasını beklerdik. O yüzden hizmet kulvarından yalnızca 1 puancık kırıyoruz. Lezzet kulvarına elbette lafımız yok, pizzalar son derece lezzetli oluşlarının yanı sıra doyuruculardı da. Vallahi tıka basa doyduk…
Bu haftalık ta bizden bu kadar değerli okurlarımız! Olurda pizza kaçamağı peşine düşerseniz gideceğiniz adres belli; Alibey Mh. Murtaza Yönet Sok. No:5.
Eğer siz de bir mekân sahibiyseniz ve de mekânınızı ziyaret edip değerlendirmemizi istiyorsanız bizlere 0541 727 22 54 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizleri instagram sayfamız olan “@silivriyitadiyoruzz” hesabından da takip edip Silivri'nin farklı lezzetlerinin görsellerine de şöyle bir göz atabilirsiniz. 2 hafta sonra görüşmek üzere, kendinize iyi bakın!

Haber: Şahin Dirik & Aleyna Aşçı 

 

  1. Şafak E. Şafak E.

    Epidemi sürecinde satıldı. Artık o samimi ortam kalmadı. Yeni sahipleri müşteri seçiyor, yalan yanlış sebeplerle Yemeksepeti'nde sipariş iptal ediyor, tekrar sipariş oluşturursanız restoranını bile kapatacak kadar değişik kararlar alabiliyor. Dayıcım Pizza'daki aynı harika lezzet devam ediyor fakat kibarlık anlamında zerre eser yok. En son Mayıs 2021'te sipariş oluşturabildim, sonrada göndermediler zaten. Dayıcım Pizza'yı ünlü eden, marka eden eski sahibiydi, yeni sahibi bu restoranı haketmiyor. Esnaflık geçmişi olan insan müşterisine böyle davranmaz. Eski sahibi umarım geri döner.

YORUM YAP