Saldırıya her kesimden tepki yağdı

Saldırıya her kesimden tepki yağdı

23.04.2019 10:45:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimine her kesimden tepki yağdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesinde gelişen linç girişimi CHP'liler gibi diğer parti temsilcileri tarafından da kınandı.

GÖÇENGİL: İNADINA KARDEŞLİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı şehit cenazesinde uğradığı linç girişimini kınayan CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Ülkemize kardeşlik, beraberlik ve mutluluk aşılayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Sorumluların ve arkasındaki güçlerin en kısa sürede adalete teslim edilmesini bekliyoruz. İnadına barış, inadına kardeşlik diyoruz.”

IŞIKLAR: HAİN SALDIRIYI KINIYORUM
Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya kayıtsız kalmazken şu mesajı yayınladı: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde gerçekleştirilen hain saldırıyı kınıyorum. Bizi ayrıştırmak, kutuplaştırmak isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacaklar...”

CHP GENÇLİK: BÖLEMEYECEKSİNİZ
CHP Gençlik Kolları da Kılıçdoğru'nun uğradığı saldırıyla ilgili duygularını şöyle ifade ettiler: “3 yıl önce bölücü terör örgütü tarafından suikast düzenlediğinde “Bir canım var o da milletime feda olsun” diyen Genel Başkanımıza saldırmak asıl teröristliktir! Oğlunu başka siyasiler gibi çürük ya da bedelli askerlik değil normal askerlik yaptıran bu adama uzanan eller kırılsın! Memleketimizi bölemeyeceksiniz!”

KAFTANCIOĞLU: BARIŞ KAZANACAK
CHP İl Başkanı Canan Kaftancioglu, da konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta yapılan saldırı demokrasiye, barışa, kardeşliğe ve tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Talimat alan karanlık eller bilsin ki barış, kardeşlik ve demokrasi kazanacak!”

SALDIRIYI BASIN TOPLANTISIYLA PROTESTO ETTİLER
CHP'liler ayrıca Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan bölücü ve provokatif saldırıyı protesto etmek için dün 12:00'de Şişhane Meydanı'nda basın açıklamasında bulundular. “Topluma nefret tohumu ekenlere karşı biz inatla hoşgörü tohumları ekmeliyiz. İnadına sevgi inadına dostluk inadına kardeşlik ve inadına hoşgörü demek için hep beraber Şişhane meydanında olalım” çağrısında bulunulan toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra Silivri'den ilçe yöneticileri ile meclis üyeleri de katılım gösterdi.

YILMAZ VE AVLU DA KINADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimini CHP'lilerin yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu da kınayarak, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler, şiddetin hayatın hiçbir yerinde olmadığı gibi siyasette de herhangi bir sorunun çözümüne hizmet etmediği gibi sıkıntıyı arttırdığına vurgu yaptılar.
Haber Merkezi

YORUM YAP